Νεα

Ζευγάρι στις ΗΠΑ υιοθέτησε 7 αδέρφια που έχασαν τους γονείς τους και δημιούργησαν νέα οικογένεια

Αν και η «άδεια φωλιά» είναι μια γλυκόπικρη περίοδος, οι περισσότεροι γονείς ανυπομονούν να μείνουν μόνοι ως ζευγάρι όταν τελικά τα παιδιά τους «ανοίξουν τα φτερά τους» και φύγουν από το σπίτι. Όμως, ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, αντί να απολαύσει την ηρεμία της συνταξιοδότησης, αποφάσισε να ξαναγεμίσει τη φωλιά του όχι με ένα αλλά με επτά υιοθετημένα παιδιά.

Όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2019, καθώς η Pam Willis χάζευε στο Facebook. Μια ανάρτηση με τίτλο «Επτά αδέρφια σε αναζήτηση ενός σπιτικού» την έκανε να σταματήσει ό,τι έκανε και να διαβάσει όλες τις λεπτομέρειες. Τα παιδιά, όπως αποδείχτηκε, είχαν χάσει και τους δύο γονείς τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από έναν χρόνο και έτσι κατέληξαν σε ίδρυμα. «Εκείνη τη στιγμή, τα γλυκά χαμογελαστά τους πρόσωπα βγήκαν από την οθόνη και πλημμύρισαν την καρδιά μου», δήλωσε η ίδια.

Η Pam έδειξε την ανάρτηση στο σύζυγό της. Μέχρι το τέλος της ημέρας είχαν ήδη αποφασίσει – θα τα υιοθετούσαν όλα. «Γνωρίζαμε βαθιά μέσα μας ότι αυτή ήταν μια αποστολή για εμάς. Αν όχι εμείς, τότε ποιος; Ποιος θα τα κρατούσε όλα; Ποιος θα είχε το χώρο γι’ αυτά; Ποιος θα είχε το χρόνο και την αγάπη, την υπομονή να πολεμήσουν το τραύμα τους; Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη…».

«Εμείς. Αλλιώς, γιατί να είχαμε ένα σπίτι με έξι υπνοδωμάτια και το τελευταίο μας παιδί να ήταν έτοιμο κι εκείνο να φύγει; Αλλιώς γιατί η φωλιά μας στην οποία μεγαλώσαμε τα πρώτα 5 μωρά μας να ήταν ακριβώς εκείνη τη στιγμή άδεια; Ήταν ακριβώς για να υπάρξει ο χώρος για τα νέα μας μωρά».

Δύο μήνες μετά την αρχική επαφή με το ίδρυμα, οι Adelino (15 ετών), Ruby (13 ετών), Aleecia (9 ετών), Anthony (8 ετών), Aubriella (7 ετών), Leo (5 ετών) και Xander (4 ετών) μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι. Με την προηγούμενη τραυματική τους εμπειρία, δεν ήταν εύκολο να νιώσουν γρήγορα ασφαλείς. Ακόμα και πριν από τον χαμό των γονιών τους, η ζωή τους δεν ήταν και τόσο ιδανική: Η μητέρα και ο πατέρας τους αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και επίσης πάλευαν με την κατάχρηση ουσιών. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά στερούνταν ένα σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους.

«Νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να εμπιστευτείς όταν έχεις στερηθεί τόσα πολλά στη ζωή», αναφέρει η Pam Willis. «Ένα βράδυ, η 7χρονη Aubriella ήρθε στο δωμάτιό μας. Τη ρώτησα αν είδε εφιάλτη. Και απάντησε ότι ήθελε απλώς να βεβαιωθεί ότι ήμασταν ακόμα εκεί».

Το ζευγάρι γνώριζε ότι θα χρειαζόταν χρόνος και υπομονή για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών αλλά ήταν πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειαζόταν. Η διαδικασία της υιοθεσίας ολοκληρώθηκε επίσημα τον περασμένο Αύγουστο με τα υπόλοιπα βιολογικά τους παιδιά να παρακολουθούν από μια οθόνη λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Αν και η δεύτερη οικογένεια δεν ήταν στα πλάνα τους, το ζευγάρι είναι ευχαριστημένο με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα: «Ήταν δικά μας από τη στιγμή που είδα τα πρόσωπά τους σε εκείνη την ανάρτηση».

Πηγή: enallaktikidrasi.com
goodnewsnetwork.org/pam-willis-gary-adopt-7-children-california

Διαβάστε επίσης

To Top