Προορισμοί

Τσίλαρος: Ο άγνωστος επίγειος παράδεισος της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένος στην Εύβοια

Βορειότερα της Κύμης, στην ανατολική πλευρά της κεντρικής Εύβοιας, βρίσκεται μια παραλία που ξεχωρίζει για την ομορφιά της.

Είναι η άγνωστη στους περισσότερους παραλία Τσίλαρος, μια πανέμορφη παραλία με νερά που θυμίζουν λίμνη!

Το τοπίο τριγύρω είναι καταπράσινο με βουνά που υψώνονται σε όποια γωνιά και αν κοιτάξει κανείς.

Με πολύ ψιλό χαλικάκι μέσα και έξω από το βυθό, ήρεμα νερά και μοναδικούς ήχους, τους ήχους της φύσης, ο Τσίλαρος είναι μια παραλία που σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει.

Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα!

Μια παραλία με ιστορία

Από αυτή την παραλία στην κατοχή διέφυγε στην Αίγυπτο, μεταμφιεσμένη σε γρια, η τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο. Για να το καταφέρει είχε την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής, του τότε Μητροπολίτη αλλά και της αντιστασιακής οργάνωσης ΜΙΔΑΣ, του ταγματάρχη Τσιγάντες. Λίγους μήνες αργότερα από την ίδια παραλία έφυγε και ο σύζυγός της στιχουργός Μίμης Τραιφόρος.

 

Πως θα πάτε:

Ξεκινώντας από Χαλκίδα κατευθυνόμαστε προς Κύμη. Ακολουθούμε τον δρόμο για Κονίστρες και συνεχίζουμε για το χωριό Μαλετιάνοι. Συνεχίζουμε πάνω στον δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να βρούμε δεξιά μας να ξεκινάει χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο. Από εκεί κατεβαίνουμε με χωματόδρομο περίπου 6Km μέχρι την παραλία Τσίλαρος. Υπολογίστε περίπου 90km από Χαλκίδα και περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

 ghettomagazine.gr 
Φωτογραφία εξωφύλλου: Dimas Konstantinos

Διαβάστε επίσης

To Top