Τροφή για σκέψη

Το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου και όχι εναντίον σου..


Γράφει η Κατερίνα Χαρίτου

Επίλεξε μια θετική πραγματικότητα.

Ουκ ολίγες φορές, έχουν τύχει στη ζωής μας δυσάρεστα γεγονότα που μας καθιστούν τους καλύτερους αναλυτές των συγκεκριμένων καταστάσεων. Άλλοτε έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας άνθρωποι τόσο ξαφνικά που μας καθιστούν αδύναμους να δώσουμε νόημα σε όλο αυτό. Συνήθως, βλέπουμε μόνο το αρνητικό και συνεχίζουμε τη ζωή μας χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το μάθημα που πήραμε. Άλλοτε πάλι, σχηματίζουμε την πιο αρνητική εικόνα για έναν άνθρωπο εξ αιτίας μιας λάθος συμπεριφοράς του.

Έχουμε μάθει να είμαστε απόλυτοι, κλειδωμένοι σαν να βρισκόμαστε σε κουτιά με συγκεκριμένο μάλιστα κωδικό ασφαλείας! Βιαζόμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και αφήνουμε τις σχέσεις να διαλύονται με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια αρνητική εικόνα για τους ανθρώπους και τη ζωή γενικότερα.

Όμως δεν είναι έτσι ..γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν θέσφατα. Μας δίνετε η απόλυτη ελευθερία να προσδώσουμε οποιοδήποτε νόημα σε οτιδήποτε, αυτό μας επιτρέπει να δημιουργούμε οποιαδήποτε πραγματικότητα εμείς επιλέγουμε. Είναι λοιπόν επιλογή να δούμε το θετικό σε κάθε τί που φαίνεται αρνητικό. Πιο συγκεκριμένα, τα πάντα είναι ένα ουδέτερο σύνολο από στοιχεία και τίποτα δεν έχει νόημα από μόνο του. Εμείς δίνουμε το νόημα σε κάθε τι και το σύμπαν είναι αυτό που αποδεικνύει σε εμάς ότι αυτό που πιστεύουμε είναι αλήθεια, οπότε πάντα εισπράττουμε ,αυτό που πιστεύουμε. Επομένως, μήπως να αρχίζεις να επιλέγεις στην θετική πλευρά των πραγμάτων;

Πάρε στα σοβαρά τα παρακάτω βήματα και δες τη καθημερινότητα σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Ξεκίνα λοιπόν από σήμερα να εξασκείς τον εαυτό σου να σκέφτεται, να πράττει και να ζει θετικά!

Θέσε όρια στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, εξέφρασε αυτό που νιώθεις χωρίς φόβο, και έχε πίστη σε εσένα.

Στο τέλος της ημέρας κάνε τον απολογισμό σου. Επίλεξε να ξαπλώσεις στο κρεβάτι το βράδυ με τη πιο θετική σκέψη, ξεκίνα τη μέρα σου πάλι με το πιο θετικό πράγμα που υπάρχει στη ζωή σου.

Δώσε σημασία στις σκέψεις σου και σε ό,τι αισθάνεσαι..( Δεν είναι κακό να δουλεύεις με τον εαυτό σου με σκοπό τη θετική του εξέλιξη, ούτε χάσιμο χρόνου. Όλα θέλουν εξάσκηση ακόμα και αυτό.. )

Και τέλος αν θες αποτελεσματική συνεργασία με το σύμπαν δώσε του τη δική σου οπτική για το πως θες να ζήσεις και εκείνο, αυτό θα σου δώσει.. Γιατί έτσι, το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ σου και όχι εναντίον σου..

Tip: ότι αρνητικό και αν ζεις τη δεδομένη στιγμή δές τι θετικό έχεις να πάρεις και αν δυσκολεύεσαι απομακρύνσου απο τη θέση σου και δές τη ζωή σου σαν θεατής.. Τότε τι έχεις να πεις; (it’s a homework 😉 )

 

Κατερίνα Χαρίτου  

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-LIFE COACH

[email protected]

Διαβάστε επίσης


To Top