Σκέψεις - Απόψεις

Το σύμπαν συνωμοτεί, μας δοκιμάζει..


Της Τζένης Ντεμιράι

Το σύμπαν είναι ικανό να σου προσφέρει ότι ζητήσεις, να γίνει υπηρέτης σου για να σε κάνει ευτυχισμένο. Ένα πράγμα μονάχα ζητά από σένα, να απαιτείς από εκείνο μόνο πράγματα που πραγματικά επιθυμείς. Να μην παίζεις μαζί του, να μην το εξαπατάς.

Βέβαια πολλές φορές δεν ξέρεις τι ακριβώς θες. Έτσι, ζητάς τον ουρανό με τ’ άστρα από το σύμπαν με την ελπίδα να σου χαρίσει έστω και το πιο μικρό του άστρο. Μα ούτε αυτό στο δίνει. Γιατί το σύμπαν δεν χαρίζεται, χρυσό μου, διεκδικείται και κερδίζεται. Για το σύμπαν, το να διεκδικείς αυτό που θες είναι η απόδειξη ότι αξίζεις να το αποκτήσεις.

Το σύμπαν δε μας χαρίζει ό,τι επιθυμούμε. Μας δοκιμάζει για να ανακαλύψει αν το αξίζουμε. Βάζει εμπόδια ανάμεσα σε μας και τις επιθυμίες μας. Χτίζει φράχτες και τοίχους που μας χωρίζουν από τα όνειρα μας. Και εμείς; Τι κάνουμε εμείς; «Τα γκρεμίζουμε» μας φωνάζει η λογική μας. Μα τα γκρέμισες; Ή μήπως συμβιβάστηκες με ένα μικρό άστρο ενώ λαχταρούσες ολόκληρο φεγγάρι; Μα ποιο φεγγάρι; Αξίζεις εσύ το φεγγάρι; Τόσο όμορφο και λαμπερό, τόσο εντυπωσιακό και μοναδικό. Είναι ένα και εσύ δεν είσαι ο μόνος που το διεκδικείς.

Για δες, έφτασες στα μέσα του τοίχου. Σχεδόν γκρεμίστηκε μα οι αντοχές σου στέρεψαν. Κάποιος πιο δυνατός τον γκρέμισε πριν προλάβεις εσύ. Μην πεις ότι είναι άδικο, δεν είναι. Το σύμπαν είναι πάντα δίκαιο και  περιμένει διαρκώς από σένα να του αποδείξεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις για  τα όνειρα σου. Τον βλέπεις να κρατά το φεγγάρι σου και να χαμογελά. Μοιάζει αλήθεια ικανοποιημένος. Τι θα κάνεις τώρα; Τι θα σκεφτείς;  Μην ξεχάσεις, όσο ζεις, το σύμπαν σου δίνει διαρκώς ευκαιρίες. Ακόμα και όταν νιώσεις πως όλα έχουν τελειώσει, το σύμπαν σε μια απρόσμενη στιγμή θα σου δώσει μια ακόμα ευκαιρία. Τι θα κάνεις, λοιπόν; Θα την εκμεταλλευτείς;

Είναι γνωστό πως όταν κάτι το θέλεις πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει δικό σου. Κάποιοι άνθρωποι δεν το πιστεύουν αυτό, υπάρχουν όμως πολλοί που το πιστεύουν και απογοητεύονται όταν νιώθουν ότι το σύμπαν πρόδωσε τις προσπάθειες τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία,να θυμάσαι πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, πράγματι όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να γίνει δικό σου. Πρόσεξε όμως, όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ. Όταν είσαι ικανός να κάνεις τα πάντα στο όνομα αυτού του «κάτι».

Και αν προσπάθησες και απογοητεύτηκες, και αν θεωρείς πως το σύμπαν δε σε έχει ανταμείψει,  και αν νιώθεις ότι ήθελες κάτι πάρα πολύ μα δεν πραγματοποιήθηκε να θυμάσαι από δω και πέρα πως ό,τι δε γίνεται στη ζωή σου, δεν το θες αρκετά. Σταμάτα να κυνηγάς τα αδύναμα θέλω σου και ξεκίνα να διεκδικείς το “πάρα πολύ” που κρύβεις μέσα σου. Σταμάτα να αμφισβητείς αν τελικά το σύμπαν συνωμοτεί. Ναι, συνωμοτεί,όχι για τα θέλω σου όμως, συνωμοτεί για τα πάρα πολύ σου.

Πηγή

Διαβάστε επίσης


To Top