Σκέψεις - Απόψεις

Το πώς κάνεις τους άλλους να νιώθουν με τον εαυτό τους, δείχνει πάρα πολλά για σένα


Γράφει η Μαρία Αρφαρά

Διανύοντας μια δεκαετία της ζωής μου η οποία με έχει εφοδιάσει με αρκετή εμπειρία, αξιολογώ πλέον τα άτομα που επιλέγω να μείνουν στην καθημερινότητά μου με βάση το πώς με κάνουν να αισθάνομαι κάθε φορά που συναναστρέφομαι μαζί τους. Συγκεκριμένα ο τρόπος που μας κάνει να αισθανόμαστε για τον εαυτό μας ο συνομιλητής μας δηλώνει πολλά πράγματα για το χαρακτήρα και τις αξίες του. Αναλυτικότερα :

Όταν ένας άνθρωπος με την πρώτη ευκαιρία, μειώνει και ταπεινώνει τον συνομιλητή του, δηλώνει έλλειψη αυτοεκτίμησης ως βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Κι αυτό γιατί μειώνοντας τους άλλους, προσπαθεί να νιώσει σπουδαίος. Επίσης τα άτομα αυτά διακατέχονται από ζηλοφθονία η οποία τους αποτρέπει να χαρούν με τα επιτεύγματα των άλλων.

Όταν ένας άνθρωπος φέρεται με αγένεια και έλλειψη σεβασμού στους συνανθρώπους του, φανερώνει την ελλιπής παιδεία με την οποία έχει μεγαλώσει. Η ευγένεια και ο σεβασμός είναι τα σημαντικότερα συστατικά για υγιής διαπροσωπικές σχέσεις.

Όταν ένας άνθρωπος όσο γκρίζα κι αν είναι η καθημερινότητά του αντανακλά την αισιοδοξία και την χαρά μεταδίδοντας στους άλλους υπέροχα συναισθήματα, φανερώνει το μεγαλείο της ψυχής του.

Όταν ένας άνθρωπος χαίρεται με την χαρά μας και μας παρακινεί να ονειρευόμαστε, αξίζει περισσότερο κι από τα όνειρά μας τα ίδια. Άτομα σαν κι αυτά που με τα λόγια τους μας προτρέπουν να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, διακατέχονται από καλοσύνη μια σπάνια αρετή στις μέρες που διανύουμε.

Παραδείγματα κι άλλων συμπεριφορών που προδίδουν την προσωπικότητά του συνομιλητή μας υπάρχουν πολλά. Αυτό που πρέπει να πράξουμε μόλις αισθανθούμε τα πρώτα αρνητικά συναισθήματα, είναι να απομακρυνθούμε. Μην δώσεις ποτέ δεύτερη ευκαιρία, όταν αισθανθείς τα πρώτα σύννεφα στην ψυχή σου.

Σύννεφα που σου προκάλεσε ο συνομιλητής σου. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να χάσεις πολύτιμο χρόνο από την ζωή σου και να αναλωθείς σε καταστάσεις που μόνο κακό θα σου κάνουν στην ψυχολογία σου.

Να θυμάσαι: Το πώς κάνεις τους άλλους να νιώθουν με τον εαυτό τους δείχνει πάρα πολλά για σένα.

Διαβάστε επίσης


To Top