Σχέσεις

Το πιο πικρό μάθημα για την αγάπη που θα χρειαστεί να μάθεις

Όλοι θέλουν να βιώσουν την αυθεντική, την αγνή και μοναδική αγάπη. Μερικοί ακόμη περνούν μια ζωή ψάχνοντας την. Και ενώ είμαστε στο ταξίδι για αυτού του είδους αγάπη, μαθαίνουμε διαφορετικά μαθήματα. Μερικοί τα μαθαίνουν με τον εύκολο τρόπο και άλλοι με τον δύσκολο. Εν πάση περιπτώσει, όλα είναι πολύτιμα.

Και όταν πρόκειται για την αγάπη, υπάρχει ένα μάθημα που κανείς δεν μπορεί να στο διδάξει όταν ερωτεύεσαι κάποιον για πρώτη φορά. Είναι ένα μάθημα που δεν θα μάθεις μέχρι η καρδιά σου να σπάσει σε αμέτρητα κομμάτια. Είναι ένα μάθημα που θα μάθεις την πρώτη φορά που κάποιος θα σου πει πως δεν νιώθει τίποτα για σένα πλέον.

Είναι το πιο δύσκολο και επίπονο μάθημα που θα μπορούσε να βιώσει κάποιος- να σου πει το άτομο που αγαπάς με όλη σου το είναι πως δεν σε αγαπά πλέον.

Γιατί θα έρθει κάποιος/α στην ζωή σου και θα σε κάνει να νιώσεις όπως δεν ένιωσες ποτέ. Θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως είσαι το κέντρο του σύμπαντος. Θα σε κάνει να πιστεύεις πως η καρδιά του/της χτυπά μόνο για σένα. Θα σε γεμίζει με κομπλιμέντα, γλυκόλογα και φροντίδα. Θα σε κάνει να αισθανθείς πως είσαι το πιο αγαπητό και σημαντικό άτομο του κόσμου.

Μετά από λίγο, κάτι θα αλλάξει σε αυτό το άτομο και θα αρχίσει να σου δείχνει τις αληθινές προθέσεις του. Θα ξεκινήσει να πράττει εγωιστικά. Συχνά θα σε κάνει να νιώθεις πως δεν υπάρχεις καν. Θα σε θεωρεί δεδομένο/η.

Θα σταματήσει να είναι το άτομο που πάντα έβλεπε το καλό σε σένα και επεσήμανε τις καλές ιδιότητες και την δύναμη σου και θα μετατραπεί σε κάποιον που βλέπει μόνο τα ελαττώματα σου. Θα δίνει έμφαση σε όλες τις κακές συνήθειες σου, στις ανασφάλειες και στους φόβους σου και θα σε κάνει να νιώθεις αδύναμος/η. Θα ντρέπεσαι για τις αδυναμίες και τις ατέλειες σου. Θα σε κάνει να αμφισβητείς την αξία του εαυτού σου.

Θα ανακαλύψει τις ευάλωτες πλευρές σου και θα τις χρησιμοποιήσει εναντίον σου. Θα παίξει με τα συναισθήματα σου. Για ποιο λόγο;

Επειδή νιώθει πως δυναμώνει με αυτόν τον τρόπο. Θα τρέφει τον εγωισμό του/της όταν θα κάνει τους άλλους να νιώθουν αδύναμους και ασήμαντους.

Και μετά… τέλος. Θα διαλύσει τον κόσμο σου μέσα σε δευτερόλεπτα. Θα ραγίσει την καρδιά σου λέγοντας: «Δεν σε αγαπώ πλέον- συγγνώμη».

Αυτά τα λόγια θα νιώσεις να σου μαχαιρώνουν την καρδιά. Θα χτυπήσουν την ψυχή σου.

Και μόλις ακούσεις αυτά τα σκληρά λόγια, θα νιώσεις πως ο κόσμος σου καταρρέει. Θα νιώσεις πως τα πάντα γύρω σου πέφτουν. Θα νιώσεις πως έχεις προδοθεί και πως έχεις χαθεί.

Σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις πως το άτομο που αγάπησες με όλη σου την καρδιά δεν είναι όσο ευγενικό και στοργικό παρουσιαζόταν αλλά εγωιστικό και σκληρό. Θα αισθανθείς την πικρή γεύση της αγάπης.

Αλλά ξέρεις κάτι;

Αν και πρόκειται γι ένα από αυτά τα μαθήματα της αγάπης που πρέπει να μάθεις με τον δύσκολο τρόπο, είναι επίσης ένα μάθημα που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη σοφία, δύναμη και ανθεκτικότητα. Είναι ένα μάθημα που θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να προστατεύεις την καρδιά σου. Θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να σηκώνεσαι όταν η ζωή σε ρίχνει κάτω. Θα σε βοηθήσει να μάθεις πώς να αναγνωρίζεις το άτομο που πραγματικά αξίζει μια θέση στην καρδιά σου.

Οπότε, ναι θα χρειαστείς χρόνο για να θεραπεύσεις τις πληγές σου και να μάθεις πώς να εμπιστευτείς κάποιον ξανά. Θα χρειαστείς χρόνο να ερωτευτείς ξανά. Και όπως συμβαίνει στον καθένα που έχει ραγίσει η καρδιά του θα συναντήσεις κάποιον που θα σου την ξανακλέψει. Κάποιος που θα σου υποσχεθεί να σε αγαπά για πάντα. Κάποιος που θα σε φροντίζει, θα θεραπεύσει τις πληγές του παρελθόντος σου και ποτέ δεν θα ραγίσει την καρδιά σου.

Και καθώς ο χρόνος περνά, μια μέρα θα συνειδητοποιήσεις πως τα πράγματα μεταξύ σας δεν λειτουργούν. Θα συνειδητοποιήσεις πως εσείς οι δύο δεν κατευθύνεστε προς την ίδια κατεύθυνση. Και μια νύχτα, ενώ κείτεσαι στο κρεβάτι και αναλογίζεσαι την σχέση σας θα λάβεις ξαφνικά ένα μήνυμα: «Δεν σε αγαπώ πια».

Και αυτό θα προσθέσει ακόμα μία ουλή στην καρδιά σου. Ακόμα μία πληγή.

Και ξανά θα νιώσεις ένα μαχαίρι στην καρδιά σου. Θα αισθανθείς πως δεν αξίζεις να σε αγαπούν. Θα νιώσεις πως δεν αξίζεις καν ένα απλό τηλέφωνο. Το μόνο που αξίζεις είναι ένα μήνυμα- ένα μήνυμα που έκανε τον κόσμο σου να καταρρεύσει για ακόμα μια φορά.

Και τότε, θα μάθεις το μάθημα. Το μάθημα ότι χρειάζεται να προστατεύσεις την καρδιά σου. Το μάθημα ότι είναι ευθύνη σου πάντα να φροντίζεις την καρδιά σου και να την κρατάς ασφαλή.

Τελικά θα συνειδητοποιήσεις πως δύο εγωιστικά και σκληρά άτομα δεν μπορούν να καθορίσουν την αξία σου. Πως κανείς δεν αξίζει την θλίψη και τα δάκρυα σου.

Τελικά θα συνειδητοποιήσεις πως αξίζεις την πραγματική αγάπη. Αξίζεις ένα αληθινό, ώριμο και ειλικρινές άτομο όχι κάποιο εγωιστικό και χειριστικό.

Θα συνειδητοποιήσεις πως τα αξίζεις όλα αυτά και πως ποτέ δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από αυτά.

Οπότε, μέχρι να βρεις αυτό το άτομο θα τρελαθείς. Θα λυπηθείς. Θα κλάψεις και δάκρυα θα κυλήσουν στο πρόσωπο σου. Αλλά να θυμάσαι το μάθημα- προστάτευσε την καρδιά σου.

Και η αληθινή αγάπη θα σε βρει. Το υπόσχομαι.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top