Εναλλακτικά άρθρα

Το πεπρωμένο είναι στα χέρια σας.

Image by Paz Aguado

Το πεπρωμένο δεν είναι γραμμένο στα αστέρια, ούτε στους ανέμους της γης. Το μέλλον μας μπορεί μόνο να φυτευτεί, να ποτιστεί, να φροντιστεί και να θεριστεί από εμάς. Δεν μπορείτε πάντα να πηγαίνετε με το ρέμα και οι άνεμοι δεν μπορούν πάντα να σας καθοδηγούν. Είστε ο μόνος που μπορεί να σας καθοδηγήσει στο δρόμο του ταξιδιού σας.

Δε θα πρέπει να νομίζουμε πως το πεπρωμένο είναι κάτι αδρανές και ακίνητο. Δεν μπορούμε να είμαστε θύματα των παλιών μας πεποιθήσεων που κατηγορούν μεγάλα παντοδύναμα όντα για όσα μας συμβαίνουν. Δεν υπάρχει ον με τεράστια δύναμη να αποφασίζει τα πράγματα που θα μας συμβούν. Είναι η καρδιά μας που αποφασίζει ποιους δρόμους θα πάρουμε και τα πόδια μας προς τα πού θα κινηθούν.

Τι να κάνουμε με αυτά που έχουμε να αντιμετωπίσουμε

Είναι αλήθεια πως από την γέννηση μας όλοι έχουμε να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Ίσως έχετε δει αυτούς που έχουν γεννηθεί σε μια άνετη και πλούσια οικογένεια. Είναι επίσης πιθανό πως εσείς έχετε έρθει σε αυτόν τον κόσμο σε χειρότερες συνθήκες. Ωστόσο αυτά τα γεγονότα, δε θα έπρεπε να είναι εμπόδιο ή ο λόγος για να προσαρμοστούμε και να παρασυρθούμε από τις περιστάσεις.

Ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο έχετε μεγαλώσει και ζήσει, είστε ο μόνος κάτοχος του πεπρωμένου σας. Οι κάρτες οι οποίες έχουν πέσει στα χέρια σας έχουν μέσα τους άσους, βαλέδες και μπαλαντέρ. Ποτέ μην εγκαταλείψετε αυτό που πιστεύετε πως είναι αμετακίνητο επειδή θα καταλήξετε να ζείτε μια δύσκολη και δυστυχισμένη ζωή.

«Το πεπρωμένο είναι αυτό που ασχολείται με την τράπουλα αλλά εμείς είμαστε αυτοί που παίζουμε τα χαρτιά» – Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Υπάρχει αρκετή δύναμη μέσα στην καρδιά μας και ικανότητες για να αρνηθούμε ένα πεπρωμένο που δεν μας αρέσει ή που δεν μας κάνει ευτυχισμένους. Όλοι μπορούμε να βρούμε την δύναμη μέσα μας για να το ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα.

Αλλάζοντας το πεπρωμένο σας

Οι δρόμοι του πεπρωμένου δεν είναι πάντα εύκολοι. Ακόμα και αν έχετε γεννηθεί σε μια πλούσια οικογένεια, το να αντιμετωπίσετε τους γύρω σας δεν είναι ποτέ απλό. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να τα παρατήσετε.

«Οι άνθρωποι είναι οι κάτοχοι του πεπρωμένου τους. Η κατηγορία, Βρούτε, δεν βρίσκεται στα αστέρια αλλά στην κακία μας.» – Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Είμαστε οι μόνοι κάτοχοι του πεπρωμένου μας. Αποφασίζουμε τι θέλουμε και τι θα κάνουμε με την ζωή, με τον κόσμο και με το περιβάλλον μας. Μόνο εσείς θα αποφασίσετε το αν θα προσαρμοστείτε με αυτά που σας έχουν δοθεί ή αν θα προσπαθήσετε να κάνετε κάτι καλό με τα εργαλεία που έχετε στη διάθεση σας.

Η ζωή είναι ένα όμορφο δώρο που μας έχει δοθεί. Και μόνο η ψυχή, η καρδιά και οι σκέψεις μας καθορίζουν τι θα κάνουμε με αυτή. Ο χρόνος που μας έχει δοθεί είναι κάτι πολύτιμο που πρέπει να σεβαστούμε και να αγαπήσουμε, κάνοντας τον κόσμο γύρω μας όμορφο, ωραίο και να λαμπερό.

Το πεπρωμένο είναι ζήτημα θέλησης. Και η θέληση είναι δύναμή. Η ανθρώπινη καρδιά είναι ένα ισχυρό όπλο που κάνει περισσότερα από το να στέλνει αίμα στο σώμα. Χρησιμοποιήστε τη σοφά για να βελτιώσετε τη ζωή σας και τη ζωή της οικογένειας σας. Απολαύστε τα καλά που έχετε μαζί με αυτούς που σας αγαπούν ειλικρινά.

Ποτέ μην μένετε εκεί που δεν θέλετε

Μερικές φορές είμαστε σαν τις καλαμιές στον άνεμο και αφήνουμε τον εαυτό μας να ταλαντεύεται επειδή πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά το να είμαστε δυστυχισμένοι δεν είναι ποτέ σοφή επιλογή. Το να σκεφτόμαστε πως οι άλλοι θα είναι καλύτεροι λόγω της μεγάλης θυσίας μας, της έλλειψης αυτοεκτίμησης μας και του αυτοσεβασμού ποτέ δε θα φέρει επιτυχία.

Πώς μπορείτε να ζητάτε από κάποιον να σας αγαπήσει αν δεν αγαπάτε εσείς τον εαυτό σας; Η ατυχία σας δεν θα κάνει κανένα χαρούμενο. Η αγάπη για τον εαυτό σας, από την άλλη, μπορεί να βελτιώσει την ζωή πολλών γύρω σας. Οπότε, μην παρασύρεστε από αυτό που πιστεύετε πως είναι το πεπρωμένο σας επειδή μόνο εσείς έχετε τη δύναμη να το γράψετε.

Ο τρόπος ζωής των ελληνικών κλασικών είναι ξεπερασμένος, αυτοί που άφησαν την μοίρα τους στα χέρια των θεών. Δεν υπάρχει Θεός στον κόσμο ικανός να μας πει πως να είμαστε, πως να πράττουμε και να σκεφτόμαστε. Μόνο η καρδιά και το μυαλό μας είναι σοφά κι έχουν την ικανότητα να επικοινωνήσουν και να γράψουν το βιβλίο της ζωής μας. Να έχετε δυνατό πνεύμα, να πιστεύετε στον εαυτό σας και κοιτάξτε τον ορίζοντα με ελπίδα καθώς αποφασίζετε τον τελικό προορισμό σας.

Μάγεια Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top