Σχέσεις

Το να περιβάλλεσαι γύρω από λίγους αλλά αληθινούς ανθρώπους είναι ευλογία

Γράφει η Δέσποινα Παντέλα

Είναι γεγονός πως πλέον, στην σημερινή κοινωνία το να περιβάλλεσαι από ανθρώπους αληθινούς, γνήσιους είναι κάτι σπάνιο. Εάν έχεις αυτό το πλεονέκτημα στις μέρες μας να ξέρεις πως είσαι πολύ τυχερός/η.

Τι δεν θα έδινε ο καθένας να έχει στο πλάι του λίγα άτομα αλλά ποιοτικά. Λίγα, μα καθαρά και διάφανα. Γιατί αυτό που μετράει όσο τίποτα άλλο δεν είναι η ποσότητα των ανθρώπων αλλά η ποιότητα.

Είναι αλήθεια πως μεγαλώνοντας η λίστα με τους ανθρώπους δίπλα σου μικραίνει, γιατί ωριμάζοντας καταλαβαίνεις ποιοι όντως αξίζουν να είναι στο πλάι σου και ποιοι είναι όντως αληθινοί. Μεγαλώνοντας η υπομονή μειώνεται , έχεις ανάγκη από σταθερότητα , ηρεμία και ειλικρίνεια.

Αυτοί που μένουν πλέον στην λίστα σου, είναι εκείνοι που πέρασαν μαζί σου από διάφορες δοκιμασίες, εκείνοι όπου η σχέση σας δοκιμάστηκε ξανά και ξανά κι όμως βρίσκονται ακόμη στο πλάι σου , εκείνοι που δεν παύουν να σε νοιάζονται και να σε αγαπούν πραγματικά, να είναι περήφανοι για εσένα , να χαίρονται πραγματικά με την ευτυχία σου και την κάθε εξέλιξη στην ζωή σου.

Είναι εκείνοι οι λίγοι μα συνάμα οι ξεχωριστοί άνθρωποι που μαζί τους μπορείς να νιώσεις ασφάλεια , να περάσεις κάθε δυσκολία αλλά και να μοιραστείς κάθε χαρά της ζωής.

Μεγάλωσες και θέλεις δίπλα σου ανθρώπους όμορφους, αλλά στην ψυχή.. Μεγάλωσες και δεν είσαι ανεχτικός πλέον στα ψεύτικα χαμογέλα και στις ανούσιες ανθρώπινες σχέσεις.. Μεγάλωσες και έπαψες να είσαι σιωπηλή/ος και να ανέχεσαι το κάθε τι .. έμαθες πλέον να σέβεσαι τον εαυτό σου και να επιλέγεις δίπλα σου ανθρώπους που σε αντιπροσωπεύουν επάξια..

Πλέον σε νοιάζουν αυτοί οι λίγοι που σε νοιάζονται και αυτοί. Σε αυτούς ποντάρεις , σε αυτούς θέλεις να επενδύσεις και να δώσεις τα πάντα! Γιατί , το να περιβάλλεσαι γύρω από λίγους αλλά αληθινούς ανθρώπους είναι ευλογία!

Διαβάστε επίσης

To Top