Τροφή για σκέψη

Το κακό με το φόβο είναι ότι μας αφήνει έξω από τις καταστάσεις που ποθούμε περισσότερο


Ας ξεκινήσουμε από το μηδέν. Ο φόβος δεν υπάρχει, εμείς το δημιουργούμε και στη συνέχεια μας καταλαμβάνει μέσω του υποσυνείδητου. Το κακό με τον φόβο είναι ότι μας αφήνει έξω από πολλές καταστάσεις και συνήθως αυτές οι καταστάσεις είναι αυτό που ποθούμε περισσότερο.

Φοβόμαστε να ζητήσουμε αύξηση γιατί φοβόμαστε την άρνηση και το πώς ο εργοδότης μας θα μας βλέπει μετά. Αν σκεφτείς ότι τίποτα δεν θα αλλάξει μετά από τη ζωή σου και ότι τίποτα δεν έχεις να χάσεις διότι αυτά είναι μόνο στο μυαλό σου, τότε πράττεις ανάλογα. Π.χ. ζητάς αύξηση και στην χειρότερη η απάντηση είναι αρνητική, μόνο κερδισμένος είσαι διότι αυτή η κίνηση σε έκανε πιο θαρραλέο ακόμα και πιο έμπειρο στον τρόπο να ζητάς.

Όπως επίσης υπάρχει η περίπτωσή της θετικής απάντησης και έχεις πετύχει τον στόχο σου αυτομάτως. Άρα και στις δυο περιπτώσεις είσαι κερδισμένος και δεν υπάρχει αιτία φόβου διότι κανείς δεν θα σε βλάψει⋅ αντιθέτως εσύ βλάπτεις τον εαυτό σου με αρνητικές σκέψεις που αυτές δημιουργούν φόβο.

Φόβος επίσης είναι όταν θες μία γυναίκα ή έναν άντρα. Δημιουργείς φόβους και ρίχνεις την αυτοπεποίθησή σου λέγοντας πριν καν πας να μιλήσεις «σιγά μην με θέλει», και «θα με κοροϊδεύουν μετά», και κοίτα πόσο όμορφο σώμα έχει και διάφορα άλλα που απλά εσύ ο ίδιος βάζεις στον εαυτό σου να σκέφτεται.

Π.χ. ας υποθέσουμε ότι η απάντηση είναι αρνητική⋅ έχεις αποκτήσει ήδη μια άνεση για την επόμενη φορά συν ότι δεν έχασες την ευκαιρία να πράξεις. Είχες επαφή μαζί του ή μαζί της και ο οποίος φόβος υπήρχε, εξαφανίστηκε και συνειδητοποιείς ότι εσύ τον δημιούργησες.

Η θετική πλευρά είναι να του ή της αρέσεις και να κερδίσεις ό,τι ποθείς. Φαντάσου μέσω του φόβου που εσύ δημιούργησες, να έχανες την ευκαιρία σου και να έβλεπες τον άνθρωπο που ήθελες σε άλλου την αγκαλιά. Όπου όλα είναι 50-50 και για φαντάσου να μάθαινες ότι σε περίμενε να κάνεις μια κίνηση γιατί τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία⋅ φαντάσου πώς θα νιώσεις μετά ενώ ίσως θα είναι αργά.

Οι αρνητικές σκέψεις φέρνουν αρνητική ζωή. Κάθε φορά που σκέφτεσαι αρνητικά μέσα στη μέρα, έχεις συνειδητοποιήσει ότι δεν είσαι χαρούμενος; Αυτό συμβαίνει διότι εσύ το δημιούργησες στον εαυτό σου και μέσω της σκέψης, ελκύεις αρνητικά συμβάντα και γεγονότα.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα που χρησιμοποιώ στις ομιλίες μου σχεδόν συνέχεια. Ξημερώνει Δευτέρα και ήδη από την Κυριακή το μεσημέρι λες στον εαυτό σου “ωχ πάλι Δευτέρα αύριο” . Όχι μόνο έχεις ήδη δημιουργήσει αρνητική σκέψη για την επόμενη μέρα αλλά και ακόμα και για την υπόλοιπη μέρα που διανύεις, η ψυχολογία σου έχει αλλάξει ήδη.

Και συνειδητοποιείς ότι από το πρωί της Δευτέρας είσαι ήδη σε πολύ κακή διάθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιούργησες αρνητικές στιγμές μέσω της έλξης όπως:

-να αργήσεις να σηκωθείς

-να αργήσεις να φας και να ετοιμαστείς

– ίσως χάσεις το λεωφορείο και αναγκαστείς να πάρεις ταξί

Και ρώτα τώρα τον εαυτό σου: φταίει το ξυπνητήρι; Φταίει που το τοστ σου άργησε να ψηθεί ή και ακόμα ο οδηγός του λεωφορείου που πέρασε στην ώρα του; Όταν πάρεις την ευθύνη για όλα όσα γίνονται στη ζωή σου και βρεις λόγους να είσαι ευγνώμων για όλες τις μέρες και στιγμές με θετικές σκέψεις, τότε όλες ο θετικές στιγμές θα αρχίσουν να έρχονται σε σένα. Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε και έλκουμε ό,τι φανταζόμαστε.

Χρήστος Κουμαραδιός

enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης


To Top