Προορισμοί

Το «χωριό φάντασμα» της Ιταλίας: Βυθισμένο σε μια λίμνη, έχει «αναδυθεί» 4 φορές -Ξεπρόβαλε τελευταία φορά το 1994, εκπληκτικές εικόνες

Φωτογραφία: mytrueancestry / Instagram

Ένα μεσαιωνικό «χωριό-φάντασμα» στην Ιταλία, παγωμένο στο χρόνο και βυθισμένο σε μια λίμνη, θα αρχίσει να ξεπροβάλει και πάλι, καθώς η στάθμη του νερού πρόκειται να πέσει.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές και μοιάζουν λες κι έχουν βγει από ταινία. Ο λόγος για το όμορφο χωριό Fabbriche di Careggine, το οποίο «θάφτηκε» όταν πλημμύρισε η περιοχή, για να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη Vagli. Κάτω από το νερό όμως, τα πέτρινα κτίρια, το νεκροταφείο, η γέφυρα και η εκκλησία του χωριού στέκουν ακόμα αγέρωχα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Silvia Camporesi (@silviacamporesi) στις

Το ιταλικό χωριό Fabbriche di Careggine ιδρύθηκε από μια ομάδα σιδηρουργών τον 13ο αιώνα και έγινε διάσημο για την παραγωγή σιδήρου. Αλλά το 1947 χτίστηκε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στην κοντινή πόλη Vagli di Sotto. Το όμορφο χωριό στη συνέχεια «χάθηκε για πάντα» όταν πλημμύρισε για τη δημιουργία της τεχνητής λίμνης Vagli.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andrea (@andreakurt.pellegrini) στις

Από την κατασκευή του φράγματος, η λίμνη άδειασε μόνο τέσσερις φορές για εργασίες συντήρησης. Και κάθε φορά, καθώς το νερό αποστραγγίζεται, το στοιχειωμένο περίγραμμα του χωριού αρχίζει να εμφανίζεται αργά.

Η λίμνη Vagli / Φωτογραφία: Shutterstock

Η τελευταία φορά που το χωριό αναδύθηκε ήταν το 1994 και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Fabbriche di Careggine για να περπατήσουν στους δρόμους του. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εκείνη την περίοδο δείχνουν τα πέτρινα σπίτια του, το νεκροταφείο, τη γέφυρα και την εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου, με το κατεστραμμένο καμπαναριό, να στέκονται μέχρι σήμερα όρθια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MAXXI (@museomaxxi) στις

Τώρα το χωριό φαίνεται ότι θα επανεμφανιστεί, σύμφωνα με την κόρη του πρώην δήμαρχου του Δήμου Vagli di Sotto. Η Λορέντσα Τζιόρτζι, κόρη του Ίλιο Ντομένικο Τζιόρτζι, ισχυρίστηκε σε μια ανάρτηση στο Facebook ότι η λίμνη θα αδειάσει το επόμενο έτος.

«Σας ενημερώνω ότι από ορισμένες πηγές, ξέρω ότι το επόμενο έτος, το 2021, η λίμνη Vagli θα αδειάσει», έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη intoscana.it (@intoscana.it) στις

«Την τελευταία φορά άδειασε το 1994 όταν ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος και χάρη στη δέσμευσή του και στις πολλές πρωτοβουλίες που, με προσπάθεια, κατάφερε σε ένα καλοκαίρι, η περιοχή του Vagli να υποδεχτεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα».

Την τελευταία φορά που άδειασε το νερό ήταν το 1994 και κόσμος επισκέφθηκε το χωριό / Φωτογραφία: mauro_luigi_cecchi / Instagram

«Το 1994 ο πατέρας μου, μου λέει ότι ήταν δύσκολο να προσελκύσει τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων και ότι όλα έγιναν χωρίς επιβαρύνσεις στη διοίκηση», προσθέτει η νεαρή κοπέλα και συνεχίζει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Il Tirreno (@iltirreno) στις

«Ελπίζω ότι τον επόμενο χρόνο, δυνατότεροι από την προηγούμενη εμπειρία, από την οποία ο καθένας έχει μια όμορφη ανάμνηση και με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, θα είμαστε σε θέση να επαναλάβουμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη επιτυχία, με την ίδια προσοχή».

Η Ιταλία είναι γεμάτη άγνωστες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Αν σας εξιτάρουν οι εικόνες του βυθισμένου χωριού, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε και το μισοβυθισμένο κάστρο Sacligero, που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

Η είσοδος στο κάστρο γίνεται από την κινητή γέφυρα, αφού όλο το φρούριο συνορεύει με τη λίμνη. Σήμερα είναι ένα από τα πιο πλήρη και καλύτερα διατηρημένα κάστρα στην Ιταλία και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες για να δουν από κοντά αυτό το ασυνήθιστο φρούριο.

 iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης


To Top