Επιλεγμένα Άρθρα

Το αόρατο νήμα μεταξύ δύο ανθρώπων που προορίζονται να είναι μαζί


Ο θρύλος λέει πως υπάρχει μια άυλη κλωστή της μοίρας η οποία δένει δύο ανθρώπους που προορίζονται να είναι μαζί. Οι συνδεδεμένοι άνθρωποι δεσμεύονται ανεξάρτητα από το χρόνο, τον τόπο ή την περίσταση.

Τίποτα δεν μπορεί να σπάσει το αόρατο νήμα μεταξύ δύο ανθρώπων που προορίζονται να είναι μαζί.

1. Κόκκινο. Το κόκκινο χρώμα συνδέεται στενά με την έλξη και την επιθυμία. Είναι επίσης το χρώμα της χορδής της μοίρας που δένει τους δύο συντρόφους ψυχής.

2. Προέλευση. Η κόκκινη χορδή της μοίρας προέρχεται από μια αρχαία πεποίθηση της Ανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, οι Θεοί συνδέουν μια κόκκινη χορδή γύρω από τους αστραγάλους εκείνων που προορίζονται να συναντηθούν ή να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον με κάποιο τρόπο.

3. Σαν την αδελφή ψυχή; Η ιδέα είναι παρόμοια με τη δυτική έννοια της “αδελφής ψυχής” ή της “δίδυμης φλόγας”. Αυτό που διαφέρει είναι ότι αυτή η παροιμία επικεντρώνεται περισσότερο στην έννοια της «δέσμευσης» , της σύνδεσης με κάποιον αντί να βρει το άλλο μισό.

4. Η ιστορία. Όπως και πολλοί παλιοί θρύλοι, η ιστορία πίσω από το κόκκινο νήμα είναι κάπως προβληματική. Λέγεται ότι ένα μικρό αγόρι, περπατώντας για το σπίτι μια νύχτα, είδε έναν γέρο που διάβαζε ένα βιβλίο. Τον ρώτησε τι διαβάζει. Ο γέρος είπε ότι διαβάζει το βιβλίο των γάμων και είπε στο νεαρό αγόρι ότι είναι προορισμένο να παντρευτεί ένα κορίτσι. Όταν έδειξε στο αγόρι το κορίτσι που έπρεπε να παντρευτεί, τότε ….

Stevens_Duane

5. Πρόβλημα. Του αγοριού δεν του άρεσαν τα λόγια του γέρου γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί. Πήρε μια πέτρα από κάτω, την πέταξε και έτρεξε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Χρόνια αργότερα, κανονίστηκε ο γάμος μεταξύ του αγοριού και ενός από τα πιο όμορφα κορίτσια του χωριού. Αλλά, όταν του παρουσιάστηκε, παρατήρησε …

6. Το Σημάδι. Η μέλλουσα σύζυγός του είχε μια μικρή ουλή, ενα σημάδι πάνω από το φρύδι της. Όταν την ρώτησε γι ‘αυτό, του είπε ότι ένα αγόρι είχε ρίξει μια πέτρα σε αυτήν όταν ήταν παιδί. Αποδεικνύοντας έτσι την μοιραία ένωση τους …

7. Τι συμβαίνει όταν τεντώνει και μπερδεύεται; Στην ουσία αυτή η ιστορία μιλάει για μια ανώτερη δύναμη. Το πεπρωμένο θα χαράξει την πορεία του και με την πάροδο του χρόνου όλα θα έρθουν εκεί που πρέπει. Είναι σημαντικό να μην καταπολεμήσετε το κόκκινο νήμα.

8. Ακόμα χρειάζεται δουλειά. Ακόμα κι αν βρείτε το άτομο στην άλλη άκρη του μοιρολατρικού κόκκινου κορδονιού, αυτό δεν σημαίνει ότι θαθα είναι εύκολο να μείνετε μαζί . Η ιστορία έχει ως σκοπό να εμπνεύσει τη πίστη, την αφοσίωση και τη συμπόνια. Το νήμα είναι επίσης εκεί για να βεβαιωθείτε εσείς, οι σύντροφοι, θα παραμείνετε πιστοί μεταξύ σας.

9. Άπειρο. Ανεξάρτητα από το πόσο κοντά ή μακριά είστε από το άτομο αυτό, το νήμα παραμένει. Θα υπάρξουν στιγμές που, διανοητικά ή σωματικά, θα αισθάνεστε μακριά του, αλλά αυτό δεν επηρεάζει το νήμα που σας συνδέει και τους δύο μαζί.

10. Σε εμάς από την αρχή. “Τη στιγμή που άκουσα την πρώτη μου ιστορία αγάπης, άρχισα να σε ψάχνω, μη γνωρίζοντας πόσο τυφλός ήμουν. Οι εραστές δεν συναντώνται τελικά κάπου. Βρίσκονται ο ένας στον άλλον καθ ‘όλη τη διάρκεια ,από την αρχή. “- Ρούμι

bluey306

11. Στα χέρια των Θεών. Σύμφωνα με τον κινεζικό μύθο, η θεότητα που είναι υπεύθυνη για την “κόκκινη χορδή της τύχης” πιστεύεται ότι είναι ο Yuè Xià Lǎo ο παλιός Θεός του σεληνιακού προξενιού. Η Yuè Xià Lǎo είναι επίσης υπεύθυνη για τους γάμους.

12. Ροζ υπόσχεση; Στην ιαπωνική κουλτούρα λέγεται ότι το κόκκινο κορδόνι είναι δεμένο γύρω από το ροζ δάχτυλο. Ως εκ τούτου η φράση “Ροζ υπόσχεση“. Λέγεται ότι το πρόσωπο που έσπασε την υπόσχεσή του έπρεπε να κόψει το ροζ δάχτυλό του!

xoravenchanox

13. Όχι μόνο εραστές. Το Caroline Highland of Thought Catalog γράφει: “Τα κόκκινα νήματα δεν στρέφονται γύρω από τους αστραγάλους μας καθώς περπατάμε, μην μπλεχτούν καθώς αναμοχλεύουμε πράγματα του παρελθόντος – οι Κινέζοι πιστεύουν πως προέρχονται από εμάς τους ίδιους, από τη γέννηση, από τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο. Καθώς μεγαλώνουμε, κάθε έτος που περνά, τα νήματα αυξάνονται, φέρνοντάς μας κοντά στους ανθρώπους των οποίων η ζωή είναι προορισμένη να συνυφαίνεται με τη δική μας με κάποιο τρόπο ».

The Red String of Fate by Kasandraleigh

14. Ελευθερία; Ο ίδιος συγγραφέας ερμηνεύει το κόκκινο νήμα ως απελευθερωτικό. «Πόσο καλύτερα θα αισθανόμασταν αν βγαίναμε στο άγνωστο, σε ένα νέο μέρος, σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής μας, γνωρίζοντας ότι εκείνα τα κόκκινα νήματα θα είναι εκεί, τυλιγμένα στο μέλλον όπως είναι πάντα, κρατώντας τις ψυχές που θα περιμένουν να μας πιάσουν, να μας διδάξουν, να μας αγγίξουν, να μας αλλάξουν. ”

15. Άθραυστο. Σύμφωνα με τη Wikipedia, “Οι δύο άνθρωποι που συνδέονται με το κόκκινο νήμα προορίζονται για εραστές, ανεξάρτητα από τον τόπο, τον χρόνο ή τις περιστάσεις. Αυτό το μαγικό νήμα μπορεί να τεντωθεί ή να μπερδευτεί, αλλά ποτέ να σπάσει. ”

Διαβάστε επίσης: Δεν συναντάμε κανέναν κατά τύχη – 3 τύποι κοσμικών συνδέσεων

awakengr.com

Διαβάστε επίσης


To Top