Τροφή για σκέψη

Την κατάλληλη στιγμή της ζωής σου, θα πάρεις αυτό που αξίζεις

Ξέρω πως μερικές φορές η ζωή σε τρομάζει. Ξέρω πως σκέφτεσαι τι θα φέρει το μέλλον και τρομάζεις. Ξέρω επίσης πως μερικές φορές νιώθεις πως έχεις κολλήσει στο παρόν επειδή έχει γίνει ρουτίνα.

Ξέρω πόσο απογοητευτικό είναι να έχεις μεγάλα όνειρα και να μην μπορείς να τα πραγματοποιήσεις αμέσως. Κατά καιρούς νιώθεις πως δε θα μπορέσεις ποτέ να φτάσεις εκεί που θες.

Έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον και έχεις συγκεντρωθεί τόσο πολύ στο να τα πετύχεις που ξεχνάς να ζεις στο τώρα. Ξεχνάς να απολαύσεις την ζωή σου και να ενθουσιαστείς με τα μικρά πράγματα. Ξεχνάς να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα. Μην το κάνεις αυτό. Σταμάτα να τιμωρείς τον εαυτό σου για πράγματα που δεν πήγαν όπως θα ήθελες.

Όλα αυτά τα αδιέξοδα που δημιούργησες για τον εαυτό σου είναι ο θάνατος της ευτυχίας σου. Έχεις αγχωθεί τόσο πολύ που φοβάσαι να αφήσεις τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους.

Σε καταλαβαίνω. Πολλοί άνθρωποι είναι στην ίδια θέση με σένα, τρομοκρατημένοι για το μέλλον και αγχωμένοι επειδή δεν βρίσκονται εκεί που θα ήθελαν στην ζωή. Ξεχνούν, κι εσύ ξεχνάς όπως κι εγώ πως πρέπει να μπορούμε να αποδεχθούμε τα πράγματα όπως είναι και να μην περιμένουμε να συμβούν αυτόματα.

Πρέπει όλοι να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε και να αναλύουμε υπερβολικά όλα όσα μας έχουν συμβεί και να μην ανησυχούμε για όλα αυτά που θα έρθουν. Πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε την ζωή μας στο παρόν. Επειδή αυτό είναι το μόνο που έχουμε.

Σταμάτα να ζεις την ζωή σου σαν να είναι ένας αγώνας. Πίστεψε ότι η κατάλληλη στιγμή θα έρθει. Εμπιστεύσου την διαδικασία. Θα φτάσεις εκεί που θες. Θα αγοράσεις αυτό το αυτοκίνητο. Θα πάρεις αυτό το διαμέρισμα. Θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά. Αν όλα αυτά δεν έχουν συμβεί ακόμα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ.

Θα αποκτήσεις όλα αυτά που θες και αξίζεις αν μόνο μπορέσεις να χαλαρώσεις και να πιστέψεις πως όλα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top