Εναλλακτικά άρθρα

Τι συμβαίνει όταν το Τρίτο μάτι ανοίγει κατά λάθος


Εικόνα: Andrea Benge Art

Η έκτη αίσθηση ή το τρίτο μάτι μέσα στους ανθρώπους είναι κάτι που έχει μεγάλη δύναμη και λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο μυστικό που δεν ξέρει η ανθρωπότητα.

Δεν είναι κάτι που μπορείτε να βρείτε στο σώμα σας. Μάλλον καλύτερα είναι μέρος του αιθερικού σώματος σας. Το αιθερικό σώμα στην πραγματικότητα βρίσκεται πάνω από τα φυσικό σώμα και τα αντίστοιχα τσάκρα μπορούν να βρεθούν στο φυσικό μας σώμα.

Το τρίτο μάτι είναι πολύ διαφορετικό από τα δύο μάτια μας. Είναι πιο ισχυρό και έχει την ικανότητα να βλέπει βαθύτερα τα κοσμικά μοτίβα και την ενέργεια. Οι φυσικές σας αισθήσεις περιορίζονται σε αυτά που μπορείτε να δείτε, να αγγίξετε και να αισθανθείτε , αλλά το τρίτο μάτι ξεπερνά την υλικότητα της ζωής.

Η δύναμη του τρίτου ματιού πρέπει να αξιοποιείται σωστά. Δεν είναι κάτι που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε. Είναι κάτι σοβαρό και απαιτεί σωστή κατανόηση. Μόλις μπορέσετε να διοχετεύσετε αυτή την ενέργεια, θα μπορείτε να δείτε τα πράγματα με βαθύτερη γνώση. Οι διαισθητικές ικανότητες σας θα οξυνθούν κα θα μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα την πνευματική διάσταση.

Λόγω αυτού ίσως μπορέσετε να λάβετε μαντικά μηνύματα ή να αναπτύξετε ψυχικές δυνάμεις.

Θα βλέπετε και θα ακούτε πράγματα που δεν βλέπατε και δεν ακούγατε πριν και θα νιώθετε πράγματα που δεν αισθανόσασταν πριν. Βασικά είναι μια νέα εμπειρία που μπορεί να είναι συντριπτική για τις αισθήσεις και τα συναισθήματα σας.

Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες το τρίτο μάτι θα μπορούσε να μπλοκάρει και πρέπει να το γνωρίζετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Τα μπλοκαρίσματα μπορούν να είναι δύο τύπων. Είτε προκαλούνται από εσάς ή από άλλους ανθρώπους.

Το μπλοκάρισμα που προέρχεται από τον εαυτό σας οφείλεται στην αρνητικότητα μέσα σας. Ο φόβος, το άγχος και η δυσπιστία μπορούν να οδηγήσουν στο μπλοκάρισμα του τρίτου ματιού. Αν αφήσετε αυτά τα πράγματα να σας εμποδίσουν τότε να είστε σίγουροι πως θα έχετε πρόβλημα με την έκτη αίσθηση.

Το μπλοκάρισμα μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια παρελθοντική επιρροή στη ζωή σας ή στην έλλειψη πνευματικού τρόπου ζωής στις προηγούμενες ζωές. Ακόμη και η αμφισβήτηση της ιδέας ότι έχετε τρίτο μάτι μπορεί να προκαλέσει το μπλοκάρισμα.

Πρέπει να απελευθερώσετε αυτές τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα γιατί αλλιώς δεν θα μπορείτε να διοχετεύσετε την ενέργεια της έκτης αίσθησης, κάτι που θα οδηγήσει στην διακοπή του πνευματικού σας ταξιδιού. Δεν μπορείτε να αφήσετε τίποτα να παρεμποδίσει το πνευματικό σας ταξίδι επειδή είναι πραγματικά σημαντικό για την ανάπτυξη μας ως ανθρώπινα όντα.

Το μπλοκάρισμα που προκαλείται από άλλους ανθρώπους έρχεται με όρους της αρνητικότητας και του σκεπτικισμού που δείχνουν την συμπεριφορά των άλλων προς εσάς. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βλάψουν σοβαρά τις διαισθητικές σας ικανότητες με την κυνική τους στάση και ο αυτό-σεβασμός σας μπορεί να δεχθεί σοβαρό χτύπημα. Δεν μπορείτε να πολεμήσετε ένα άτομο για τις πεποιθήσεις που έχει αλλά μπορείτε πάντα να αποφύγετε τέτοιους άκαμπτους ανθρώπους.

Σεβαστείτε τις πεποιθήσεις των άλλων και δημιουργήστε αρμονικές σχέσεις σε αυτή τη βάση. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε έναν πιο υγιή και πνευματικό τρόπο ζωής, τρώγοντας κατάλληλα θρεπτικά προϊόντα και αρχίζοντας τον διαλογισμό.

Ένα μπλοκαρισμένο τρίτο μάτι δεν λαμβάνει καμία μορφή ενέργειας. Για να το ξεμπλοκάρετε πρέπει να κατευθύνετε ενέργεια από άλλες πηγές στο τρίτο σας μάτι. Η καλύτερη επιλογή που έχετε είναι τα δύο φυσικά σας μάτια καθώς βρίσκονται κοντά στο τρίτο σας μάτι. Για να ανακατευθύνετε την ενέργεια προς αυτό πρέπει να επιτρέψετε στα φυσικά σας μάτια να είναι ανοιχτά κι όμως να μην βλέπουν τα φυσικά πράγματα γύρω σας.

Εδώ μπορείτε να μάθετε αν το πνευματικό σας μάτι ανοίγει και σας καθοδηγεί στο μέρος και στον σκοπό σας από το σύμπαν:

  1. Αίσθηση πίεσης ανάμεσα στα φρύδια

Η εκδήλωση του τρίτου ματιού προηγείται από μια αντίστοιχη αίσθηση ανάμεσα στα φρύδια. Θα νιώσετε ένα ζεστό και ελαφρύ άγγιγμα αν διαλογίζεστε τακτικά. Αυτή η αίσθηση θα γίνει δυνατότερη αν συγκεντρωθείτε. Αυτή η αίσθηση ωστόσο, δεν προκαλείται απαραίτητα από πνευματικές σκέψεις – μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, από το πουθενά. Αυτό το συναίσθημα με την σειρά του, γίνεται μια υπενθύμιση και σας τραβά πίσω στην σφαίρα της πνευματικότητας.

  1. Πρόβλεψη

Η πρόβλεψη ή η διαίσθηση είναι η δυνατότητα να προβλέπουμε πράγματα πριν συμβούν πραγματικά. Η συγκέντρωση και η πνευματική ανάπτυξη έχουν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση μιας διαισθητικής νοοτροπίας, η οποία γίνεται ισχυρότερη με την πάροδο του χρόνου. Αρχικά, νιώθετε ένα τσούξιμο, μια στιγμιαία αίσθηση ότι ξέρετε τι πρόκειται να γίνει που πάει και έρχεται. Αλλά με τον τακτικό διαλογισμό, αυτό το διαισθητικό συναίσθημα μεγαλώνει και κυβερνά την ζωή μας.

  1. Σταδιακή, επίμονη αλλαγή

Η εκδήλωση του τρίτου ματιού αντιπροσωπεύει επίσης μια ομαλή, σταδιακή αλλαγή στις ιδέες και τις απόψεις μας στη ζωή. Η αλλαγή δεν είναι μια δυνατή, τελετουργική διαδικασία αλλά συνεχόμενη. Χαρακτηρίζεται από μια σταδιακή διοχέτευση της θετικής ενέργειας, κάτι που συμβαίνει μόνο όταν το θέλετε. Είναι πραγματικά μια ανιδιοτελής αναζήτηση ή θα το κάνετε μόνο και μόνο επειδή σας το πρότεινε κάποιος άλλος; Για να αρχίσετε, πρέπει να έχετε ένα ανοιχτό μυαλό.

  1. Βαθύτερη σύνδεση με την εσωτερική αυτοπεποίθηση

Ξέρετε ποιος πραγματικά είστε; Στην Ανατολή, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του «εαυτού» και «Του Εαυτού». Ο «εαυτός» σας είναι αυτός που νομίζετε ότι είστε, αυτά που σας αρέσουν και αυτά που δεν σας αρέσουν-και «Ο Εαυτός» είναι η εσωτερική συνειδητοποίηση του μέρους και του σκοπού σας στο Σύμπαν. Όταν το τρίτο μάτι σας ανοίγει, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεστε το Σύμπαν αλλάζει ριζικά και νιώθετε περισσότερο ενεργητικοί με ανανεωμένη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Όταν αισθάνεστε ότι είστε μια ένδοξη σπίθα στο άπειρο και ότι το σύμπαν σας ανοίγει για να ανθίσει πλήρως, ξέρετε ότι είστε συνδεδεμένοι με το πνευματικό σας μάτι.

  1. Φώτα

Μεγάλο μέρος του προαναφερθέντος φαινομένου είναι διακριτικό και δεν είναι πάντοτε προφανές με γυμνά μάτια. Ωστόσο, το όραμα του φωτός είναι τόσο εμφανές όσο γίνεται. Το φως εμφανίζεται στο σημείο μεταξύ των φρυδιών όταν διαλογίζεστε βαθιά και συγκεντρώνεστε στο τρίτο μάτι. Μπορεί να σχηματίζει κουκκίδες, κύκλους και αφηρημένα μοτίβα, αλλά στο τελικό στάδιο, εξελίσσεται για να γίνει ένα πεντάκτινο αστέρι και λάμπει με χρυσή απόχρωση σε μια σκούρα μπλε σφαίρα. Αυτή μορφή εκδήλωσης του πνευματικού ματιού είναι ευρέως γνωστή και γιορτάζεται στις οπτικές και λεκτικές κουλτούρες της Ανατολής και της Δύσης.

Μάγεια Τ.

Διαβάστε επίσης


To Top