Εναλλακτικά άρθρα

Τι είναι αυτό που το σύμπαν θέλει να σου πει πραγματικά;

Δεν πάει πολύς καιρός που έχασα έναν πολύ νέο και αγαπημένο φίλο, πολύ νωρίς. Και το μικρό ξενοδοχείο σε ένα νησί των Δωδεκανήσων όπου εδώ και χρόνια μου αρέσει να αποσύρομαι για να βρω γαλήνη, σοφία, γιατρειά και καθοδήγηση, κάηκε ολοσχερώς. Όταν οι τραγωδίες συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, είναι φυσικό να ψάχνουμε να βρούμε νόημα και απεγνωσμένα να προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις στο «Γιατί;»

Υπάρχει μια φιλοσοφία στους πνευματικούς κύκλους ότι οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας – τα υπέροχα πράγματα, αλλά και τα φρικτά – όλα συμβαίνουν με έναν σκοπό. Λένε ότι τα πάντα στην ζωή σου, τα δημιουργείς ο ίδιος. Τα καλά, τα κακά, τα άσχημα – όλα εξαρτώνται από εσένα.

Η διδασκαλία αυτή υποδηλώνει ότι τα όλα όσα αντικατοπτρίζονται στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών μας (συνειδητά ή ασυνείδητα). Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως εμείς θέλουμε, είναι επειδή το σχέδιο του υποσυνείδητου στην πραγματικότητα επιθυμεί αυτό που εμείς νομίζουμε ότι δεν θέλουμε.

Με άλλα λόγια, μπορεί να νομίζουμε ότι θέλουμε να συναντήσουμε τον έρωτα της ζωής μας, ή μπορεί να ελπίζουμε ότι θα θεραπεύσουμε μια ασθένεια, αλλά αν κάποιος μπορούσε να “διαβάσει” τον υποσυνείδητο νου, θα ανακάλυπτε ότι σε ένα βαθύ επίπεδο, στην πραγματικότητα θα φοβόμαστε να ερωτευτούμε επειδή στο παρελθόν είχαμε απογοητευτεί, ή ότι η ασθένεια ικανοποιεί μια βασική ανάγκη για ξεκούραση ή ελευθερία από μια τοξική δουλειά.

“Περίμενε!” Λέτε. “Αλλά εγώ πραγματικά θέλω να βρω Τον Ένα!” Υπονοείς ότι στην πραγματικότητα δεν θέλω μια σχέση;

Ναι και όχι. Αυτοί που προωθούν την άποψη αυτή δεν εννοούν ότι συνειδητά θέλετε μια μίζερη ερωτική ζωή. Λένε ότι υποσυνείδητα θέλετε να αποφύγετε μια σχέση, και επειδή το υποσυνείδητό σας έχει τον έλεγχο κατά το 95 τοις εκατό του χρόνου, αυτό θα σαμποτάρει αυτό που το συνειδητό μυαλό σας θέλει να δημιουργήσει.

Θεωρώ ότι αυτή η άποψη με ελκύει και ταυτόχρονα με κάνει να αισθάνομαι άβολα.

Τα καλά νέα είναι ότι αν αυτό είναι αλήθεια και όλα στην πραγματικότητά μας είναι άμεσα συνδεδεμένα με το υποσυνείδητο σχέδιο μας, τότε δεν είμαστε θύματα! Έχουμε την εξουσία!
Αν είμαστε άρρωστοι, ή χωρίς καθόλου χρήματα, ή έχουμε πληγωθεί ερωτικά, τότε θα πρέπει να είμαστε σε θέση απλά να αλλάξουμε το σχέδιο επαναπρογραμματίζοντας το συνειδητό και υποσυνείδητο νου, κάτι που είμαστε ολοένα και περισσότερο σε θέση να κάνουμε μέσω των τεχνικών της ενεργειακής ψυχολογίας.

Έχω δει και προσωπικά βιώσει φαινομενικά θαυματουργά αποτελέσματα από εκείνους που χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνικές για να καταπολεμήσουν τον καρκίνο ή να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα ή να κάνουν ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Έτσι, αυτό κατά κάποιο τρόπο μοιάζει να είναι υπέροχο. Θεραπεύστε το υποσυνείδητο σχέδιο, και voila! Συναντάτε τον έρωτα της ζωής σας. Ο καρκίνος εξαφανίζεται. Η επιχείρησή σας απογειώνεται.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, θα έπρεπε να είμαστε πάντα σε θέση να ελέγχουμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας και να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Το μήνυμα είναι “Μπορείς να έχεις την τέλεια ζωή! Ό,τι επιθυμείς, μπορείς να το έχεις! – εφ ‘όσον κάνεις περισσότερα. Προσπάθησε περισσότερο. Αν δεν έχεις ό, τι θέλεις, είναι αποκλειστικά δικό σου λάθος … και μπορείς να το αλλάξεις”.

Όμως αυτό ακούγεται σαν μια ακόμη στρατηγική για το πώς να πάρεις αυτό που θέλει το εγώ, ένα πνευματικό κόλπο για να ελέγχουμε το Σύμπαν. Η άποψη αυτή μου φαίνεται επίσης σκληρή.

Ο φίλος που μόλις πέθανε άφησε πίσω του την 30-κάτι ετών χήρα του, και η οποία υπήρξε η αγαπημένη του για περισσότερο από μια δεκαετία. Μήπως αυτό σημαίνει ότι υποσυνείδητα ήθελε να χάσει τον άντρα της; Ή ότι άθελά του ευχόταν να πεθάνει ; Μήπως οι άνθρωποι που έμεναν στο ξενοδοχείο υποσυνείδητα επέλεξαν να προσελκύσουν την πυρκαγιά στο συλλογικό τους σπίτι;

Μια τέτοια άποψη δεν ακούγεται καλοπροαίρετη, ή ότι εμπεριέχει αγάπη, ούτε σταγόνα. Και φαίνεται αλαζονικό να θεωρούμε ότι έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα πνευματικά μυστήρια του Σύμπαντος. Επί πλέον, πώς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι είμαστε πνευματικοί αν δεν είμαστε βαθιά ριζωμένοι στην συμπόνια, ικανοί να είμαστε με τον πόνο του άλλου ως πηγή παρηγοριάς, ειδικά όταν είμαστε φοβισμένοι, πληγωμένοι, πενθούμε, και προβληματισμένοι σχετικά με το γιατί συμβαίνουν τα επώδυνα πράγματα;

Τι και αν είμαστε αρκετά ταπεινοί για να αναγνωρίσουμε ότι ο τρόπος που λειτουργεί το σύμπαν είναι ένα μεγάλο μυστήριο; Σίγουρα δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ξέρω πώς να εξηγήσω την αιτία και το αποτέλεσμα της 3διάστατης πραγματικότητας.

Τι και αν είμαστε όλοι εδώ για κάποιο απροσδιόριστο σκοπό, και οι ψυχές μας είναι εδώ για να μάθουν ένας Θεός-ξέρει-τι, και το Σύμπαν συνωμοτεί για να μας λούσει με ευλογίες … αλλά αυτές οι ευλογίες μπορεί να μην είναι μέσα σε πακέτα με ωραίο περιτύλιγμα;

Τι αν οι επιθυμίες και οι ευχές μας έχουν δεόντως επισημανθεί, αλλά σε κάποια αόρατη σφαίρα, οι ψυχές μας συνεργάζονται με μια σοφή, Συμπαντική Νοημοσύνη που συμμετέχει στην ενορχήστρωση της πραγματικότητά μας, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε ακριβώς αυτό για το οποίο είμαστε εδώ για να μάθουμε ώστε να μπορέσουμε να πλησιάσουμε οτιδήποτε είναι αυτό που αποκαλούμε Θεό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε πιο καλοπροαίρετοι, πιο συμπονετικοί, πιο ήπιοι, πιο ταπεινοί, και να προσφέρουμε περισσότερη άνευ όρων αγάπη;

Ίσως δεν μπορούμε πάντα να έχουμε αυτό που θέλουμε, αλλά με κάποιο τρόπο, παίρνουμε αυτό που χρειαζόμαστε;

Δεν ξέρω πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα. Αλλά σήμερα πλέον θέτω περισσότερες ερωτήσεις από όσες τολμώ να απαντήσω.

Το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι ότι, όταν πρόκειται για πνευματικές διδασκαλίες σαν αυτή, θα πρέπει να κρατάμε τις απόψεις μας ελαφρά τη καρδία. Να είστε περίεργοι. Να αναρωτιέστε. Να είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε στη συν-δημιουργία της πραγματικότητας. Να παραμένετε ταπεινοί. Να παραμένετε ανοικτοί στο δέος.

Αν τα πράγματα πάνε όπως τα θέλετε, νοιώστε ευγνωμοσύνη με όλη σας την καρδιά. Και αν όχι, να είστε εξαιρετικά τρυφεροί με την καρδιά σας. Βρείτε τα δώρα στις δυσκολίες χωρίς να κατηγορείτε τον εαυτό σας ή να πνίγεστε στη θυματοποίηση, αλλά να είστε επίσης ευγενικοί και να αναγνωρίζετε ότι είναι δύσκολο να είναι κανείς άνθρωπος, και ότι όλοι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Αν μη τι άλλο, να είστε συμπονετικοί με όλα τα πλάσματα. Συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας.

Να ΕΙΣΤΕ αγάπη.

Kate Minogianni
revealedtheninthwave 

Διαβάστε επίσης

To Top