Τεστ - Κουίζ

Το τεστ του κύβου: μάθε όσα αποκαλύπτει!


Πιάσε μολύβι και χαρτί, άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και κάνε αυτό το τεστάκι! Θα σου δείξει πολλά για τον εαυτό σου, τα βιώματά σου, την ερωτική σου σχέση αλλά και τη σχέση που εχεις με τους φίλους και την οικογένεια.

Σημείωση: Για να μην ξεχάσεις τις απαντήσεις σου, καλύτερα να πάρεις ένα μολύβι κι ένα χαρτί και να σχηματίζεις όσα σκέφτεσαι. Προσπάθησε να συγκεντρωθείς στο πώς νιώθεις σχετικά με αυτό που περιγράφεις κι όχι στο πώς φαίνεται και πόσο καλλιτεχνικό είναι. Για παράδειγμα μπορεί να έδινες στον κύβο ένα συγκεκριμένο χρώμα επειδή αυτό σε κάνει να νιώθεις όμορφα και ήρεμα. Για να είναι επιτυχημένο, δώσε την πρώτη απάντηση/περιγραφή που σου ήρθε στο μυαλό, χωρίς παρεμβάσεις της λογικής. Και φυσικά, μην κρυφοκοιτάξετε τις απαντήσεις…

Ξεκίνα το τεστ!

Βρίσκεσαι στη έρημο και προχωράς. Ξαφνικά βλέπεις έναν κύβο

Ο κύβος

Πόσο μεγάλος είναι ο κύβος;
Ποιό είναι το χρώμα του; Τι πιστεύεις για το χρώμα αυτό;
Σε τι απόσταση βρίσκεται από εσένα;
Είναι διαφανής ή όχι; Μπορείς να δεις μέσα από αυτόν;
Πόσο μεγάλος είναι σε σύγκριση με την έρημο;

Υπάρχει και μια σκάλα

Η σκάλα

Ακουμπά στον κύβο ή όχι;
Τι χρώμα έχει;
Από τι είναι φτιαγμένη;
Τι εντύπωση σου δίνει;
Ποιά είναι η απόστασή της από τη σκάλα;

Στο πλάνο μπαίνει κι ένα άλογο

Το άλογο

Σε τι απόσταση βρίσκεται από τον κύβο;
Τι χρώμα έχει;
Τι εντύπωση σου δίνει;
Είναι δεμένο ή ελεύθερο; Έχει σέλα ή όχι;

Ξεκινά καταιγίδα

Η καταιγίδα

Ποιά η απόστασή της από τον κύβο;
Είναι μικρή ή μεγάλη;
Είναι πρόσκαιρη ή διαρκείας;

Και από λουλούδια τι γίνεται;

Τα λουλούδια/ το λουλούδι

Πόσα λουλούδια υπάρχουν; Ένα; Περισσότερα; Πόσα;
Που ακριβώς είναι;
Τι χρώμα έχει/έχουν;
Πως νιώθεις γι΄αυτό το λουλούδι/ αυτά τα λουλούδια;

 

_____________________________

Οι απαντήσεις

_____________________________
Ο κύβος

Ο κύβος αντιπροσωπεύει τον εαυτό σου. Το πώς σκέφτηκες για τον κύβο αντανακλά το πώς βλέπεις η ίδια τον εαυτό σου. Για παράδειγμα μπορεί να σκέφτηκες πως ο κύβος είναι κατασκευασμένος από κίτρινες πέτρες. ΤΟ κίτρινο μπορεί να σου δίνει μια αίσθηση ζεστασίας και η πέτρα δύναμη. Άρα πιστεύεις πως είσαι δυνατή και ζεστή σαν άνθρωπος.
Η απόσταση ανάμεσα σε εσένα και τον κύβο αντανακλά την αυτογνωσία σου. Αν ο κύβος είναι πολύ μακριά, τότε χρειάζεσαι ασκήσεις αυτογνωσίας κι αυτοεκτίμησης. Αν είναι διαφανής, σημαίνει πως αφήνεις τους ανθρώπους να σε πλησιάσουν και να διαβάσουν τις σκέψεις σου.
< Η αναλογία του κύβου σε σχέση με την έρημο είναι το πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο κύβος, τόσο μεγαλύτερο είναι το εγώ σου. Ένας μικρός κύβος σημαίνει πως βλέπεις τον εαυτόσου ως ένα μικρό μόνο μέρος αυτού του κόσμου.

Σκάλα

Η σκάλα αντιπροσωπεύει τους φίλους σου. Αν η σκάλα κλίνει πάνω στον κύβο, τότε μάλλον οι φίλοι σου εξαρτώνται από εσένα. Αν η σκάλα στηρίζει τον κύβο, τότε μάλλον εσύ εξαρτάσαι από αυτούς. Η απόσταση μεταξύ της σκάλας και του κύβου δείχνει αν αισθάνεσαι κοντά στους φίλους σου ή όχι. Αλλά και το χρώμα και το υλικό της σκάλας δείχνει τη σχέση που έχεις με τους φίλους και το πώς αισθάνεσαι για τις φιλίες σου.

Το άλογο

Το άλογο αντιπροσωπεύει το σύντροφό σου. Αν το άλογο βρίσκεται κοντά στον κύβο, είσαι κοντά με το σύντροφό σου. Αν το άλογο είναι δεμένο ή έχει σέλα, θέλεις να έχεις τον έλεγχο μέσα στη σχέση. Σε γενικές γραμμές, το άλογο αντανακλά την εντύπωση που έχεις από το σύντροφό σου.

Καταιγίδα

Η καταιγίδα δείχνει τα εμπόδια στη ζωή. Αν βρίκεται κοντά στον κύβο τότε μάλλον αντιμετωπίζεις δυσκολίες στη ζωή στην παρούσα φάση. Αν είναι μικρή και πρόσκαιρη, πρόκειται για μικροπροβλήματα ενώ αν είναι μεγάλη και διαρκείας, είναι κάτι που προφανώς σε βασανίζει αρκετά.

Λουλούδι/α

Τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν τους απογόνους και γενικά την οικογένεια. Αν είναι κοντά στον κύβο έχεις καλή σχέση με τα παιδιά ή με την οικογένειά σου σε γενικότερες γραμμές. Και σε αυτή την περίπτωση, το πώς νιώθεις για τα λουλούδια αυτά δείχνουν το πώς νιώθεις για την οικογένειά σου.

Πηγή: womenonly.gr

Διαβάστε επίσης


To Top