Αστρολογία

Τα βασικά της Αστρολογίας: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την γλώσσα των αστεριών


Η προέλευση και σύντομη ιστορία της Αστρολογίας

Χιλιάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι κοίταζαν τον ουρανό και ένιωθαν δέος για το μυστήριο των πλανητών και των αστεριών. Οι κινήσεις των αστεριών και των πλανητών πρέπει να φαινόταν σαν μαγικές σε αυτούς. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτές οι κινήσεις παρατηρήθηκαν και καταγράφηκαν.

Ο Σόλων, ο Έλληνας ιστορικός, έγραψε ότι οι αστρονομικές πληροφορίες καταγράφηκαν εννιά χιλιάδες χρόνια πριν γεννηθεί. Αν αυτό είναι σωστό, οι άνθρωποι ενδιαφέρονταν για την αστρολογία για τουλάχιστον έντεκα χιλιάδες χρόνια. Είναι πιθανό ότι η αστρολογία είναι η παλαιότερη μορφή μαντείας στον κόσμο.

Η αστρολογία πιθανότατα προήλθε από τη Μεσοποταμία, αλλά σχεδόν κάθε αρχαίος πολιτισμός, από τη Βαβυλώνα στην Αίγυπτο, στην Κίνα και στην Ελλάδα, τη μελέτησε. Οι πρώτοι αστρολόγοι σημείωσαν ότι περισσότερες ομάδες άστρων, γνωστές ως αστερισμοί, μετακινούνται στον ουρανό μαζί. Ωστόσο, πέντε από τα μεγαλύτερα φωτεινότερα αστέρια ταξίδευαν ανεξάρτητα. Τα αποκαλούσαν «περιπλανώμενα». Σήμερα τα γνωρίζουμε ως πλανήτες. Οι αστρολόγοι πίστευαν ότι αυτοί οι περιπλανώμενοι ήταν θεοί και τους αποκαλούσαν Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο. Ο Ουρανός ανακαλύφθηκε το 1781, ακολουθημένος από τον Ποσειδώνα το 1846 και τον Πλούτωνα το 1930. Σημείωσαν επίσης τις κινήσεις του Ήλιου και της Σελήνης, οι οποίες επηρεάζουν σημαντικά την κατανόηση των βασικών στοιχείων της αστρολογίας.

Οι αστρολόγοι συνειδητοποίησαν ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν σε μια συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, όταν ο Ήλιος, η Σελήνη και οι πλανήτες ήταν στο ίδιο μέρος του ουρανού, είχαν πολλά κοινά. Παρόλο που κάθε άτομο είναι μοναδικό αυτοί οι άνθρωποι μοιράζονταν πολλά από τα ίδια ενδιαφέροντα και συναισθήματα. Αυτό επέτρεψε στους αστρολόγους να κατασκευάσουν χάρτες ωροσκοπίων για μεμονωμένους ανθρώπους. Ένα ωροσκόπιο είναι μια εικόνα του ουρανού για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο όπου γεννήθηκε το άτομο. Αν μπορούσατε να ξαπλώσετε και να κοιτάξετε τον ουρανό την στιγμή που γεννηθήκατε, θα βλέπατε όλους τους πλανήτες στις ίδιες θέσεις όπως είναι στον γενέθλιο χάρτη σας.

Η προετοιμασία του χάρτη ήταν μια μακρόχρονη διαδικασία, αλλά σήμερα μπορεί να γίνει σε δευτερόλεπτα. Αν ψάξετε στο Google «δωρεάν αστρολογικός χάρτης» θα βρείτε πολλές σελίδες που θα τον ετοιμάσουν για σας. Ωστόσο, η ερμηνεία και η κατανόηση ενός χάρτη αστρολογίας είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνια για να τελειοποιηθεί.

Τα τέσσερα στοιχεία

Τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες και η κάθε μια περιλαμβάνει τρία ζώδια. Οι τέσσερις ομάδες έχουν πάρει το όνομα τους από τα τέσσερα στοιχεία που προτάθηκαν από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Εμπεδοκλή πριν από 24 εκατοντάδες χρόνια.

Θεωρούνταν ότι αποτελούν τα δομικά στοιχεία του σύμπαντος: φωτιά, γη, αέρας και νερό. Στους βασικούς όρους της αστρολογίας, τα στοιχεία εκφράζουν την αναπόφευκτη φύση των διαφορετικών ζωδίων.

Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης). Η φωτιά είναι θετική, δυναμική, ενεργητική, ενθουσιώδης, παρορμητική, εμπνέει, είναι θαρραλέα, ισχυρή, παθιασμένη και μυητική.

Γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως). Η Γη είναι προσεκτική, υπεύθυνη, αξιόπιστη, φιλόδοξη, πρακτική, συγκεντρωμένη, πειθαρχημένη, σταθερή και επίμονη.

Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος). Ο Αέρας είναι ευχάριστος, χαρούμενος, περίεργος, ανήσυχος, ανεξάρτητος, επικοινωνιακός, άσκοπος, διασκεδαστικός, πνευματικός και εμπιστευτικός.

Νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς). Το Νερό είναι συμπονετικό, συγχωρεί, κατανοεί, είναι συναισθηματικό, δημιουργικό, διαισθητικό και πνευματικό.

Κατανοώντας τα ζώδια του Ήλιου

Ο Ήλιος είναι η ενέργεια και η δύναμη πίσω από ολόκληρο το ηλιακό σύστημα. Χωρίς αυτόν, η ζωή όπως τη γνωρίζουμε δε θα μπορούσε να υπάρχει. Στο ωροσκόπιο σας, ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία, τη δύναμη της θέλησης, τη δύναμη, την ενέργεια, την ηγεσία, τα κίνητρα, τη δημιουργικότητα και ακόμα και την δημοτικότητα. Δείχνει την ατομικότητα σας-αυτό που πραγματικά είστε μέσα σας.

Ακόμα και αυτοί που δεν γνωρίζουν τίποτα για τα βασικά της Αστρολογίας, γνωρίζουν ποιο είναι το σύμβολο του Ηλιακού τους ζωδίου και συνήθως ξέρουν μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι συνδεδεμένα με αυτό. Οι αστρολογικές προβλέψεις που εμφανίζονται σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά βασίζονται στα ζώδια. Αυτές είναι αναγκαστικά γενικεύσεις καθώς υπάρχουν μόνο 12 ζώδια και αυτό σημαίνει ότι όλη η ανθρωπότητα χωρίζεται σε 12 ομάδες. Προφανώς, αυτό δεν συμβαίνει, αλλά είναι μια καλή αρχή για να εξετάσετε τον αστρολογικό χάρτη σας και να μάθετε πώς να κατανοείτε την αστρολογία.

Στην αστρολογία, ο ουρανός διαιρείται σε δώδεκα τμήματα, που το καθένα αντιπροσωπεύει ένα από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Μοιάζει με μια κυκλική τούρτα κομμένη σε 12 ίσες φέτες. Τη στιγμή που γεννηθήκατε, ο Ήλιος ήταν σε ένα από αυτά τα 12 τμήματα και αυτό καθορίζει σε ποιο ζώδιο ανήκετε. Ο Ήλιος περνά τριάντα μέρες σε κάθε τμήμα, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται ένας χρόνος για να επισκεφθεί κάθε τμήμα και να κάνει τον κύκλο του ζωδιακού. Οι ημερομηνίες αλλάζουν κατά μια ημέρα ή δύο από έτος σε έτος. Συνεπώς, αν γεννηθήκατε κοντά στην αρχή ή στο τέλος ενός ζωδίου αξίζει να ελέγξετε το έτος που γεννηθήκατε για να βρείτε το ζώδιο σας. Παρεμπιπτόντως κάποτε κάποιος μου είπε ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν «στην άκρη», που σημαίνει στην άκρη ή στο τέλος του ζωδίου, έχουν τις θετικές πτυχές του ζωδίου και όχι τις αρνητικές. Αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές όταν αρχίζετε να κατανοείτε την αστρολογία πέρα από τα βασικά, αλλά είναι καταπληκτικό το πόσοι άνθρωποι που γεννήθηκαν στην άκρη έχουν μια θετική άποψη για τη ζωή.

Κάθε τμήμα, παρέχει τη δική του ιδιαίτερη ενέργεια στους ανθρώπους που γεννιούνται σε αυτό. Πριν από χιλιάδες χρόνια, οι αστρολόγοι χρησιμοποιούσαν τα ονόματα ζώων, ανθρώπων και αντικειμένων για να περιγράψουν αυτή την ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε: Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος ο Κάβουρας, Λέων, Παρθένος, Σκορπιός, Ζυγός η Ζυγαριά, Σκορπιός, Τοξότης ο Κένταυρος, Αιγόκερως ο Τράγος, Υδροχόος αυτός που κουβαλά νερό και Ιχθύς.

Κριός

21 Μαρτίου-20 Απριλίου

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Άρης

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Κριού είναι ηγέτες και πρωτοπόροι. Απολαμβάνουν τις ευθύνες και είναι πιο ευτυχισμένοι όταν διαχειρίζονται και οργανώνουν τους άλλους. Είναι μαγνητικοί και εξωστρεφείς και μπορούν να εμπνεύσουν τους άλλους να δράσουν με την δυναμική τους ηγεσία. Είναι θαρραλέοι και έτοιμοι να υπολογίσουν τους κίνδυνους και αγωνίζονται γι αυτό που πιστεύουν. Πρέπει να είναι απασχολημένοι για να είναι χαρούμενοι. Οι Κριοί συχνά είναι πιο ευτυχισμένοι όταν δουλεύουν για τον εαυτό τους, αλλά ανυψώνονται σε θέσεις ηγεσίας και ευθύνης όταν δουλεύουν για τους άλλους. Είναι περίεργοι και έχουν έντονο ενδιαφέρον για όλα όσα συμβαίνουν. Επειδή είναι σε ετοιμότητα και θέλουν να φτάσουν στην καρδιά οποιουδήποτε προβλήματος, μπορούν να γίνουν ανυπόμονοι με τους ανθρώπους που θέλουν χρόνο για να αποφασίσουν κάτι. Απολαμβάνουν την συζήτηση και αναζητούν κοινωνικές δραστηριότητες. Κάνουν ζεστούς και ζωηρούς φίλους.

Ταύρος

21 Απριλίου-21 Μαΐου

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Αφροδίτη

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Ταύρου είναι πρακτικοί, υπομονετικοί και αποφασισμένοι. Σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας είναι από τη φύση τους προσεκτικοί και σκέφτονται πριν πράξουν. Λόγω αυτού, μπορεί να φαίνονται πεισματάρηδες και ισχυρογνώμονες στους άλλους. Τους αρέσει να κάνουν πράγματα με τον δικό τους τρόπο. Οι Ταύροι μπορούν να είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι αλλά πάντα κρατούν απόθεμα καθώς η ασφάλεια είναι σημαντική γι αυτούς. Είναι γενικά καλοί στη διαχείριση των οικονομικών τους υποθέσεων. Έχουν επιμονή και αποφασιστικότητα. Αγαπούν την ομορφιά και δουλεύουν καλύτερα σε αρμονικό περιβάλλον. Τα σπίτια τους είναι πάντα καλής ποιότητας με καλαίσθητα αντικείμενα και όταν αγοράζουν κάτι, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το κύριο μάθημα που πρέπει να μάθουν οι Ταύροι είναι πώς να ελέγχουν την ισχυρογνωμοσύνη τους. Μόλις αποφασίσουν κάτι, είναι σχεδόν αδύνατο να το αλλάξετε. Αυτό μπορεί να τους κάνει δύσκαμπτους και ανελέητους, κάτι που δεν συμβαδίζει με την ήρεμη και αρμονική προσέγγιση που έχουν συνήθως.

Δίδυμος

22 Μαΐου- 22 Ιουνίου

Στοιχείο: Αέρας

Πλανήτης: Ερμής

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Διδύμου είναι έξυπνοι, ευέλικτοι, ακούραστοι και εύστροφοι. Αγαπούν να συναντούν νέους ανθρώπους και έχουν μια άσβεστη δίψα για γνώση. Είναι καλοί με τα λόγια και μπορούν να μιλούν πολύ σχεδόν για τα πάντα. Απολαμβάνουν τα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν τη φωνή τους με κάποιον τρόπο. Απολαμβάνουν την πνευματική διέγερση αλλά συχνά χάνουν χρόνο στην αδράνεια. Είναι χαλαροί και τα πάνε καλά σχεδόν με όλους. Είναι ευπροσάρμοστοι, εξαιρετικά δημιουργικοί και συχνά καλλιτεχνικοί. Αυτή η ατελείωτη αναζήτηση ποικιλίας συχνά σημαίνει ότι αφήνουν πίσω τους μια πορεία από ημιτελή έργα. Έχουν πολλή νευρική ενέργεια και αναζητούν πάντα γρήγορα αποτελέσματα. Έχουν την ικανότητα να βλέπουν τις δύο πλευρές ενός προβλήματος.

Καρκίνος

22 Ιουνίου-22 Ιουλίου

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Σελήνη

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Καρκίνου είναι ρομαντικοί, συναισθηματικοί και έχουν φαντασία. Κυριαρχούνται σε μεγάλο βαθμό από τα συναισθήματα τους. Είναι πολύ ευαίσθητοι και εύκολα πληγώνονται αλλά μπορούν να αγωνιστούν όταν πιέζονται. Έχουν την δυνατότητα να γοητεύσουν και να αιχμαλωτίσουν τους άλλους και το χρησιμοποιούν αυτό με καταστροφικές συνέπειες όταν ξέρουν τι θέλουν. Επειδή είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί, τελικά πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Μια βασική έννοια στην κατανόηση της Αστρολογίας είναι ότι κάθε ζώδιο κυβερνάται από έναν συγκεκριμένο πλανήτη και οι Καρκίνοι κυβερνούνται από την Σελήνη η οποία δίνει έμφαση στην ευαίσθητη και συναισθηματική πλευρά της φύσης τους. Έτσι, μπορεί μερικές φορές να φαίνονται απρόθυμοι να δεσμευτούν σε περίπτωση που πληγωθούν. Οι Καρκίνοι αγαπούν την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειας και είναι πολύ καλοί γονείς. Είναι αυτό-επιεικείς και ξοδεύουν χρήματα ελεύθερα, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά καλοί στο να κλείσουν μια συμφωνία. Συνήθως είναι πολύ διαισθητικοί και μπορούν να αναπτύξουν σημαντικές ψυχικές ικανότητες.

Λέων

23 Ιουλίου-22 Αυγούστου

Στοιχείο: Φωτιά

Πλανήτης: Ήλιος

Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Λέοντα είναι φιλόδοξοι, αποφασισμένοι με ανοιχτή και φιλική φύση. Είναι γεννημένοι ηγέτες και έλκονται ενστικτωδώς από θέσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί η ηγετική τους ικανότητα. Είναι ανοιχτοί, ειλικρινείς και ενθουσιώδεις για κάθε πτυχή της ζωής τους. Επειδή είναι γενικά χαρούμενοι θέλουν όλοι κοντά τους να είναι επίσης ευτυχισμένοι. Είναι σίγουροι και αποφασισμένοι και πάντα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Πάντα οδηγούν την κατάσταση εκεί που θέλουν αν και η υπερβολική τους αυτοπεποίθηση μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις και προβλήματα στον δρόμο. Η υπερηφάνεια είναι πολύ σημαντική για τους Λέοντες και μισούν το να γελοιοποιούνται ή να εξευτελίζονται. Είναι επιρρεπείς στην κολακεία και πρέπει να μάθουν πώς να το ελέγχουν. Είναι γενναιόδωροι και απολαμβάνουν το να κάνουν μεγάλες χειρονομίες. Διαδίδουν τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό τους παντού. Μπορούν να υπερβάλλουν ή να διαστρεβλώσουν την αλήθεια κατά καιρούς καθώς θέλουν να φτιάξουν μια καλή ιστορία.

Παρθένος

23 Αυγούστου-23 Σεπτεμβρίου

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Ερμής

Σύμφωνα με τα βασικά της αστρολογίας, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Παρθένου είναι μετριόφρονες, γειωμένοι και πρακτικοί. Έχουν μια έξυπνη άποψη για την ζωή. Είναι έξυπνοι, προσεκτικοί και προσαρμοστικοί, που φαίνονται πάντα αξιοσέβαστοι και τακτοποιημένοι. Απολαμβάνουν να κάνουν λεπτομερή και ακριβή δουλειά και αυτό, σε συνδυασμό με καλές αναμνήσεις τους κάνει εξαιρετικά ικανούς διαχειριστές. Μπορούν να αξιολογήσουν γρήγορα τους ανθρώπους, αν και συνήθως κρατούν τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους. Είναι από την φύση τους επιφυλακτικοί και αυτό κάνει δύσκολο το να τους πλησιάσετε μέχρι να είναι έτοιμοι να σας αφήσουν. Κάνουν καλούς φίλους μόλις συμβεί αυτό. Κάνουν πολύ κακή αυτοκριτική καθώς επιδιώκουν συνεχώς την τελειότητα και θέτουν υψηλούς στόχους για τον εαυτό τους. Απολαμβάνουν να αναλύουν τα πράγματα και μερικές φορές μπορούν να δώσουν υπερβολική προσοχή στις μικροσκοπικές λεπτομέρειες. Το κίνητρο τους είναι ο εαυτός τους αλλά δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν οτιδήποτε με τα υψηλά πρότυπα που απαιτούν από τον εαυτό τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Γενικά προτιμούν να εργάζονται στο προσκήνιο, αλλά απολαμβάνουν την εσωτερική ικανοποίηση μιας καλής δουλειάς. Μπορούν να είναι ειλικρινείς και κριτικοί, και αυτό συχνά εμφανίζεται όταν αισθάνονται ότι απουσιάζουν η δικαιοσύνη και η αμεροληψία.

Ζυγός

24 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου

Στοιχείο: Αέρας

Πλανήτης: Αφροδίτη

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Ζυγού είναι αρμονικοί, ισορροπημένοι και φιλικοί. Έχουν την τάση να είναι αναποφάσιστοι. Είναι καλοί ομιλητές αλλά προτιμούν να αποφεύγουν τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις. Είναι ειλικρινείς και περιμένουν από τους άλλους το ίδιο. Νιώθουν τα συναισθήματα τους σε βάθος και μπλέκονται πολύ στις ζωές των ανθρώπων για τους οποίους νοιάζονται. Αγαπούν την ομορφιά και έχουν καλό γούστο. Δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις. Τους αρέσει να σκέφτονται το πρόβλημα, να αγωνίζονται γι αυτό και να το ζυγίζουν προσεκτικά πριν πάρουν μια απόφαση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανυπομονησία στους άλλους ανθρώπους ειδικά όταν η αναποφασιστικότητα είναι για κάτι ασήμαντο. Ωστόσο, μόλις πάρουν την απόφαση τους θα την ακολουθήσουν δυναμικά. Οι Ζυγοί έχουν ισχυρή την αίσθηση της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας. Συχνά παίρνουν το μέρος των ασθενέστερων.

Σκορπιός

23 Οκτωβρίου- 21 Νοεμβρίου

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Άρης

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Σκορπιού είναι ισχυροί και αποφασιστικοί. Έχουν μεγάλη δύναμη συγκέντρωσης αλλά δεν αποκαλύπτουν πάντα αυτή την πλευρά του εαυτού τους καθώς είναι επίσης μυστικοπαθείς και ποτέ δεν αποκαλύπτουν την αληθινή τους φύση σε κανέναν. Είναι διαισθητικοί και αυτό τους δίνει μεγάλη διορατικότητα για το πώς δουλεύουν και αντιδρούν οι άλλοι άνθρωποι. Οι Σκορπιοί είναι ατομικιστές. Είναι προετοιμασμένοι να παίρνουν ρίσκα, αλλά πάντα τα υπολογίζουν προσεκτικά. Παρακολουθούν και περιμένουν τις ευκαιρίες χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού προς όφελος τους. Οι Σκορπιοί ξέρουν συνήθως τι θέλουν και έχουν απίστευτη αποφασιστικότητα και επιμονή, που τους βοηθά να επιτύχουν τους στόχους τους.

Τοξότης

22 Νοεμβρίου-22 Δεκεμβρίου

Στοιχεία: Φωτιά

Πλανήτης: Δίας

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Τοξότη είναι φιλικοί, ανοιχτοί και αισιόδοξοι. Από την φύση τους ενθουσιάζονται εύκολα και έχουν μεγάλη ευθυμία για τη ζωή. Είναι ειλικρινείς και πιστοί αλλά μπορεί να είναι απρεπείς κατά καιρούς. Η ανεξαρτησία είναι σημαντική γι αυτούς και χρειάζονται χώρο για να ευδοκιμήσουν. Λόγω αυτού, συχνά ενδιαφέρονται για τα αθλήματα και για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Οι Τοξότες πρέπει να μάθουν να διοχετεύουν την ενέργεια τους καθώς συχνά προσπαθούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν είναι νέοι και μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους άλλους που μπορούν να δουν τις δυνατότητες τους. Οι Τοξότες απολαμβάνουν να μαθαίνουν και συχνά το κάνουν μόνοι τους καθώς αισθάνονται ότι είναι περιορισμένοι στις τάξεις. Έχουν μεγάλη προνοητικότητα και οράματα και κατά τη διάρκεια της ζωής τους αναπτύσσουν ισχυρή φιλοσοφία για τη ζωή.

Αιγόκερως

23 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου

Στοιχείο: Γη

Πλανήτης: Κρόνος

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου είναι σταθεροί, πρακτικοί και δουλεύουν σκληρά. Προσεγγίζουν σοβαρά την ζωή και σιγά αλλά σταθερά φτάνουν τους στόχους τους. Είναι προσεκτικοί, λογικοί και δίκαιοι. Είναι φιλόδοξοι και έχουν μακρινούς στόχους που συνήθως πετυχαίνουν. Είναι πρακτικοί και συντηρητικοί άνθρωποι που θέλουν να τα σκέφτονται προσεκτικά όλα πριν ενεργήσουν. Σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας, είναι λιτοί και προσεκτικοί με τα χρήματα. Τους αρέσει να εξοικονομούν χρήματα αλλά χαίρονται να τα χρησιμοποιούν για συγκεκριμένους σκοπούς. Είναι δύσκολο να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, αλλά μπορούν να είναι εξαιρετικά ρομαντικοί με τον σωστό σύντροφο. Απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή, και είναι καλοί, υπεύθυνοι και αγαπητοί γονείς.

Υδροχόος

21 Ιανουαρίου- 19 Φεβρουαρίου

Στοιχείο: Αέρας

Πλανήτης: Ουρανός

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Υδροχόου είναι συμπονετικοί, φιλελεύθεροι, ανεκτικοί, αντισυμβατικοί και δεν έχουν προκαταλήψεις. Τείνουν να είναι ανεξάρτητοι, διανοητικοί, διαισθητικοί και αλτρουιστές. Έχουν δυνατά ανθρωπιστικά ιδανικά και είναι πιο ευτυχισμένοι όταν βοηθούν τους άλλους. Ο ανθρωπισμός τους επεκτείνεται σε όλη την ανθρωπότητα. Οι Υδροχόοι έχουν μια επιστημονική ψυχοσύνθεση, είναι προοδευτικοί και συχνά ριζοσπαστικοί στις ιδέες τους. Συνέχεια κοιτάνε μπροστά, προσπαθώντας να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Αποδέχονται τους ανθρώπους γι αυτό που είναι και δέχονται τις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία τους. Κάνουν εξαιρετικές, μακροχρόνιες φιλίες. Οι Υδροχόοι αναζητούν την αλήθεια της ζωής σε ότι και αν κάνουν. Μαθαίνουν χρησιμοποιώντας τόσο την λογική όσο και την διαίσθηση. Ζουν σε μεγάλο βαθμό σε ένα πνευματικό επίπεδο και τους αρέσει να σκέφτονται πρωτότυπες ιδέες.

Ιχθύς

20 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου

Στοιχείο: Νερό

Πλανήτης: Ποσειδώνας

Οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Ιχθύ είναι ευγενικοί, ευφάνταστοι, σκεπτικοί, φιλάνθρωποι και δημιουργικοί. Αν και μπορούν να είναι ασαφείς και αναποφάσιστοι κατά περιόδους, είναι γενικά δημοφιλείς και πετυχαίνουν στην ζωή τους. Είναι ευαίσθητοι και πληγώνονται εύκολα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απογοητεύσεις και συναισθηματικές κρίσεις. Χρειάζονται ενθάρρυνση για να αποδώσουν καλά. Οι Ιχθείς είναι διαισθητικοί, δεκτικοί και συμπονετικοί. Έτσι μπορούν εύκολα να κρίνουν τον χαρακτήρα των άλλων. Ωστόσο, σημαίνει επίσης ότι πληγώνονται εύκολα και υποφέρουν σιωπηλά όταν απορρίπτονται. Είναι εξαιρετικά συμπονετικοί και πάντα διαθέσιμοι να παρηγορήσουν. Είναι πιο ευτυχισμένοι στα επαγγέλματα που βοηθούν τους άλλους.

Ο ωροσκόπος

Το δεύτερο σημαντικότερο μέρος της κατανόησης ενός αστρολογικού χάρτη είναι ο ωροσκόπος. Λόγω της περιστροφής της γης γύρω από τον άξονα της, ο ζωδιακός κύκλος φαίνεται να περιστρέφεται μια φορά κάθε 24 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα δώδεκα ζώδια ήταν στον ανατολικό ορίζοντα την στιγμή που γεννηθήκατε. Αυτό το ζώδιο λέγεται ωροσκόπος. Αν για παράδειγμα γεννηθήκατε ανάμεσα στις 4 με 6 το πρωί ο ωροσκόπος σας θα είναι ίδιος με το ζώδιο σας. Αν γεννηθήκατε ανάμεσα στις 6 με 8 ο ωροσκόπος θα είναι ακριβώς το επόμενο ζώδιο μετά το δικό σας.

Με βασικούς αστρολογικούς όρους, το Ζώδιο σας περιγράφει την ατομικότητα σας και ο ωροσκόπος αποκαλύπτει την προσωπικότητα σας. Επηρεάζει επίσης την σωματική σας εμφάνιση και το πώς παρουσιάζετε την ατομικότητα σας στην καθημερινή ζωή. Αν ο ωροσκόπος σας είναι ζώδιο της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) θα είστε ενθουσιώδεις, αισιόδοξοι και γεμάτοι ενέργεια. Αν είναι ζώδιο της Γης (Ταύρος, Παρθένος και Αιγόκερως) θα είστε προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και σοβαροί. Αν ο ωροσκόπος σας είναι ζώδιο του αέρα (Δίδυμος, Ζυγός και Υδροχόος) θα είστε κοινωνικοί, φιλικοί και επικοινωνιακοί. Αν είναι ζώδιο του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς) θα είστε συναισθηματικοί, διαισθητικοί και ευαίσθητοι.

Αν δεν ξέρετε την ώρα γεννήσεως σας, οι αστρολόγοι βάζουν συνήθως 6 το πρωί. Αυτό τοποθετεί το ζώδιο σας στον πρώτο οίκο. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ώρα γεννήσεως σας αν την γνωρίζετε. Μερικές φορές οι φίλοι σας μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για έναν πιθανό ωροσκόπο συγκρίνοντας τις ιδιότητες που έχουν τα τέσσερα στοιχεία.

Το ζώδιο και ο ωροσκόπος σας παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για εσάς και την φύση σας. Εξηγούν επίσης γιατί δύο άτομα του ίδιου ζωδίου είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Κάποιος Κριός με ωροσκόπο Λέων θα είναι ειλικρινής και θα απολαμβάνει να είναι το κέντρο της προσοχής. Ένας άλλος Κριός με ωροσκόπο Ιχθύ θα είναι πιο ήσυχος και ευαίσθητος.

Οι δέκα πλανήτες

Οι αστρολόγοι αναφέρονται στον Ήλιο και στην Σελήνη ως πλανήτες όταν κάνουν τους υπολογισμούς τους. Φυσικά ξέρουν ότι δεν είναι στην πραγματικότητα, αλλά επειδή έχουν ισχυρή επιρροή στην ζωή μας είναι βολικό να τους θεωρούμε πλανήτες όταν κοιτάζουμε το ωροσκόπιο για να κατανοήσουμε την αστρολογία γενικά. Οι δέκα πλανήτες είναι: ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας. Σύμφωνα με τα βασικά της αστρολογίας κάθε πλανήτης αναφέρεται σε μια διαφορετική πλευρά της προσωπικότητας μας.

Ήλιος

Ο Ήλιος περνά από κάθε ζώδιο σχεδόν για ένα μήνα κάθε χρόνο. Αποκαλύπτει τι θέλουμε από τη ζωή. Ο Ήλιος είναι αυτός που δίνει ζωή, ακτινοβολεί ενέργεια, έμπνευση, αυτογνωσία, ενθουσιασμό και σοφία. Ωστόσο, οι ζεστές ακτίνες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για καλό και για κακό. Όταν επηρεάζονται αρνητικά, δημιουργούν υπερηφάνεια, θυμό, εριστικότητα και εγωισμό. Ο Ήλιος συνδέεται με το συνειδητό μυαλό.

Σελήνη

Η Σελήνη συμβολίζει την θηλυκότητα και σχετίζεται με την ευαισθησία, την φαντασία, τα συναισθήματα, το υποσυνείδητο και την διαίσθηση. Επίσης συνδέεται με την φροντίδα και την οικογενειακή ζωή. Οι άνθρωποι που κυβερνούνται από την Σελήνη είναι βασικά συναισθηματικοί, ευαίσθητοι και μεταβλητοί. Στην προηγμένη και βασική αστρολογία, η Σελήνη σχετίζεται με το υποσυνείδητο μυαλό.

Ερμής

Ο Ερμής κυβερνά το νευρικό σύστημα και τον νου. Σχετίζεται με την αυτό-έκφραση και με την συνεργασία με τους άλλους. Η λέξη κλειδί του Ερμή είναι επικοινωνία, και γι αυτό συνδέεται με την γρήγορη σκέψη, την προσαρμοστικότητα, την ευγλωττία, τις γρήγορες αντιλήψεις και την διάνοια. Επίσης σχετίζεται με τα ταξίδια.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είναι η θεά της αγάπης και της σεξουαλικότητας. Αντιπροσωπεύει την ευγένεια, την κοινωνικότητα, την ομορφιά και τις τέχνες. Ελέγχει τα βαθύτερα και λεπτότερα ανθρώπινα συναισθήματα όπως η εκτίμηση, η αγάπη και η αφοσίωση. Η Αφροδίτη αποκαλύπτει τι σας αρέσει και το πώς χειρίζεστε τις στενές σας σχέσεις.

Άρης

Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, συμβολίζει το κουράγιο, την δύναμη, το θάρρος, την αποφασιστικότητα και την σωματική κίνηση. Δίνει τις ιδιότητες της τόλμης, της ειλικρίνειας, της αντοχής και της πρωτοβουλίας. Ο Άρης αποκαλύπτει την ενέργεια και την σεξουαλικότητα σας. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτόν είναι καλύτεροι στο να κάνουν πράγματα παρά στο να τα σχεδιάζουν. Όταν ο Άρης βρίσκεται σε μια καλή θέση στον χάρτη δίνει την δύναμη του χαρακτήρα, την ηγετική ικανότητα και την έντονη επιθυμία της επιτυχίας. Παρέχει επίσης το ηθικό θάρρος και την ικανότητα να ασχολείστε με τις ιδέες μέχρι την ολοκλήρωση τους.

Δίας

Οι αρχαίοι αστρολόγοι θεωρούσαν δεύτερο τον Δία μόνο στον Ήλιο. Συμβολίζει την σοφία, την μετριοπάθεια και την γενναιοδωρία. Ο Δίας αποκαλύπτει το πώς απολαμβάνουμε τον εαυτό μας. Η καλή τύχη πάντα σχετίζονταν με αυτόν τον πλανήτη. Ο Δίας συνδέεται επίσης με την σοφία, την γνώση, την ανώτερη εκπαίδευση, την φιλοσοφία, την ηθική, την κατανόηση και την διάνοια. Επειδή πάντα κοιτά μπροστά, επίσης σχετίζεται με την φιλοδοξία και την καριέρα, όταν ερμηνεύουμε κα κατανοούμε την αστρολογία.

Κρόνος

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της απαγόρευσης και της συγκράτησης. Αποκαλύπτει την αίσθηση της πειθαρχίας, της ευθύνης, της συγκέντρωσης και της δύναμης του χαρακτήρα που έχουμε. Δίνει αντοχή, σύνεση, αυτοέλεγχο και συγκέντρωση. Όταν αξιοποιείται και κατευθύνεται ο Κρόνος μπορεί να είναι η θετική ενέργεια που βοηθά τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους.

Ουρανός

Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης. Είναι πρωτοπόρος σε νέες ιδέες και αναδεικνύει το ανώτερο δυναμικό των ανθρώπων. Αποκαλύπτει την πρωτοτυπία, την ατομικότητα και την δημιουργικότητα. Παρέχει επίσης μια ανθρωπιστική προοπτική και ένα ενδιαφέρον για μεταφυσικές αναζητήσεις.

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας κυβερνά τα εσωτερικά μας συναισθήματα, τις ψυχικές ικανότητες, την ευαισθησία και την φαντασία. Τα θετικά του χαρακτηριστικά είναι η δεκτικότητα, η διαίσθηση, η πνευματική ανάπτυξη, η ψυχική αντίληψη και η συμπόνια. Αποκαλύπτει τα πνευματικά και ανθρωπιστικά ιδανικά.

Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας, ο κυβερνήτης του Κάτω Κόσμου, αντιπροσωπεύει το υποσυνείδητο στη βασική αστρολογία. Αποκαλύπτει την ικανότητα σας για αλλαγή, αναγέννηση, ανάπτυξη, θεραπεία και γνώση. Καθώς ο Πλούτωνας χρειάζεται διακόσια πενήντα χρόνια για να κάνει τον κύκλο του ζωδιακού, η επιρροή του επιδρά σε γενιές ανθρώπων και μπορεί να επηρεάσει τις παγκόσμιες συνθήκες.

Όπως και ο Ήλιος, οι πλανήτες επισκέπτονται όλα τα ζώδια με τη σειρά και ο συνδυασμός πλανήτη με ζώδιο μπορεί να ερμηνευτεί ως μέσο κατανόησης της αστρολογίας. Εδώ βρίσκονται κάποια παραδείγματα:

Αν ο Ερμής ήταν στον Καρκίνο θα λέγαμε: «Η σκέψη θα επηρεαστεί από τα συναισθήματα.»

Αν ο Άρης ήταν στον Καρκίνο θα λέγαμε: «Πολλή φιλοδοξία, με ισχυρή επιθυμία για την επιτυχία.»

Αν ο Δίας ήτα στον Καρκίνο θα λέγαμε: «Τύχη στα χρήματα και στις επιχειρήσεις. Υλιστική προσέγγιση.»

Αν ο Κρόνος ήταν στον Καρκίνο θα λέγαμε: «Η ασφάλεια κερδίζεται μέσω της επικοινωνίας.»

Όψεις

Οι γωνίες μεταξύ των πλανητών σε ένα ωροσκόπο ονομάζονται όψεις. Είναι μια άλλη σημαντική έννοια για την κατανόηση της βασικής αστρολογίας και μπορεί να ενισχύσει, να αποδυναμώσει και να επηρεάσει το διάβασμα κάθε πλανήτη. Υπάρχουν ευνοϊκές και δυσμενείς όψεις. Συχνά, ένας πλανήτης μπορεί να είναι σε μια ευνοϊκή όψη σε έναν ή περισσότερους πλανήτες και ταυτόχρονα να είναι σε δυσμενή όψη σε άλλους. Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις όψεις τους διαφορετικά. Ένα άτομο μπορεί να υποφέρει πολύ από τα αποτελέσματα μιας αντιφατικής όψης ενώ κάποιο άλλο με την ίδια ακριβώς όψη να αναζητά θετικές ενέργειες μέσα σε αυτή για να συνεργαστεί μαζί τους.

Ευνοϊκές όψεις

Οι ευνοϊκές όψεις δίνουν έμφαση στις θετικές και ευεργετικές ενέργειες των πλανητών. Δείχνουν τους τομείς όπου μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε να κάνετε με λίγη προσπάθεια. Λόγω αυτού, πολλοί άνθρωποι το θεωρούν δεδομένο και γίνονται τεμπέληδες. Είναι σημαντικό να δουλεύετε εξίσου σκληρά σε αυτούς τους τομείς όπως οπουδήποτε αλλού για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ευλογίες που σας έχουν δοθεί. Οι ευνοϊκές όψεις είναι:

Σύνοδος: Αυτό συμβαίνει όταν δύο πλανήτες βρίσκονται σε απόσταση 8 μοιρών. Οι σύνοδι συνήθως υποδηλώνουν περιοχές που θα παρουσιαστούν καλά αποτελέσματα.

Τρίγωνο: Αυτό συμβαίνει όταν οι πλανήτες απέχουν μεταξύ τους 120 μοίρες, με περιθώριο παρέκκλισης 8 μοιρών σε κάθε πλευρά. Το τρίγωνο είναι η πιο τυχερή όψη, καθώς οι ενέργειες των δύο πλανητών εναρμονίζονται εύκολα. Αυτή η όψη συχνά δείχνει που βρίσκονται οι μεγαλύτερες δυνάμεις σας.

Εξάγωνο: Αυτό συμβαίνει όταν οι πλανήτες απέχουν περίπου 60 μοίρες με περιθώριο παρέκκλισης 8 μοιρών σε κάθε πλευρά. Αυτή είναι μια «εύκολη» όψη που γενικά λειτουργεί υπέρ σας χωρίς μεγάλη ενέργεια από εσάς.

Μισό εξάγωνο: Αυτό συμβαίνει όταν οι πλανήτες απέχουν περίπου 30 μοίρες και πάλι με περιθώριο παρέκκλισης 8 μοιρών σε κάθε πλευρά. Αυτή είναι επίσης μια «εύκολη» όψη. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να το θεωρείτε δεδομένο στην κατανόηση της αστρολογίας καθώς υποδεικνύει τις περιοχές που μπορείτε να λάμψετε.

Δυσμενείς όψεις

Οι δυσμενείς όψεις δίνουν έμφαση στα αρνητικά χαρακτηριστικά των πλανητών. Οι δυσμενείς όψεις συχνά παρακινούν τους ανθρώπους στο να πράξουν για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που δημιουργεί η συγκεκριμένη όψη.

Αντίθεση: Αυτό συμβαίνει όταν οι δύο πλανήτες απέχουν περίπου 180 μοίρες με ένα περιθώριο παρέκκλισης 8 μοιρών σε κάθε πλευρά. Είναι μια δύσκολη όψη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργεί.

Τετράγωνο: Αυτό συμβαίνει όταν οι δύο πλανήτες απέχουν περίπου 90 μοίρες με περιθώριο παρέκκλισης 8 μοιρών σε κάθε πλευρά. Αυτή η όψη λειτουργεί ενάντια στα καλύτερα συμφέρονται σας και απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά για να την εξάλειψη της αρνητικότητας που δημιουργεί.

Οι οίκοι

Υπάρχουν δώδεκα οίκοι στην αστρολογία. Αντιπροσωπεύουν τους τομείς στους οποίους λειτουργούν οι πλανήτες και τα ζώδια. Δεδομένου ότι υπάρχουν και δώδεκα ζώδια στην αστρολογία, είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι οι δώδεκα οίκοι είναι μέρος του ίδιο τροχού ή του ίδιου χάρτη. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Τα ζώδια υπαγορεύονται από την εμφανή ετήσια περιστροφή του Ήλιου ενώ οι οίκοι αντιπροσωπεύουν την περιστροφή της Γης σε 24 ώρες γύρω από τον άξονα της.

Οι πλανήτες και τα ζώδια εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά τους καλύτερα στους τομείς της ζωής που υπαγορεύονται από τον οίκο στον οποίο τυχαίνει να βρίσκονται. Είναι συνηθισμένο για ένα χάρτη να έχει μια σειρά από οίκους χωρίς τους πλανήτες μέσα τους. Αυτοί οι οίκοι εξακολουθούν να ερμηνεύονται στην βασική αστρολογία, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικοί στη ζωή του ατόμου όσο οίκοι που περιέχουν έναν ή περισσότερους πλανήτες.

Πρώτος οίκος

Είναι ο οίκος του εαυτού. Είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση του ατόμου, το φυσικό σώμα, την ζωτικότητα και την ιδιοσυγκρασία. Περιλαμβάνει αυτά που σας αρέσουν, αυτά που δεν σας αρέσουν, τις προσωπικές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα και οτιδήποτε άλλο ελκύει το άτομο. Ο κυβερνήτης του πρώτου οίκου είναι ο Κριός

Δεύτερος οίκος

Είναι ο οίκος των χρημάτων, των υπαρχόντων, των πόρων και των συναισθημάτων. Αποκαλύπτει την ικανότητα του ατόμου να κερδίζει και να ξοδεύει. Αυτός ο οίκος κυβερνάται από τον Ταύρο.

Τρίτος οίκος

Είναι ο οίκος της επικοινωνίας, της ψυχικής διέγερσης, των σύντομων ταξιδιών και των σχέσεων ειδικά ανάμεσα σε αδελφούς και αδελφές. Ο τρίτος οίκος κυβερνάται από τον Δίδυμο που σχετίζεται με τις οικογενειακές σχέσεις.

Τέταρτος οίκος

Αυτός ο οίκος αντιπροσωπεύει το σπίτι και την παιδική ηλικία. Συνεπώς, συνήθως σχετίζεται με την μητέρα του ατόμου. Επίσης συνδέεται με οτιδήποτε είναι ιδιωτικό ή κρυμμένο. Αυτός ο οίκος κυβερνάται από τον Καρκίνο.

Πέμπτος οίκος

Αυτός ο οίκος κυβερνά την ευχαρίστηση, την αγάπη, την δημιουργικότητα και το στοιχείο της τύχης. Ο πέμπτος οίκος κυβερνάται από τον Λέων.

Έκτος οίκος

Αυτός είναι ο οίκος του συστήματος και της τάξης, της πρακτικής δουλειάς και της εξυπηρέτησης των άλλων. Επίσης σχετίζεται με ζητήματα υγείας και υγιεινής. Κυβερνάται από τον Παρθένο.

Έβδομος οίκος

Ο έβδομος οίκος κυβερνά τις σχέσεις όπως ο γάμος, οι στενές φιλίες και οι επιχειρηματικές συνεργασίες. Καθώς ο οίκος αυτός εμπλέκεται στο να φέρνει τους ανθρώπους κοντά, σχετίζεται επίσης και με τους εχθρούς καθώς δεν μπορεί κάθε επαφή να είναι καλή. Κυβερνάται από τον Ζυγό.

Όγδοος οίκος

Είναι ο οίκος του θανάτου, της κληρονομιάς, των κατοχών που αποκτήθηκαν από κάποιον άλλο, τα έντονα συναισθήματα και οτιδήποτε είναι κρυφό. Κυβερνάται από τον Σκορπιό.

Ένατος οίκος

Ο ένατος οίκος κυβερνά τα μακρινά ταξίδια, την ανώτερη εκπαίδευση, την προφητεία και την φιλοσοφία. Κυβερνάται από τον Τοξότη.

Δέκατος οίκος

Ο δέκατος οίκος κυβερνά την κοινωνική κατάσταση, την σημασία και τις προσδοκίες του ατόμου. Εμπλέκεται σε πρακτικά θέματα, την ασφάλεια και την προσπάθεια για επιτυχία. Συχνά σχετίζεται με τον πατέρα. Κυβερνάται από τον Αιγόκερο.

Ενδέκατος οίκος

Είναι ο οίκος που σχετίζεται με τον ανθρωπισμό, τα ιδανικά, τις συνδέσεις και τις καθημερινές φιλίες με ανθρώπους που υποστηρίζουν μια κοινή αιτία ή ενδιαφέρον. Στις παραδοσιακές αντιλήψεις της αστρολογίας, αυτός είναι ο οίκος των «ελπίδων και των επιθυμιών». Κυβερνάται από τον Υδροχόο.

Δωδέκατος οίκος

Ο δωδέκατος οίκος σχετίζεται με το απόκρυφο, το ψυχικό και το ασυνείδητο του ατόμου. Σχετίζεται επίσης με τα προβλήματα υγείας και το γεγονός ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται όλα υπόψη σύμφωνα με την ονομαστική τους αξία. Ο δωδέκατος οίκος κυβερνάται από τους Ιχθείς.

Ο συνδυασμός

Με αυτές τις πληροφορίες, είναι δυνατό να παρέχουμε μια λεπτομερή περιγραφή της προσωπικότητας του ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων, των αδυναμιών, των γονικών επιρροών, της ικανότητας εύρεσης ευτυχίας και ικανοποίησης, του τρόπου ζωής και της σταδιοδρομίας, της αγάπης και της σεξουαλικής ζωής. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας αυτά τα βασικά στοιχεία της αστρολογίας μπορείτε να δείτε έναν αστρολογικό χάρτη και να πάρετε πληροφορίες για οποιαδήποτε πτυχή της προσωπικότητας και της σύνθεσης του ατόμου.

Ορίστε ένα παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι ο χάρτης είναι για έναν νεαρό που σκέφτεται να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση. Είναι Ταύρος στο ζώδιο, οπότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί σκληρά και περιμένει να ανταμειφθεί για το έργο του. Ο Ήλιος του βρίσκεται στον δεύτερο οίκο, ένας ιδιαίτερα αρμονικός συνδυασμός που σίγουρα θα τον βοηθήσει στην επιχείρηση. Ο Ήλιος του είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Αυτό σημαίνει ότι είναι γοητευτικός και τα πάει καλά με τους άλλους. Θα είναι αισιόδοξος και θετικός. Αν και θα είναι φιλόδοξος, αυτή η πλευρά του χαρακτήρα του θα μαλακώσει, κάνοντας τον λιγότερο ανταγωνιστικό και πιο χαλαρό.

Ο Ήλιος του είναι επίσης σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον ένατο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι υπεύθυνος και ηθικός. Θα ξεπεράσει τις δυσκολίες στη ζωή του σχετικά εύκολα και πάντα θα προσπαθεί να κάνει το σωστό. Είναι πιθανό να ταξιδέψει πολύ.

Ο Ήλιος του είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό στον έβδομο οίκο. Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπει τα πάντα από την δική του οπτική γωνία. Θα έχει πρωτότυπες ιδέες, αλλά πιθανώς να χρειαστεί και άλλους για να τον βοηθήσουν καθώς δεν είναι πρακτικός. Θα έχει έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία, γεγονός που θα ενθαρρύνει την αυτό-απασχόληση. Ο Ουρανός στον έβδομο οίκο θα μπορούσε να δείξει μια επιχειρηματική συνεργασία.

Σε αυτό το παράδειγμα εξετάσαμε εν συντομία τον Ήλιο και τρεις πλανήτες. Φανταστείτε τις λεπτομέρειες που ένας προχωρημένος αστρολόγος θα έβρισκε αν εξέταζε όλους τους πλανήτες, τις όψεις και τους οίκους.

Στο μέλλον

Η αστρολογία δεν ισχυρίζεται ότι προβλέπει με ακρίβεια το μέλλον. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων, αποκαλύπτει τις επιρροές και τις κλίσεις που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Ένας γενέθλιος χάρτης κατασκευάζεται για κάποιον την στιγμή της γέννησης του. Μπορεί να επεξεργαστεί οποιαδήποτε στιγμή στο μέλλον αυτού του ατόμου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό.

Μεταβολές

Πιθανώς ο ευκολότερος και δημοφιλέστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να εξεταστούν οι πλανητικές μεταβολές. Οι μεταβολές περιγράφουν τις κινήσεις των πλανητών καθώς κινούνται γύρω από το ωροσκόπιο. Θα χρειαστείτε τον γενέθλιο χάρτη του ατόμου (τον χάρτη που συντάχθηκε από τα στοιχεία γέννησης του) και μια αστρολογική εφημερίδα. Αυτή είναι μια λίστα με τις θέσεις όλων των πλανητών για οποιαδήποτε ημερομηνία. Οι αστρολογικές εφημερίδες είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Εξετάστε την για την συγκεκριμένη ημερομηνία που θέλετε και δείτε ποιοι πλανήτες που υπάρχουν εκεί είναι σε όψη με οποιονδήποτε από τους πλανήτες του γενέθλιου χάρτη. Οι περισσότεροι αστρολόγοι δουλεύουν με περιθώριο παρέκκλισης 1 με 2 μοίρες όταν το κάνουν αυτό αντί για 8 που χρησιμοποιούνται συχνά για τον γενέθλιο χάρτη.

Μιλώντας γενικά, οι όψεις ανάμεσα στους πλανήτες που κινούνται πιο αργά (Κρόνος, Δίας, Ποσειδώνας και Πλούτωνας) είναι πιο ισχυρές από αυτές των γρήγορων πλανητών για την κατανόηση της αστρολογίας με αυτόν τον τρόπο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι όψεις που δημιουργούνται από τους ταχύτερους πλανήτες υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα. Κανένας αστρολόγος δεν θα έβλεπε τις μεταβολές που δημιουργούνται από τον Ήλιο και την Σελήνη για παράδειγμα. Οι μεταβολές που δημιουργούνται από τον Ήλιο διαρκούν περίπου δυόμισι ημέρες και από την Σελήνη μόλις τέσσερις ώρες. Οι μεταβολές των εξωτερικών πλανητών αποκαλύπτουν τις κλίσεις στη ζωή κάποιου, ενώ οι μεταβολές των εσωτερικών πλανητών συνήθως υποδεικνύουν ένα γεγονός.

Πλανητικές επιστροφές

Μια πλανητική επιστροφή συμβαίνει όταν ένας πλανήτης επιστρέφει στη θέση που ήταν όταν γεννήθηκε το άτομο. Σημαίνει ότι ένας κύκλος εμπειριών πρόκειται να ξεκινήσει. Οι πλανήτες χρειάζονται διαφορετικό χρόνο ο καθένας για να επιστρέψουν εκεί που ήταν όταν γεννήθηκε κάποιος:

Ο Δίας θέλει περίπου δώδεκα χρόνια. Είναι καιρός να προχωρήσετε καθώς υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες επιτυχίας.

Ο Κρόνος χρειάζεται περίπου 29 χρόνια. Είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη ζωή σας και να αλλάξετε κατεύθυνση αν χρειαστεί.

Ο Ουρανός χρειάζεται 84 χρόνια. Πολλοί άνθρωποι δεν το βιώνουν ποτέ αυτό. Συνεπώς, εξετάζεται η μισή επιστροφή στην ηλικία των 42. Είναι μια αγχωτική στιγμή αλλά ανοίγει πόρτες για νέα ενδιαφέροντα.

Ηλιακή επιστροφή

Σε αυτή τη μέθοδο ένας χάρτης δημιουργείται όταν ο Ήλιος επιστρέφει στην ίδια θέση που ήταν στον γενέθλιο χάρτη. Η κατανόηση αυτού του χάρτη αστρολογίας παρέχει πληροφορίες για τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ο ωροσκόπος από αυτόν τον χάρτη δίνει ένα ισχυρό στοιχείο για το πώς να διαχειριστείτε τον εαυτό σας τους επόμενους δώδεκα μήνες. Ο οίκος στον οποίο έχει προχωρήσει ο Ήλιος δείχνει την συγκέντρωση του ατόμου για το επόμενο έτος.

Μια μέρα για έναν χρόνο

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν τους αστρολόγους για τις κλίσεις της ζωής τους. «Φαίνεται ότι περνάω κάτι δύσκολο». «Τότε όλα φαίνονταν να ισχύουν». «Πως έβγαλα εύκολα τόσα χρήματα πέρυσι αλλά φέτος δεν μπορώ;». Όλοι έχουμε σκαμπανεβάσματα στη ζωή μας. Στην αστρολογία υπάρχει η έννοια της «μίας ημέρας για έναν χρόνο» όταν προχωράμε και κατανοούμε τον αστρολογικό χάρτη. Με άλλα λόγια, αν γινόσασταν 35 σήμερα, ο αστρολογικός σας χάρτης θα έδειχνε ότι κάθε πλανήτης προχώρησε 35 ημέρες από την θέση που βρισκόταν την ημέρα που γεννηθήκατε. Αυτή είναι μια αρχαία τεχνική που χρησιμοποιείται από πολλούς αστρολόγους. Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για τον προσδιορισμό των μελλοντικών κλίσεων αλλά η μέθοδος «μια μέρα για έναν χρόνο» είναι ιδανική για τις περισσότερες ανάγκες. Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος πρόβλεψης των μελλοντικών κλίσεων και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες αστρολόγοι την χρησιμοποιούν.

Ωριαία αστρολογία

Η ωριαία αστρολογία είναι μια μέθοδος για να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Δημιουργείται ένας χάρτης για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο όπου τέθηκε η ερώτηση. Στη συνέχεια, ο χάρτης ερμηνεύεται για να βοηθήσει στην απάντηση της ερώτησης.

Ο Ουίλιαμ Λίλι, ένας Άγγλος αστρολόγος του δέκατου έβδομου αιώνα χρησιμοποιούσε την ωριαία αστρολογία τις περισσότερες φορές καθώς πολλοί από τους πελάτες του δεν ήταν σίγουροι για το πότε γεννήθηκαν. Έγραψε μια λεπτομερή εξήγηση της τεχνικής στο βιβλίο του, Christian Astrology.

Παγκόσμια αστρολογία

Η παγκόσμια αστρολογία δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον ενός μόνο ατόμου. Επικεντρώνεται στο μέλλον των εθνών, των πολιτικών κομμάτων και των παγκόσμιων εκδηλώσεων. Δημιουργείται ένας χάρτης για την πρωτεύουσα της χώρας ή για την ημερομηνία γέννησης των εμπλεκόμενων ατόμων, όπως ενός προέδρου ή πρωθυπουργού.

Η αστρολογία των περιοδικών

Όλοι είναι εξοικειωμένοι με τις προβλέψεις των ζωδίων που τυπώνονται στις εφημερίδες και στα περιοδικά όλου του κόσμου. Για μερικά χρόνια, ετοίμαζα ημερήσιες προβλέψεις για έναν ραδιοφωνικό σταθμό και μου είχε προκαλέσει μεγάλη έκπληξη η θετική ανταπόκριση που έλαβα, καθώς δεν χρησιμοποιούσα τίποτα πέρα από τους δέκα πλανήτες και τους δώδεκα οίκους.

Αν ετοιμάζετε μια πρόβλεψη για έναν Κριό, θα τον τοποθετήσετε στον πρώτο οίκο, τον Ταύρο στον δεύτερο και ούτω καθεξής. Αν το άτομο είναι Παρθένος θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στον πρώτο οίκο, τον Ζυγό στον δεύτερο και ούτω καθεξής. Καθώς οι πλανήτες περνούν από τους δώδεκα οίκους, τους διεγείρουν και αυτό παρέχει στους αστρολόγους τις βασικές πληροφορίες αστρολογίας που χρειάζονται για να προετοιμάσουν τις προβλέψεις τους.

Συνεπώς, αν η Αφροδίτη ήταν στον τρίτο οίκο, θα ενίσχυε όλες τις μορφές επικοινωνίας και θα γέμιζε το άτομο με αγάπη και φροντίδα. Όταν ο Ουρανός βρίσκεται στον τρίο οίκο η συμπεριφορά είναι εντελώς διαφορετική. Θα μπορούσατε να περιμένετε διακοπές και άλλα προβλήματα στις σχέσεις σας με τους άλλους.

Οι θέσεις των πλανητών στα ζώδια για οποιαδήποτε στιγμή είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σας να δημιουργήσετε τον δικό σας αστρολογικό χάρτη με περισσότερες λεπτομέρειες από όσες θα βρείτε στην καθημερινή εφημερίδα.

Μετάφραση: Μάγεια Τ. από το βιβλίο Llewellyn’s Complete Book of Divination: Your Definitive Source for Learning Predictive & Prophetic Techniques του Richard Webster.

Διαβάστε επίσης


Τα βασικά της Αστρολογίας: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την γλώσσα των αστεριών
To Top