Γενικού ενδιαφέροντος

Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής: Τι σημαίνει το χρώμα τους!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε σε κάποιον είναι τα μάτια του, και πολλοί από εμάς μόλις έρθουμε σε άμεση οπτική επαφή με κάποιον λαμβάνουμε μια στιγμιαία δόνηση ή μια αίσθηση. Γι αυτό συχνά λέγεται ότι «τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής» γιατί διακριτικά αποκαλύπτουν κάθε είδους πληροφορία για ένα άτομο. Σκεφτείτε το, όταν κοιτάξετε τα μάτια κάποιου μπορείτε να δείτε αν είναι χαρούμενος, θυμωμένος, λυπημένος, αδιάφορος ή όποιο συναίσθημα νιώθει εκείνη την στιγμή.

Με απλά λόγια, τα μάτια μας είναι εκφραστικά και μπορούν να μεταφέρουν μηνύματα. Ακόμα και όταν προσπαθούμε να κρύψουμε ορισμένα πράγματα, τα μάτια μας συχνά καταλήγουν να μας προδίδουν. Πάρτε για παράδειγμα ένα άτομο με ψεύτικο χαμόγελο που προσποιείται ότι είναι ευτυχισμένο. Μπορείτε να καταλάβετε ότι δεν είναι ειλικρινές επειδή ένα αληθινό χαμόγελο φαίνεται μέσα από τα μάτια και γι αυτό πολλοί άνθρωποι λένε «χαμογέλα με τα μάτια σου».

Το χρώμα των ματιών μας μπορεί επίσης να αποκαλύψει πως είναι η προσωπικότητα μας σε βαθύτερο επίπεδο. Με τα χρόνια πολλά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά έχουν συνδεθεί με κάθε χρώμα των ματιών και αυτό μας επιτρέπει να «διαβάσουμε» περισσότερο τους ανθρώπους. Ενώ τα μάτια όλων των ανθρώπων είναι φτιαγμένα από διαφορετική χρωστική ουσία, που τους δίνει το ξεχωριστό τους χρώμα, το ανθρώπινο μάτι έχει συγκεκριμένα χρώματα. Αυτά είναι τα καστανά, μελί, μπλε, πράσινα, γκρι, κεχριμπαρένια και μαύρα.

Τα καστανά μάτια είναι τα πιο συνηθισμένα σε όλον τον κόσμο, με τις περισσότερες εκτιμήσεις να ισχυρίζονται ότι τα έχει πάνω από το 55% του πληθυσμού. Τα μάτια κάποιων ανθρώπων μπορεί να είναι τόσο σκούρα καστανά που να φαίνονται μαύρα και από εκεί προέρχονται και τα μαύρα μάτια. Τα μπλε μάτια είναι το δεύτερο κυρίαρχο χρώμα, και τα έχουν περίπου το 8% όλων των ανθρώπων. Το μπλε τυχαίνει να είναι το πιο δημοφιλές χρώμα σε φακούς επαφής, καθώς είναι το πιο επιθυμητό. Ακολουθεί το μελί χρώμα με περίπου το 5-8% του πληθυσμού να έχει μια πρασινοκίτρινη απόχρωση. Τα πράσινα μάτια είναι ακόμη λιγότερο συνηθισμένα, με μόνο το 2% του πληθυσμού να τα έχει και τα σπανιότερα χρώματα είναι τα κεχριμπαρένια και τα γκρι.

Όλα αυτά είναι πολύ ενδιαφέροντα, αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι ότι το χρώμα των ματιών σας μπορεί να αποκαλύψει το ποιοι είστε. Για να μάθετε περισσότερα για το νόημα του χρώματος των ματιών σας συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητα σας.

Μπλε μάτια

-Διορατικοί
-Αποφασιστικοί
-Θετική προοπτική για την ζωή
-Πολλή ενέργεια
-Νεανικότητα
-Μακροχρόνιες σχέσεις
-Εξωστρεφείς
-Καλοσυνάτοι
-Ειλικρινείς

Πράσινα μάτια

-Μυστηριώδεις
-Πολύ έξυπνοι
-Περίεργοι
-Πάθος για την ζωή
-Σαγηνευτικοί
-Ζηλιάρηδες
-Συμπονετικοί
-Εργασιακή ηθική
-Εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες

Γκρι μάτια

-Παλιά ψυχή
-Σοφοί
-Λιγότερο επιθετικοί
-Ρομαντικοί
-Δημιουργικοί
-Ευφάνταστοι
-Αναλυτικό μυαλό
-Σχεδόν όλοι όσοι σας γνωρίζουν σας συμπαθούν

Καστανά μάτια

-Ελκυστικοί
-Αυτοπεποίθηση
-Ανεξάρτητοι
-Κοινωνικοί
-Ευγενικοί
-Αποφασιστικοί
-Μερικές φορές είναι δύσκολο να εκφραστείτε
-Εξωστρεφείς
-Ταπεινοί

Μελί μάτια

-Κομψοί
-Αυθόρμητοι
-Περιπετειώδεις
-Πηγαίνετε με το ρεύμα
-Άτακτοι
-Κυκλοθυμικοί
-Αγαπάτε την διασκέδαση
-Αισθησιακοί
-Ισχυρογνώμονες

Μαύρα μάτια

-Διαισθητικοί
-Αξιόπιστοι
-Υπεύθυνοι
-Μυστικοπαθείς
-Άτακτοι
-Απρόθυμοι να εμπιστευτείτε τους άλλους
-Δουλεύετε σκληρά
-Πνευματικοί
-Παθιασμένοι

Μαγεια Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top