Αύρα - Ενέργειες

Τα ανώτερα αυρικά σώματα

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης αύρας είναι ο διαχωρισμός της σε δύο ισομεγέθη σώματα ενέργειας. Δεν αναφέρομαι εδώ στα διάφορα μέρη του κάθε σώματος για τα οποία μιλήσαμε στα προηγούμενα κεφάλαια, αλλά σε δύο ξεχωριστά τμήματα ωοειδούς μορφής το καθένα. Το πρώτο περιβάλλει το υλικό σώμα, ενώ το άλλο αιωρείται πάνω από το πρώτο.

Το πρώτο σώμα ενέργειας αποτελείται από τα κατώτερα αυρικά σώματα, και περιλαμβάνει τα πέντε στρώματα για τα οποία μιλήσαμε στα κεφάλαια 2 και 3. Το δεύτερο περιλαμβάνει μόνο δύο στρώματα και βρίσκεται πάνω από το κεφάλι, σε απόσταση που κυμαίνεται από μερικά εκατοστά μέχρι 15 μέτρα.

Ο παράγοντας που καθορίζει τη θέση των ανώτερων αυρικών σωμάτων είναι η ικανότητα του ατόμου να αντλεί από αυτά και να χρησιμοποιεί την ενέργεια που περιέχουν. Για παράδειγμα ένα άτομο που ελάχιστα ενδιαφέρεται για την πνευματική του ζωή, τον πλανήτη και τους συνανθρώπους του, θα αντλεί πολύ λίγη από την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα ανώτερα αυρικά σώματα. Κατά συνέπεια, η ανώτερη αύρα θα αιωρείται σε κάποια απόσταση από την κατώτερη αύρα. Αντίθετα, ένα άτομο με ραγδαία ανάπτυξη, που σέβεται τον πλανήτη του και κάθε μορφή ζωής πάνω σε αυτόν, εξαιτίας της ανάγκης του για ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας, θα τραβάει τα ανώτερα αυρικά σώματα πλησιέστερα προς τα κατώτερα. Ο διαχωρισμός που παρατηρείται στις δύο αυτές αύρες οφείλεται στην ανικανότητα του υλικού σώματος να αντέξει στη δύναμη και ένταση της ανώτερης ενέργειας. Απαιτείται η μάθηση και η ανάπτυξη πολλών ζωών ή μετενσαρκώσεων, για να μπορέσει κανείς να αυξήσει την ικανότητα του υλικού σώματος να δέχεται κοντά του αυτή την πνευματική ενέργεια.

Αυτοί που μπόρεσαν να τραβήξουν την ανώτερη αύρα κάτω, προς την κατώτερη, για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή και για ολόκληρη τη ζωή τους, πήραν διάφορους τίτλους: άγιος, Βούδας, προφήτης, σοφός, πεφωτισμένος, γκουρού, δάσκαλος, Χριστός.

Σε όλα αυτά τα χρόνια που μελετάω αύρες διαφόρων ανθρώπων, συνάντησα πολλούς που είχαν την ανώτερη αύρα τους κοντά στην κατώτερη. Μόνο δυο φορές, όμως, είδα την ανώτερη αύρα να μπαίνει μερικά εκατοστά μέσα στην κατώτερη. Τα δυο σώματα έδιναν την εντύπωση πως είχαν αρχίσει να συγχωνεύονται για να γίνουν ένα.

Ο ένας από τους δύο αυτούς είναι κάποιος διαβόητος συγγραφέας και εκπαιδευτικός, του οποίου οι δυναμικές διαλέξεις για το θέμα της αγάπης εμπνέουν όσους τις παρακολουθούν. Ο Δρ. Λέο Μπουσκάλια μιλά με ενθουσιασμό που είναι μεταδοτικός. Παντού όπου πηγαίνει παρακινεί χιλιάδες ανθρώπους να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν με πιο θετικό τρόπο, βοηθώντας τους να καταλάβουν την σημασία που έχει η έκφραση της αγάπης σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Είχα τη μεγάλη τύχη να παρακολουθήσω μια από τις διαλέξεις του Δρ. Μπουσκάλια στο Ντένβερ, πριν από μερικά χρόνια. Η αίθουσα ήταν γεμάτη – είχε περίπου 6.000 άτομα. Αν και καθόμουν αρκετά μακριά από την εξέδρα έβλεπα την τεράστια και λαμπερή του αύρα πολύ καλά.

Συνηθίζει να παραμένει μετά τη διάλεξη και να φιλιέται με όποιον πάει να τον συγχαρεί. Εκείνο το βράδυ, το μισό περίπου ακροατήριο πήγε να τον συγχαρεί και να τον φιλήσει. Περίμενα περίπου δύο ώρες για να έρθει η σειρά μου. Καθώς τον πλησίαζα είδα την ανώτερη αύρα του να εισχωρεί μέσα στην κατώτερη. Το εξωτερικό τμήμα της κατώτερης αύρας (το κατώτερο διανοητικό αυρικό σώμα) προχωρούσε προς τα πάνω, περιβάλλοντας το ανώτερο διανοητικό αυρικό σώμα (το εξωτερικό στρώμα της ανώτερης αύρας).

Ο άλλος είναι ένας συνταξιούχος γιατρός που κοντεύει τα 70. Ένας πολύ τρυφερός και γεμάτος καλοσύνη άνθρωπος, που παραιτήθηκε από τη δουλειά του στην Αριζόνα για να αφοσιωθεί στη θεραπεία με τη μέθοδο εκπομπής ενέργειας μέσω των χεριών του και των διαφόρων τσάκρα. Ενώ του μιλούσα είδα δάκρυα στα μάτια του καθώς συνέδεε διαισθητικά τον εαυτό του μαζί μου. Ήταν σαν να γινόταν ένα με εμένα, για λίγο, προκειμένου να διαγνώσει τη διανοητική, σωματική και συγκινησιακή μου υγεία.

Ο γιατρός αυτός συμφώνησε πρόθυμα να ζωγραφίσω την αύρα του. Το σκίτσο έδειξε τις δύο αύρες, ανώτερη και κατώτερη, να εισχωρούν η μία μέσα στην άλλη- το ζωηρό, παλλόμενο κίτρινο του κατώτερου διανοητικού αυρικού σώματος να αναπτύσσεται προς τα πάνω και να εισχωρεί στις εξωτερικές άκριες του ανώτερου διανοητικού αυρικού σώματος. Οι δυο αύρες μετατρέπονταν σε ένα αυρικό σώμα. Όταν η διαδικασία αυτή συμπληρωθεί, πιθανόν σε αυτή τη ζωή για τους δύο αυτούς ανθρώπους, δε θα υπάρχει λόγος για νέα ενσάρκωση και επιστροφή στον υλικό κόσμο. Οι οντότητες αυτές, θα ανέβουν την κλίμακα της εξέλιξης σε πνευματική μορφή, επιστρέφοντας τελικά στην Πηγή.

Το Ανώτερο Διανοητικό Αυρικό Σώμα

Η εξωτερική άκρη της ανώτερης αύρας είναι συνήθως μωβ, με ένα στρώμα βαθύ γαλάζιο στο εσωτερικό της τμήμα. Εξαιτίας της έντονης ενέργειάς του, το σώμα αυτό πάλλεται με συχνότητα που είναι δύσκολο να τη συλλάβει το μάτι. Προσωπικά μπορώ να δω μόνο ένα μέρος του σώματος αυτού, η εγκάρσια τομή του οποίου μοιάζει με πλατύ μισοφέγγαρο μεγέθους 60 εκατοστών από τη μία πλευρά στην άλλη.

Το ανώτερο διανοητικό αυρικό σώμα περιλαμβάνει μορφές ενέργειας που κινούν τις λειτουργίες της ανώτερης σκέψης μας. Είναι ο διανοητικός δεσμός με την Πηγή μας. Αυτό είναι το μέρος όπου κατοικεί ο ανώτερος εαυτός μας, παρέχοντας πληροφορίες ευρύτερης φύσης και πέρα από αυτές που μπορεί να μας δώσει ο εγκέφαλός μας από τις καθημερινές εμπειρίες. Εδώ βρίσκεται επίσης το ολικό άθροισμα της Καθολικής Γνώσης, το δικό μας κλειδί στην τράπεζα πληροφοριών του σύμπαντος. Είναι το σώμα που χρησιμοποιούν τα άτομα με ψυχοδυναμικές ικανότητες, για να δώσουν πληροφορίες εσωτεριστικής φύσης στους πελάτες τους.

Στην περίπτωση του μέντιουμ που επικοινωνεί με όντα τα οποία βρίσκονται σε άλλα επίπεδα, το αυρικό αυτό σώμα μεταφράζει τις άμορφες πληροφορίες σε συγκεκριμένα μηνύματα, τα οποία μπορεί να επεξεργαστεί το κατώτερο διανοητικό αυρικό σώμα.

Παρατηρώντας την κίνηση του «μισοφέγγαρου» έχω τη δυνατότητα να διαπιστώσω κατά πόσον το μέντιουμ επικοινωνεί πραγματικά. Κατά την αληθινή επικοινωνία το «μισοφέγγαρο» κινείται με ταχύτητα προς τα κάτω, χαμηλότερα από τη συνηθισμένη του θέση. Καθώς πλησιάζει την κορυφή του κεφαλιού φαίνεται να συρρικνώνεται και να φτάνει στο μισό του αρχικού του μεγέθους, κερδίζοντας σε ζωηρότητα. Στο στάδιο αυτό, το μέντιουμ αναπνέει βαθιά, συγκεντρώνοντας την προσοχή του στην προσπάθεια να αφήσει ελεύθερο τον «αγωγό» διοχέτευσης πληροφοριών «προς τα κάτω». Όταν αυτό επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, το «μισοφέγγαρο» αγγίζει την κορυφή του κεφαλιού του μέντιουμ.

Ξαφνικά η πολύχρωμη και αποτελούμενη από πολλά στρώματα αύρα του μέντιουμ αρχίζει να λάμπει σαν να αποτελούσε ένα ομοιόμορφο μωβ σώμα. Σε μερικές περιπτώσεις είδα την αύρα του μέντιουμ να μεταβάλλεται και ως προς το μέγεθος σαν να βρισκόταν εκεί ένα ον μεγάλων διαστάσεων.

Κάποτε αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα στην ομάδα μεταφυσικών μελετών όπου ανήκω, επειδή έφυγα στη μέση μιας «συγκέντρωσης έκστασης», όπως ονομάζεται. Ήταν ολοφάνερο για μένα ότι το μέντιουμ είχε έρθει εκεί μόνο για να πάρει τα λεφτά μας. Ίσως ήταν σε θέση να αντλεί από ανώτερες μορφές ενέργειας κάπου κάπου, αλλά εκείνο το βράδυ δεν το έκανε και δεν ήθελε να το παραδεχτεί. Αντίθετα, καθόταν εκεί κάνοντας πως αναμετέδιδε μηνύματα μεγάλης σημασίας από κάποιο άλλο επίπεδο. Μπορεί τα μηνύματά του να είχαν τόση αξία όση αν έρχονταν από κάποια ανώτερη πηγή, για μένα όμως δεν έπαυε να ήταν απάτη.

Καθώς έκανα να αποχωρήσω αθόρυβα με ακολούθησαν μερικοί φίλοι που ήθελαν να μάθουν γιατί έφευγα. Τους είπα πως ο άνθρωπος αυτός δε βρισκόταν σε έκσταση και δε μετέδιδε μηνύματα που δεχόταν από άλλο επίπεδο και πως, γι αυτό το λόγο, δε θα μπορούσα να καθίσω άλλο να τον ακούω. Άρχισαν να με πειράζουν, φτάνοντας στο σημείο να μου πουν ότι έφευγα γιατί το περιεχόμενο του μηνύματος ξυπνούσε μέσα μου πράγματα τα οποία δεν ήθελα να αντιμετωπίσω. Αυτοί γύρισαν στη συγκέντρωση και εγώ στο σπίτι μου. Λίγες μέρες αργότερα δικαιώθηκα για την «αγένειά» μου. Το ψευτο-μέντιουμ καταγγέλθηκε σαν απατεώνας από κάποια ευρέως αναγνωρισμένα άτομα με ψυχοδυναμικές ικανότητες. Φαίνεται μάλιστα πως αυτός και ένας συνεργάτης του έκλεψαν ένα σημαντικό ποσόν από την οργάνωσή τους.

Κατά την ανάλυση μιας αύρας, το μισοφέγγαρο έχει μεγάλη σημασία επειδή δείχνει την ικανότητα του ατόμου να χρησιμοποιεί ανώτερη ενέργεια, και φανερώνει το βαθμό πνευματικής ανάπτυξης, ή τη δυνατότητα εξέλιξης.

Το Πνευματικό Αυρικό Σώμα

Μέσα στο εξωτερικό στρώμα (ανώτερο διανοητικό αυρικό σώμα) βρίσκεται ο πυρήνας της ανώτερης αύρας. Ονομάζεται πνευματικό αυρικό σώμα. Το έχουν περιγράψει σαν ένα αφάνταστο, ακτινοβόλο φως στο χρώμα του φίλντισι. Εγώ ποτέ δεν είδα αυτό το αυρικό σώμα με τα σωματικά μου μάτια, αλλά το Εσωτερικό μου Μάτι μου λέει πως είναι κλεισμένο σε ένα προστατευτικό, αστραφτερό χρυσό κέλυφος.

Μου αρέσει ο χαρακτηρισμός αυτού του σώματος ως «προέκτασης προς το Θεό» ή προς την Πηγή. Εκεί είναι που εκδηλώνεται η ανώτερη μορφή ενέργειας στο υλικό βασίλειο.

Όλη η κοσμική ενέργεια που χρησιμοποιούμε στην επίγεια ζωή μας αντλείται από το μέρος αυτό. Πολύ σπάνια τη χρησιμοποιούμε στο μάξιμουμ. Συνήθως, καθώς μπαίνει στο σύστημα των τσάκρα, περνάει από επεξεργασία στο τσάκρα της κορυφής. Εδώ, η καθαρή ενέργεια μετατρέπεται σε συστατικά της ειδικής ενέργειας, η οποία είναι απαραίτητη για την ικανοποίηση των αναγκών της συγκεκριμένης στιγμής και μετά κατανέμεται σε όλο το σύστημα των τσάκρα. Η ενέργεια τροφοδοτεί τα εφτά αραιά σώματα, και μετά αποστέλλεται στα διάφορα στρώματα της κατώτερης αύρας. Εξαιτίας της επεξεργασίας που υφίσταται η καθαρή ενέργεια στο τσάκρα της κορυφής του κεφαλιού δεν ταλαιπωρούμαστε από τις ιδιότητές της και την χρησιμοποιούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Επειδή ζούμε σε ένα πολύ πυκνό βασίλειο με αργή παλμική κίνηση, το πνευματικό αυρικό σώμα πρέπει να είναι χωρισμένο από τα κατώτερα σώματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Πρέπει όμως να θυμόμαστε πως η ανώτερη αύρα είναι κοντά και μπορούμε συνειδητά να αντλήσουμε από αυτήν για να συνεχίσουμε την τόσο σημαντική διαδικασία της εξέλιξής μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Joseph Ostrom “Ανθρώπινη Αύρα. Μια κατανόηση του εαυτού μας μέσω της μελέτης της αύρας”, Εκδόσεις Διόπτρα, Αθήνα, 1990.

Διαβάστε επίσης

To Top