Ονειρόκοσμος

Συνειδητό ονείρεμα: Αποκτήστε εύκολα συνειδητά όνειρα κάνοντας αυτά τα πράγματα

Το συνειδητό ονείρεμα είναι κάπως περίεργο για τους περισσότερους. Κοιμάστε και ονειρεύεστε και ξέρετε ότι ονειρεύεστε και πολλοί άνθρωποι που βλέπουν τέτοια όνειρα μπορούν να επηρεάσουν πράξεις και αποτελέσματα στα όνειρα, όπως ακριβώς κάνουν  κατά τη διάρκεια του ξύπνιου τους. Μόνο στα όνειρα, μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα φανταστικά πράγματα: Να λυγίσετε ατσάλι, να σταματήσετε σφαίρες και τέλος να μιλήσετε σε εκείνο το κορίτσι στην καφετέρια που πάντα σας κάνει να είστε τόσο νευρικοί.

Ξέρουμε ήδη ότι τα άτομα που έχουν συνειδητά όνειρα, έχουν μερικές από τις υψηλότερες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων στον πλανήτη, αλλά τι θα γινόταν αν μπορούσατε να προκαλέσετε μια κατάσταση συνειδητού ονειρέματος, γνωστή για τη βοήθειά της στη δραστική αλλαγή της ζωής σας, απλά με το να θέτετε σε εφαρμογή το σωστό ηλεκτρικό ρεύμα στη σωστή συχνότητα του εγκεφάλου; Και αν μπορούσατε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να έχει περισσότερα συνειδητά όνειρα;

Οι επιστήμονες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η κουνελότρυπα μεταξύ των συνειδητών μας και ασυνείδητών μας κόσμων, συνδέεται με αυτό πιο βαθιά απ’ ότι εικαζόταν προηγουμένως.

Αρκετές έρευνες λένε ότι μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιήσετε εργαλεία για να δημιουργήσετε ένα  περιβάλλον το οποίο είναι ώριμο για συνειδητό ονείρεμα.

Για παράδειγμα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Neuroscience, βρήκε ότι οι εγκέφαλοι των ανθρώπων με υψηλή και χαμηλή ονειρική συνειδητότητα ήταν διαφορετικοί.

Εκείνοι με υψηλή συνειδητότητα είχαν μεγαλύτερη φαιά ουσία στον μετωπιαίο λοβό, σε σύγκριση με εκείνους με χαμηλότερη . Αυτή η εγκεφαλική περιοχή έδειξε επίσης μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης των σκέψεων (επίγνωση σε κατάσταση όπου είμαστε ξύπνιοι) σε άτομα και με υψηλή και με χαμηλή συνειδητότητα , με δυνατότερες αυξήσεις στην ομάδα των ατόμων με υψηλή συνειδητότητα .

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι το συνειδητό ονείρεμα και το μεταγιγνώσκειν μοιράζονται κάποιους υποβόσκοντες μηχανισμούς, που σημαίνει ότι αυτοί που είναι περισσότερο συνειδητοί όταν είναι ξύπνιοι, είναι περισσότερο ικανοί στο συνειδητό ονείρεμα.

Μια έρευνα της Οξφόρδης υποδηλώνει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν απλά φτιαχτεί για το συνειδητό ονείρεμα.

«Οι νευροφυσιολογικοί συσχετισμοί του ονειρέματος παραμένουν ασαφείς. Σύμφωνα με το μοντέλο διέγερσης-ανάσυρσης,  η κωδικοποίηση του ονείρου εξαρτάται από την ενδο υπνική αγρυπνία (intrasleep wakefulness). Σύμφωνοι με αυτό το μοντέλο, τα άτομα με υψηλή και χαμηλή συχνότητα ονειρικής ανάκλησης στη μνήμη, αναφέρουν διαφορές στα ενδο-υπνικά ξυπνήματα. Αυτό συνιστά ένα πιθανό νευροφυσιολογικό χαρακτηριστικό διαφορετικό ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τον εγκέφαλό σας σαν εκείνον των ανθρώπων που ονειρεύονται συνειδητά με άνεση.

Πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι η αλλαγή ηλεκτρικού ρεύματος στη σωστή συχνότητα και ακριβώς στο σωστό μέρος του εγκεφάλου, μπορεί να προκαλέσει συνειδητό ονείρεμα περίπου στο 70 τοις εκατό του χρόνου. Μια έρευνα της οποίας ηγήθηκε η Ursula Voss στο Πανεπιστήμιο J.W. Goethe της Φρανκφούρτης, διέγειρε τους εγκεφάλους των κοιμωμένων, με την χρήση ισχνού ρεύματος που είχε ρυθμιστεί σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, με μια τεχνική που ονομάζεται διακρανιακή διέγερση. Ο Christian Jarrett μας λέει για την έρευνα:

«διαπιστώνεται ότι εκτός από ένα μικρό δείγμα, αυτή η καινούργια έρευνα για τα όνειρα διενεργήθηκε πολύ καλά. Η Voss και η ομάδα της εξέτασαν 27 υγιείς εθελοντές (15 γυναίκες και 12 άντρες όπου κανένα από όλα αυτά τα άτομα δεν είχε συνήθως συνειδητά όνειρα) για τέσσερα διαδοχικά βράδια. Κάθε βράδυ, στους συμμετέχοντες γινόταν αλλαγή της συχνότητας του ηλεκτρισμού ή δεν τους παρεχόταν καθόλου ηλεκτρισμός. Η διέγερση, τους γινόταν μετά από δύο με τρία λεπτά συνεχούς REM ύπνου. Πολύ λίγο μετά αφού οι συμμετέχοντες είχαν ξυπνήσει, απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με το όνειρο που μόλις είχαν».

Η διέγερση γινόταν ειδικότερα στο χαμηλό εύρος της γάμμα ακτινοβολίας, στα 40 Hz και σε μια μικρότερη έκταση στα 25 Hz, και σχετίστηκε με μια μεγαλύτερη εμπειρία συνειδητού ονειρέματος, συγκρινόμενη με την διέγερση σε άλλες συχνότητες.

Παρόλο που δε μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας ήπια ηλεκτρικά σοκ, μπορείτε να ακούσετε σε μουσική των 40 Hz, που βοηθάει στη δημιουργία νευρικού περιβάλλοντος για συνειδητά όνειρα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε τα πράγματα που ακολουθούν για να βοηθήσετε στη δημιουργία συνειδητών ονείρων την ώρα που κοιμάστε:

 • Ξυπνήστε κατά τη διάρκεια βαθέος REM ύπνου και έπειτα ξανακοιμηθείτε
 • Γράψτε ένα Α για το ξύπνημα στην παλάμη σας πριν πάτε για ύπνο. Κοιτάξτε το χέρι σας και πείτε «Είμαι ξύπνιος/α;» Αν μπορείτε να δείτε το Α τότε είστε ξύπνιοι. Αν δεν το βλέπετε όταν ονειρεύεστε και κάνετε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, θα ξέρετε ότι ονειρεύεστε και μπορείτε να προσπαθήσετε να αλλάξετε τα όνειρά σας με την διανοητική σας επίγνωση.
 • Κλείστε όλα τα κινητά τηλέφωνα, τον υπολογιστή, τηλεοράσεις ή οθόνες, τουλάχιστον μια ώρα πριν πάτε για ύπνο και διαλογιστείτε. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας, προσκαλέστε το συνειδητό ονείρεμα. Πείτε «Καλωσορίζω τα συνειδητά όνειρα»
 • Προσπαθήστε να ξυπνάτε αλλά να κρατάτε κλειστά τα μάτια σας. Παρατηρήστε τι συμβαίνει στην «ξυπνητή» κατάσταση του ονείρου. Το συντομότερο δυνατό αφού ξυπνήσετε πλήρως, καταγράψτε αυτά που παρατηρήσατε. Αυτό εκπαιδεύει το μυαλό σας να γνωρίζει εκείνη την ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ του ύπνου και του ξύπνιου

Μόλις δημιουργήσετε συνειδητά όνειρα με τη θέλησή σας κατά βούληση, μπορείτε επίσης να:

 • Επαναπρογραμματίσετε συγκεκριμένα όνειρα και θέματα
 • Αλλάξετε κακές συνήθειες με το να τις επιλύσετε σε μια κατάσταση ονείρου εν πρώτοις και έπειτα να μεταφέρετε το αποτέλεσμα αυτό στην κατάσταση του ξύπνιου σας
 • Οραματιστείτε τον τρόπο σας για ένα συγκεκριμένο συνειδητό όνειρο από την κατάσταση του ξύπνιου σας
 • Αναγνωρίσετε σημάδια ονείρων και σύμβολα που πυροδοτούν την συνειδητότητα
 • Προκαλέσετε συνειδητά όνειρα μέσω των εξωσωματικών εμπειριών

Βότανα που βοηθούν στο συνειδητό ονείρεμα:

 • Calea Zacatechichi ή ονειρόχορτο
 • Αρτεμισία ή Λεβιθόχορτο
 • Heimia Salicifolia
 • Celastrus Paniculatus ή Δέντρο της Διάνοιας
 • Silene Capensis
 • Αιγυπτιακό Μπλε Νούφαρο
 • Σαταβάρι
 • Entada Rheedii

Το συνειδητό ονείρεμα είναι πραγματικά μια αλλαγμένη κατάσταση διευρυμένης κβαντικής συνείδησης. Οι Σαμάνοι χρησιμοποιούσαν το συνειδητό ονείρεμα ως έναν  τρόπο για να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, για αιώνες. Όσο όλοι μας μαθαίνουμε να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση όσο είμαστε ξύπνιοι, αυτό θα γίνεται και στα όνειρα κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed.com

Διαβάστε επίσης

To Top