Θετική ενέργεια

Συμβουλές και μέθοδοι για να ελκύσετε θετική ενέργεια


Η θετική ενέργεια είναι ουσιαστική για την αντιμετώπιση της ζωής, καθώς η ζωή φέρνει καινούργιες και παράξενες προκλήσεις κάθε μέρα. Θετική ενέργεια είναι οτιδήποτε αυξάνει το αίσθημα της ευημερίας (αυτού που γίνεται αντιληπτό).

Μπορεί να τραβηχτεί από τους γύρω σας με αποφασιστική εξάσκηση. Όταν είναι μεταδοτική, είναι ζωτικής σημασίας για όποιον επιθυμεί να πετύχει επαγγελματική και προσωπική πρόοδο.

«Αυτό στο οποίο συγκεντρώνεστε, αναπτύσσεται», είναι η αλήθεια του Νόμου της Έλξης. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες δυνατότητες στη ζωή σας αλλάζοντας το σημείο εστίασης. Για αυτό γιατί να μην εστιάσετε σε πράγματα που θέλετε να πετύχετε; Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την αντίληψή σας προς κάτι θετικό; Και ποια είναι τα θετικά σας σημεία που μπορούν να σας πάνε εκεί που θέλετε να είστε;

Αλλάξτε το σημείο εστίασης για να δυναμώσετε τις σκέψεις που γεμίζουν τη ζωή σας με ελπίδα και κίνητρο και αρχίστε να δουλεύετε πάνω στις αλλαγές διαρκώς. Θα δείτε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη συμπεριφορά σας και στη διάθεσή σας και θα αρχίσετε να οργανώνετε ένα μέλλον το οποίο ονειρεύεστε.

Η επιστήμη, όπως και η πνευματικότητα, έχει δώσει έμφαση στον χρόνο και στο ότι οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα. Η μεταφυσική ασχολείται με τη σχέση ανάμεσα στο μυαλό και την ύλη και θεωρεί τις σκέψεις μορφή ενέργειας. Το γεγονός είναι ότι όλες οι ενέργειες μπορούν να μετασχηματιστούν και η επίγνωση επιφέρει την αλλαγή.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εκδηλώσετε θετική ενέργεια.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι σκέψεις μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικότητα. Ο δημιουργικός οραματισμός και η έκφραση θετικών φράσεων.

Δημιουργικός οραματισμός

Ο δημιουργικός οραματισμός σας βοηθάει να φτιάξετε μια εικόνα στο μυαλό σας και να πετύχετε αυτό που θέλετε. Πρέπει να γίνεται με ισχυρή πρόθεση και αληθινό αίσθημα (και να επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση) μέχρι να δείτε να πραγματοποιείται αυτό που θέλετε.

Στην πραγματικότητα πρέπει να νιώθετε ακριβώς τα ίδια αισθήματα να συνοδεύουν τις σκέψεις σας, σαν να συμβαίνουν ήδη. Αυτό πιθανόν γίνεται από το νόμο της φύσης που διέπει την εργασία του σύμπαντος και ευθυγραμμίζει τις ενέργειες των σκέψεών σας με αυτές του σύμπαντος.

Για παράδειγμα αν θέλετε να έχετε μια καλύτερη θέση στη δουλειά σας, οραματιστείτε το πώς θέλετε να μοιάζετε, να είστε ντυμένοι, να μιλάτε να αισθάνεστε και να πράττετε και χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις με τα χρώματα, τις μυρωδιές, την υφή και τους ήχους που ολοκληρώνουν την διανοητική σας εικόνα.

Έκφραση θετικών φράσεων

Μια πολύ δυνατή δήλωση που λέγεται αποφασιστικά και επαναλαμβανόμενα, ονομάζεται θετική διαβεβαίωση. Αυτές είναι δηλώσεις και ανακοινώσεις που κάνετε και επαναλαμβάνετε για να δημιουργήσετε ισχυρές σκέψεις στο υποσυνείδητο νου σας.

Είναι το υποσυνείδητο μυαλό που παίζει ζωτικό και ενεργό ρόλο στην μετατροπή αυτών των σκέψεων σε κάτι πραγματικό. «Παίζει» τις σκέψεις πολλές φορές στο μυαλό σας και τις μετατρέπει σε θετική ενέργεια.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι ιδιοκτήτες επιχείρησης  οι διαβεβαιώσεις σας πρέπει να είναι κάτι όπως «Μου ανήκει αυτή η Εταιρεία» ή «Είμαι ο ιδιοκτήτης αυτής της Εταιρείας».

Για να το θέσουμε απλά, η διαδικασία της εκδήλωσης της θετικής ενέργειας γίνεται με τη συνειδητοποίηση του τι είναι αυτό που θέλετε, όταν φαντάζεστε τον εαυτό σας να κατέχει αυτό που επιθυμεί με βαθιά και ισχυρή αποφασιστικότητα και νιώθετε όλα τα συναισθήματα που θα νιώθατε αν είχατε στην κατοχή σας αυτό που θέλετε.

Άλλες μέθοδοι για να εκδηλώσετε θετική ενέργεια

Ξεφορτωθείτε το φόβο και τις αρνητικές σκέψεις

Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις και το φόβο με εικόνες που είναι όμορφες και γαλήνιες και οι οποίες φέρνουν άμεσα μια ροή θετικής ενέργειας μέσα σας.

Αφεθείτε

Όταν αναδύονται αγχωτικές σκέψεις απλά προσπαθήστε να χαλαρώνετε και να παραδίδεστε στη φύση. Αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια καθώς όταν ανησυχείτε δημιουργείτε μόνο αρνητική ενέργεια.

Αναπτύξτε μια θετική συμπεριφορά

Να είστε ανοιχτόμυαλοι, να έχετε συμπόνοια, να χαίρεστε με την ευτυχία και την επιτυχία των άλλων και προσπαθήστε να κατανοήσετε την διαφορετική οπτική των άλλων. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που δημιουργούν θετική ενέργεια μέσα σας.

Διαλογιστείτε

Η ησυχία και η συγκέντρωση στην αναπνοή σας, παράγουν θετική ενέργεια, διώχνουν το στρες και τις συγκρούσεις του μυαλού σας και φέρνουν καθαρότητα και ειρήνη.

Να είστε ευγνώμονες

Να είστε ευγνώμονες για ό,τι έχετε. Αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια. Η καθημερινή συνήθεια να γράφετε σε ένα χαρτί όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες είναι γνωστή ως διατήρηση Ημερολογίου Ευγνωμοσύνης.

Οι σκέψεις κάνουν το μυαλό να απελευθερώνει συγκεκριμένες χημικές ουσίες μέσα στο σώμα μας που γίνονται θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. Όταν νιώθουμε ευγνωμοσύνη σε καθημερινή βάση, οδηγούμαστε σε θετικά συναισθήματα όπως η ευτυχία, η ευχαρίστηση, το θάρρος, η συμπόνοια και άλλα. Το αποτέλεσμα είναι όταν κάνουμε τέτοιες σκέψεις καθημερινά, γίνονται συνήθεια και γινόμαστε θετικοί άνθρωποι.

Περάστε χρόνο με θετικούς ανθρώπους

Πάντα να βεβαιώνεστε ότι βρίσκεστε με θετικούς ανθρώπους που ξεχειλίζουν από ευτυχία και ελπίδα. Οι χαρούμενοι άνθρωποι μεταδίδουν την ευτυχία γύρω τους χωρίς καμιά προσπάθεια.

Η αρωματοθεραπεία, το να ακούτε εμψυχωτική μουσική, το να διαβάζετε βιβλία που σας εμπνέουν και το να βάζετε λίγο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας στον καρπό σας, μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σας και να προκαλέσουν θετικές σκέψεις και συναισθήματα.

Η καλή μουσική με θετικούς στίχους και τα βιβλία που εμπνέουν μπορούν να πυροδοτήσουν θετικές σκέψεις μέσα σας και να δημιουργήσουν μια θετική ενέργεια που θα σας κάνει πνευματικά δυνατότερους και φωτισμένους.

Μιας και οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα, σκεφτείτε θετικά και αγαπήστε τη ζωή σας.

  awakengr.com  

Διαβάστε επίσης


To Top