Σκέψεις - Απόψεις

Συμμετέχουμε σε ένα ολοκαύτωμα

Γράφει ο Μ.Τ.

Κάθε μέρα που περνάει, συμμετέχουμε σε ένα μεγάλο ολοκαύτωμα. Καταστρέφουμε τον πλανήτη. Τα ζώα, το έδαφος, το νερό, τον αέρα, το περιβάλλον, τη φύση, τα φυτά.

Σκοτώνουμε άλλα πλάσματα για να τραφούμε , ενώ μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την βρώση αυτών.

Σκοτώνουμε άλλα πλάσματα για να ντυθούμε, ενώ αυτό το θέμα το χουμε λύσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Εκμεταλλευόμαστε άλλα πλάσματα φερόμενοι βάναυσα σε αυτά, για να πάρουμε τα παράγωγά τους, ενώ μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.

Εκατομμύρια ζώων, αθώων ψυχών, σφαγιάζονται από το χέρι του ανθρώπου καθημερινά. Βάφουμε τα χέρια μας με το αίμα τους. Καλύπτουμε τα αυτιά μας με τις κραυγές τους. Γεμίζουμε το βλέμμα μας με την σκισμένη σάρκα τους. Εκμεταλλευόμαστε κάθε πλάσμα σε αυτό τον πλανήτη, ξεχνώντας αυτό που μας ενώνει. Την γη.

Είμαστε συγκάτοικοι σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη και όλα τα πλάσματα της γης , ανθρώπινα και μη, επιτελούμε κάποιον ιδιαίτερο σκοπό εδώ πέρα. Με ποιο δικαίωμα γινόμαστε οι κύριοι των ζωών τους; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζουμε αυθαίρετα για τη ζωή και την ψυχή ενός άλλου οργανισμού που έχει αισθήματα και δικαιώματα όπως έχουμε εμείς; Με ποιο δικαίωμα κάνουμε πειράματα σε άλλες ψυχές που υποφέρουν όπως εσύ και γω;

Εκτός από τα ζώα σκοτώνουμε και το είδος μας. Είμαστε το απόλυτα βάρβαρο είδος πάνω σε αυτό τον πλανήτη. Έχουμε καταντήσει να καταστρέφουμε τα πάντα στο πέρασμά μας. Είμαστε σαν τον καρκίνο που τρώει άπληστα έναν οργανισμό. Στο τέλος δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Θα καταστραφούνε όλα , θα καταστραφούμε και εμείς.

Η απληστία μας, η μικρότητά μας, ο εγωισμός μας και η αίσθηση της παντοδυναμίας μας θα είναι η ταφόπλακά μας. Όταν καταστρέφουμε οτιδήποτε πολύτιμο και ζωντανό στον πλανήτη, στέλνοντας πελώριους καπνούς, δημιουργήματα ολοκαυτώματος, στους ουρανούς, τι πιστεύετε ότι θα στείλουν πίσω σε μας οι ουρανοί;

Όταν διαταράσσουμε την αρμονία και την ισορροπία, επεμβαίνοντας βάρβαρα στη φύση και υποδυόμενοι τους θεούς ( ενώ στην ουσία θα μας ζήλευαν οι αισχρότεροι των δαιμόνων), τι νομίζετε ότι θα βρέξει πάνω από τα κεφάλια μας; Δε θα βρέξει δικαιοσύνη; Δε θα βρέξει νέμεση; Κάθαρση;

Εχουμε γεμίσει όλο τον πλανήτη με αίμα και βογγητά, πόνο , βρωμιά και δυσωδία και έχετε την εντύπωση ότι δε θα μας ξεράσει αυτός εδώ ο πλανήτης, στις σάρκες του οποίου ασελγούμε με κακία και αδιαφορία;

Υπάρχει περίπτωση να αντιστρέψουμε την κατάσταση; 

Πάντα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε. Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε μεγάλες και ωφέλιμες αλλαγές, ας το κάνουμε λοιπόν πριν να ναι πολύ αργά. Τι μπορούμε να κάνουμε; Αρχικά να αλλάξουμε οι ίδιοι. Ο καθένας πρέπει να αναλογιστεί τη θέση του και τη θέση των άλλων όντων με τα οποία είναι συγκάτοικος σε αυτό τον πλανήτη. Τι σημαίνει συγκατοίκηση ; Σημαίνει σεβασμός στον χώρο και τα δικαιώματα του άλλου. Τι σημαίνει σεβασμός; Σημαίνει ότι δε λερώνω τα χέρια μου με αίμα. Δεν τρέφομαι με κάτι το οποίο έχει ζωή, υποφέρει, αισθάνεται, έχει οικογένεια, νοιάζεται και αγαπάει. Δεν εκμεταλλεύομαι το ζώο για να τραφώ από αυτά που παράγει. Αυτά που παράγει, είναι δικά του, επιτελούν τους δικούς τους σκοπούς, είναι ξεχωριστά από εμάς και τις ανάγκες μας και δεν μας αφορούν.

Πρέπει να σεβαστούμε το σπίτι μας. Το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το χώμα που πατάμε και μας τρέφει, το ζώο που ζει κοντά μας, στον ίδιο πλανήτη με εμάς, τον συνάνθρωπο που αγωνίζεται για την επιβίωσή του και ενσαρκώθηκε για να λάβει μαθήματα όπως εμείς και όλα τα πλάσματα. Κάθε τι επιτελεί κάποιον σκοπό. Κάθε τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο. Αν δεν ήταν, δεν θα χε υπάρξει ποτέ.

Αλλάζοντας τον εαυτό μας, σιγά σιγά θα δούμε αλλαγή και γύρω μας. Θα επηρεάζουμε με την μεταμόρφωσή μας προς το καλύτερο το περιβάλλον μας θέλουμε δε θέλουμε. Δίνουμε το παράδειγμα κυρίως με τις πράξεις μας. Αν ο καθένας βάλει το λιθαράκι του για να φέρει μια αλλαγή σε αυτόν τον κόσμο, τότε ο κόσμος αυτός θα γίνει καλύτερος, ειρηνικός, όμορφος και γαλήνιος.

Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο και ξέφυγε μια για πάντα από αυτό το αρρωστημένο ολοκαύτωμα.

Διαβάστε επίσης

To Top