Σκέψεις - Απόψεις

Στα μεγαλύτερα σου λάθη βρίσκεται η ουσία σου και στους μεγαλύτερους φόβους η μοναδική σου αλήθεια. 


Στα μεγαλύτερα σου λάθη βρίσκεται η ουσία σου. Στους μεγαλύτερους σου φόβους βρίσκεται η μοναδική σου αλήθεια.

Η ζωή πολλές φορές μας βάζει σε περίπλοκες καταστάσεις και μας θέτει διλήμματα. Μας προκαλεί πότε κρυφά, πότε ανοιχτά. Παίζει με το μυαλό μας. Όχι, δεν λέω με τα συναισθήματα, διότι όλα στο μυαλό μας είναι. Μπροστά από τα πιο δύσκολα διλήμματα, τα ερωτικά δεν έχουμε πολλές επιλογές. Μόνο δύο: to be or not to be? Και βέβαια μιλάω για όλες τις λάθος αγάπες. Για τις άλλες, τις εφικτες σωπαίνω και υποκλίνομαι με δέος.

Από την αρχή ξέρεις ότι είναι λάθος, πιο λάθος δεν πάει. Περνάς νύχτες ατελείωτες να το παλέψεις, να αντισταθείς. Δοκιμάζεις τα πάντα για το βγάλεις το λάθος αυτό από το μυαλό σου. Με κάθε τρόπο. Ρίχνεις όλα τα χαρτιά ανοιχτά στο τραπέζι, όλα τα “κατά” μαζεμένα και γραμμένα σε κομμένα χαρτάκια από παλιό τετράδιο. Όλα τα δεινά άσχημα στην εκτεθημένη γύμνια τους. Έχεις χάσει πριν την πρώτη ζαριά. Βάζεις φωτιά και μαζεύεις τις στάχτες. Σκουπίζεις τα υπολείμματα. Και συνεχίζεις. Εξάλλου, αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, το σωστό. Πάντα. Και προχωράς μπροστά σαν να μην συνέβη τίποτα. Αφού δεν εκτέθηκες. Δίνεις και ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στη πλάτη σου για να συγχαίρεις τον εαυτό σου. Φοράς και ένα χαμόγελο και προχωράς. Και έχεις δίκιο, είσαι ένας σωστός άνθρωπος, αυτό που όλοι περιμένουν από σένα – υπεύθυνος και σοβαρός, έναν ώμο για να στηριχθεί όλος ο κόσμος. Σε θαυμάζουν για τη δύναμη σου, το σθένος, την ευγένειά σου.

Ποτέ δεν κατάλαβες ότι μέσα από τα λάθη σου, τα μεγαλύτερα, ζεις, αναπνέεις. Είναι η ουσία σου, το είναι σου. Και στους φόβους τους χειρότερους η μοναδική σου αλήθεια, η επανάστασή σου. Αλλά φοβήθηκες να ζήσεις ένα λάθος, να παλέψεις έναν φόβο, να φτάσεις εκεί που ανήκει το μυαλό σου. Έμεινες αλάνθαστος, περιφέρεσαι με αίγλη και υπερηφάνεια που έπνιξες την πνοή σου για να παίρνεις ανάσες σωστές.

Η ζωή πολλές φορές μας κάνει κάτι απίστευτες πλάκες, αλλά ακόμα δεν έχεις καταφέρει να γελάσεις με αυτές, έτσι;

 

Έγραψε η Νίνα Ιβάνοβα

Γεννήθηκα στις 4 Ιουλίου στη Φιλιππούπολη, Βουλγαρίας. Σπούδασα Βουλγαρική και Αγγλική φιλολογία στη πόλη που γεννήθηκα αλλά στην καρδιά μου έχω το Μάτι όπου και μένω. Λατρεύω τη θάλασσα, τα βιβλία και τη μουσική ειδικά σε συνδυασμό. Γράφω από τα οχτώ μου χρόνια – σε τετράδια, χαρτοπετσέτες, σε ξύλινες ντουλάπες… Στη Βουλγαρική, Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Χαράζω και αποτυπώνω τον ρυθμό της καρδιάς μου για να παγιδεύσω την σκέψη, να την δαμάσω και να τη κάνω μνήμη. Υπήρχαν περίοδοι στη ζωή μου που προσπαθούσα να σωπάσω τις λέξεις μου τυλιγμένη στο κουβάρι της καθημερινότητάς μου αλλά ποτέ δεν το κατάφερα.

Τώρα ήρθε η ώρα να τα μοιραστώ μαζί σας. Ίσως καθρεφτιστείς και εσύ στις αυθόρμητες λέξεις μου…

Διαβάστε επίσης


To Top