Σχέσεις

Σου αξίζει οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, να σε κάνουν να ανθίζεις μέρα με τη μέρα.

Γράφει η Ελένη Κακλαμάνου

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στις συναντήσεις μας με τους ανθρώπους, τίποτα δεν συμβαίνει απλά για να συμβεί, υπάρχει λόγος. Οι επιλογές μας είναι αυτές, συνειδητές ή υποσυνείδητες που μας κάνουν να πλαισιώνουμε ανθρώπους και να μας πλαισιώνουν.

Η έλξη για τους ανθρώπους , αυτή που μας κάνει να αισθανόμαστε μια οικειότητα, αυτή μας φανερώνει πως υπάρχουν πράγματα στον άλλον, που θέλουμε για τον ίδιο μας εαυτό και για την επέκταση μας. Μπορεί να είναι φαινομενικά κάτι που δεν μας ταιριάζει, κάτι που δεν είναι «σωστό», όμως το έχουμε επιλέξει για συγκεκριμένους λόγους, που είτε τους γνωρίζουμε, είτε υπάρχουν καλά κρυμμένοι και ριζωμένοι στο υποσυνείδητο μας.

Να θυμάσαι..

Σου αξίζει να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι άτρωτος, σπουδαίος, καλύτερος μέρα με τη μέρα, μοναδικός, όμορφος, σημαντικός για την ανθρωπότητα. 

Γιατί είσαι!

Να μπορείς να εκφράζεσαι χωρίς να κρίνεσαι, να μπορείς να νιώθεις άνετα για την παραμικρή χαζομάρα που θα σου έρθει στο μυαλό, να μπορείς να μιλήσεις σοβαρά, γι αυτά που σε βασανίζουν, για τα σχέδια σου, για το παρόν σου, γι αυτό που φοβάσαι, να μπορείς να εκφράζεις την αλήθεια σου και να γίνεται δεκτή, να σου δίνεται ο χωροχρόνος για την προσωπική σου άνθιση. Σου αξίζει οι άνθρωποι που είναι γύρω σου να σε κάνουν να ανθίζεις μέρα με τη μέρα.

Γι αυτό στο τέλος, επέλεξε τους σοφά ποιοι θα είναι αυτοί. Αν δεν αισθάνεσαι χαρούμενος και πως κάτι σε φθείρει στην αλληλεπίδραση αυτή, έπρεπε να έρθουν στη ζωή σου για να σε διδάξουν κάτι, συνειδητοποίησε τι είναι αυτό και λάβε το, κι ύστερα αποδεσμεύσου.

Ύψιστη σημασία έχει το να γίνεσαι η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σου. Κάντο! Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ποτίζουν καθημερινά την ύπαρξη σου. Που μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά είσαι και να καταλάβεις τι πραγματικά είναι. Μείνε κοντά τους. Όχι μόνο για εσένα αλλά ασφαλώς και γι αυτούς γιατί και με αυτόν τον τρόπο φαίνεται η συμβατότητα. Μέσα απ την άνθιση.

awakengr.com

Διαβάστε επίσης

To Top