Αστρολογία

Η σκοτεινή πλευρά κάθε ζωδίου

Ως άνθρωποι όλοι έχουμε μια φωτεινή και μια σκοτεινή πλευρά που κάθε μια παίζει σημαντικό ρόλο στην προσωπικότητα και στη ζωή μας. Και οι δύο πλευρές μας κάνουν αυτό που είμαστε.

Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τη σκοτεινή πλευρά σας επειδή είναι ένα κομμάτι σας. Αντιθέτως, χρειάζεται να την αποδεχτείτε, να τον κατανοήσετε και να τον χρησιμοποιήσετε ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Οπότε, τι ακριβώς είναι η σκοτεινή πλευρά;

Όλοι γνωρίζουμε την καλή μας πλευρά. Είναι αυτή που δείχνουμε δημόσια. Είναι το καλύτερο από αυτό που είμαστε. Είναι αυτό που μας κάνει να λάμπουμε ως ανθρώπινα όντα.

Είναι αυτό που λαχταρούμε και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Αλλά ποια είναι η σκοτεινή πλευρά; Δεν είναι απλώς το αντίθετο από αυτό που νομίζετε για τον εαυτό σας.

Η σκοτεινή πλευρά της προσωπικότητας σας είναι συχνά μια απορριπτέα, αγνοημένη στοίβα από συναισθήματα, καταστάσεις και φοβίες που προσπαθείτε να ξεχάσετε με όλη σας τη δύναμη.

Η σκοτεινή πλευρά είναι αυτή που μισείτε περισσότερο στον εαυτό σας. Είναι ο φόβος σας για την αποτυχία, η ντροπαλότητα ή οι ανθυγιεινοί καταναγκασμοί.

Ή ίσως είναι η εξάρτηση στα ναρκωτικά ή στο αλκοόλ ή ο φρικτός θυμός σας. Οτιδήποτε και αν είναι δεν μπορείτε να τη διώξετε όσο και αν προσπαθείτε.

Γιατί χρειάζεται να αποδεχθείτε τη σκοτεινή πλευρά σας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσεγγίζουν την σκοτεινή πλευρά τους για να την πολεμήσουν ή για να την αγνοήσουν.

Κάποιες θρησκείες ή τεχνικές συμβουλές σας οδηγούν στο να καταστρέψετε το σκοτάδι που υπάρχει μέσα σας για να ζήσετε μια χαρούμενη ζωή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια ανθυγιεινή προσέγγιση επειδή σας κάνει να χωρίσετε την προσωπικότητα σας στη μέση αντί να διδαχθείτε πως να την αποδεχθείτε και να την χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας.

Η αποδοχή της σκοτεινής πλευράς έχει κάποια ξεκάθαρα πλεονεκτήματα.

Αρχικά, όταν αποδέχεστε την σκοτεινή πλευρά σας και συνειδητοποιείτε ότι είναι κομμάτι σας, όλη ενέργεια που ξοδεύετε για να την πολεμήσετε θα είναι ξαφνικά διαθέσιμη για άλλους σκοπούς.

Με την αποδοχή του εαυτού σας θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια νέα πηγή προσωπικής δύναμης και θα έχετε περισσότερη ενέργεια να διοχετεύσετε ώστε να χτίσετε αυτό που θέλετε για τον εαυτό σας.

Δεύτερον, όταν αποδέχεστε τη σκοτεινή πλευρά σας, κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς την εσωτερική ολότητα και ακεραιότητα. Η συμπεριφορά με ακεραιότητα σημαίνει να φέρεστε με όλο σας το είναι, όχι απλώς ακολουθώντας έναν ηθικό κώδικα.

Φυσικά, το να ακολουθείτε έναν ηθικό κώδικα είναι προσωπική απόφαση, αλλά μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση με ακεραιότητα, με όλο το είναι σας.

Το να κρατάτε τον εαυτό σας ψυχικά διαχωρισμένο: “Είμαι καλός άνθρωπος γι αυτό που κάνω, αλλά είμαι κακός λόγω της εξάρτησης μου” θα σας βάλει σε μια κατάσταση συνεχούς ψυχικής αναστάτωσης.

Δεν έχουμε σχεδιαστεί να δρούμε με κατακερματισμένο τρόπο. Αντιθέτως, υποτίθεται ότι πράττουμε ως ένα ολόκληρο μοναδικό άτομο με τα καλά και τα κακά του.

Και τρίτον, όταν αποδεχτείτε ότι έχετε σκοτεινή πλευρά, καθιερώνετε ένα σημείο έναρξης. Ξέρετε ποιος είστε ως ένα ολοκληρωμένο άτομο και τώρα μπορείτε να ενσωματώσετε τις δυο πλευρές της προσωπικότητας σας.

Μπορείτε να κατανοήσετε ότι δεν είστε μόνο ένα σεβαστό άτομο που δουλεύει σκληρά, αλλά κάποιος που δεν είναι τέλειος.

Αυτός είστε και είναι καιρός να το αποδεχτείτε.

Ο δρόμος προς το φως είναι μέσα από το σκοτάδι. Μόλις καταλάβετε και αποδεχτείτε την σκοτεινή πλευρά σας μπορείτε να ξεκινήσετε την εσωτερική συμφιλίωση των δύο πλευρών και την συγχώνευση τους σε μια χαρούμενη και υγιή ύπαρξη.

Αυτό δε θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα, αλλά μόλις γίνει θα μπορείτε να αποδεχθείτε πλήρως το ποιος είστε και να προχωρήσετε στο μονοπάτι της ζωής σας.

Οπότε, τι δείχνει το ζώδιο για την σκοτεινή σας πλευρά;

Υπάρχουν πολλά άρθρα για τα χαρακτηριστικά των ζωδίων. Τα περισσότερα επικεντρώνονται στη θετική πλευρά κάθε ζωδίου.

Αλλά όπου υπάρχει φως υπάρχει και σκοτάδι. Όπου γλύκα πίκρα. Έτσι συμβαίνει και σε κάθε ζώδιό. Όλοι έχουμε μια πλευρά την οποία δεν μας αρέσει να δείχνουμε.

Εδώ είναι τα σκοτεινά χαρακτηριστικά κάθε ζωδίου:

Κριός:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Κριός είναι το πιο παρορμητικό και ανυπόμονο ζώδιο. Τείνει να είναι ανώριμος. Επίσης, αν μια ιδέα δεν είναι δικιά του, δεν συμφωνεί μαζί της.

Είναι επιρρεπής σε παιδαριώδη σχόλια, αν πληγωθούν τα συναισθήματα του.

Ταύρος:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Ταύρος είναι κτητικός, υλιστής και κάποιες φορές ματαιόδοξος. Μερικές φορές χρειάζεται να διδαχθεί έντονα τον χρυσό κανόνα. Είναι πεισματάρης, πολύ αυτό- επιεικής και τεμπέλης.

Μπορεί να αφοσιωθεί πολύ σε επιφανειακά πράγματα, είτε είναι ματαιοδοξία για την εμφάνιση του ή απλώς μια εμμονή με το να έχει τα νεότερα και πιο ακριβά προϊόντα της αγοράς.

Δίδυμος:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Δίδυμος είναι σαν αρκετές προσωπικότητες σε μια. Ποτέ δε ξέρετε τι πρόκειται να λάβετε. Απολαμβάνει πολλά διαφορετικά ενδιαφέροντα και τείνει να θεωρεί ότι είναι πολύ καλός σε όλα αυτά.

Ο δίδυμος λατρεύει να μιλά τόσο πολύ, που μετά βίας μπορείτε να τον διακόψετε. Έχει τόσα πολλά ενδιαφέροντα που δυσκολεύεται να μείνει μόνο σε ένα.

Τείνει προς την αλαζονεία και την αναίδεια. Νομίζει ότι τα ξέρει όλα και δεν ντρέπεται γι αυτό.

Μπορεί επίσης να είναι αναξιόπιστος, Όχι κατ’ ανάγκη το πρόσωπο που θα θέλετε να βασιστείτε.

Καρκίνος:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Είναι γνωστός για την φροντίδα και την στοργικότητα του αλλά επίσης αυτό σημαίνει ότι είναι υπερβολικά συναισθηματικός και ευαίσθητος.

Ο Καρκίνος είναι κακόκεφος (στην τελική είναι Καβούρι). Είναι προσεκτικός και συνεσταλμένος σε σημείο όπου είναι δύσκολο να τον μετακινήσετε από την ζώνη ασφάλειας του.

Είναι πολύ ευαίσθητος και εύκολα προσβάλλεται. Συγγνώμη αν αυτό σας προσβάλλει!

Λέων:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Λέων τείνει να είναι γοητευτικός και αγαπητός, αλλά συχνά γοητεύει και αγαπά περισσότερο τον εαυτό του. Απαιτεί προσοχή και θα προσπαθήσει να είναι στο επίκεντρο συνέχεια.

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να το θέσουμε, ο Λέων είναι «εθισμένος» στην προσοχή. Όλα περιστρέφονται γύρω του. Δεν έχει βρει καθρέφτη που να μην αγαπήσει!

Αν νιώσει αγνοημένος, θα θυμώσει.

Παρθένος:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Να προσέχετε όταν είστε με έναν Παρθένο επειδή τείνει να είναι ο πιο επικριτικός.

Είναι τελειομανής και απαισιόδοξος σε σημείο όπου όταν είναι στεναχωρημένος νομίζει ότι ο κόσμος θα τελειώσει.

Έχει υψηλές προσδοκίες. Απίστευτα υψηλές, παράλογες προσδοκίες για όλους και για όλα στη ζωή του. Είναι τελειομανής και θα σας κρίνει αν έχετε τις συνηθισμένες προσδοκίες.

Μην περιμένετε να τον δείτε να κατηγορεί τον εαυτό του για προσωπικές αποτυχίες, επειδή κατά τη γνώμη του εκείνος είναι άψογος και όλοι οι υπόλοιποι τεμπέληδες.

Ζυγός:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Ζυγός είναι αναποφάσιστος. Ξοδεύει πολύ χρόνο στο να ετοιμάζεται και να μελετά κάθε μικρό πράγμα.

Είναι αυτό το άτομο στο σουπερμάρκετ που κρατά δύο μπουκάλια κέτσαπ και κοιτά προσεκτικά τις ετικέτες. Απλώς διάλεξε ένα και προχώρα!

Ο Ζυγός χρειάζεται ώρες να πάρει μια απόφαση επειδή πρέπει να ζυγίσει κάθε πιθανή επιλογή. Θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τη γαλήνη σε σημείο που να μπορεί να εγκαταλείψει τις αξίες του.

Συναρπάζεται με την ομορφιά και είναι έτοιμος ώρες πριν βγει έξω.

Πανικοβάλλεται στην σκέψη της δέσμευσης και δεν είναι καλός στο να κρατά υποσχέσεις. Δεν είναι κακεντρεχής, αλλά ούτε και πιστός.

Σκορπιός:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Η κόλαση δεν έχει τόση μανία όσο ένας περιφρονημένος Σκορπιός. Είναι παθιασμένος αλλά τείνει να είναι χειριστικός και εκρηκτικός. Γι αυτόν, η κακή διάθεση είναι κάτι καθημερινό.

Είναι ανελέητος. Αν τον αμφισβητήσετε θα ταλαιπωρήσει τη ζωή σας. Μπορεί εύκολα να παρασυρθεί στο σκοτάδι και στην απόγνωση.

Ο σκορπιός έχει μια ιδιοσυγκρασία επικών διαστάσεων και όταν κάτι τον ενοχλεί, θα αντιδράσει υπερβολικά με μανία σαν καμιά άλλη.

Τοξότης:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Τοξότης είναι γνωστός είναι γνωστός για το ότι είναι απότομος και αυτή η ευθύτητα πλησιάζει την αναισθησία κάποιες φορές. Τείνει να τα-ξέρει-όλα και βαριέται εύκολα.

Θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο και συχνά δεν έχει καλές κοινωνικές εθιμοτυπίες. Δεν λαμβάνει υπόψη τις υποδείξεις όταν γίνεται αγενής και προσβλητικός και απλώς δεν τον νοιάζει η διακριτικότητα.

Θα σας κάνει κομμάτια αν βρει μια ρωγμή στην πανοπλία σας και θα ισχυριστεί ότι ήταν για το καλό σας.

Αιγόκερως:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Αιγόκερως ελέγχει. Δεν του αρέσει να πηγαίνει με το ρεύμα. Συχνά χρησιμοποιεί τους ανθρώπους προς όφελος του και του αρέσει το κουτσομπολιό και η αρνητικότητα.

Τα πάει πολύ καλά με την αρνητικότητα. Δε θα το ξανασκεφτεί να χρησιμοποιήσει κάποιον για να πετύχει τον σκοπό του.

Υδροχόος:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Υδροχόος νομίζει ότι είναι λογικός και έξυπνος, που σημαίνει ότι εύκολα κρίνει τους άλλους. Ξοδεύει πολύ χρόνο στο να ζει μέσα στο μυαλό του και φαίνεται απομονωμένος. Συχνά δίνει καλές συμβουλές αλλά σχεδόν ποτέ δεν τις ακολουθεί.

Είναι τόσο πρόθυμος να δώσει συμβουλές που δε θα ακούσει τι πραγματικά προσπαθείτε να του πείτε.

Ιχθύς:

https://pt.depositphotos.com/model/154943596.html

Ο Ιχθύς έχει έλλειψη κατεύθυνσης. Είναι σαν τους αστροναύτες και κατά λάθος απομακρυσμένος. Υποτίθεται ότι είναι το γηραιότερο και σοφότερο ζώδιο, αλλά τείνει να είναι εύπιστος.

Βρίσκεται στο διάστημα και σε απόσταση. Του αρέσει να «πηγαίνει με το ρεύμα».

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives
Εικόνες:  barandash | pt.depositphotos.com

Διαβάστε επίσης

To Top