Τροφή για σκέψη

Σκληρές αλήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας

Όλοι βλέπουμε τον εαυτό μας διαφορετικά. Είτε έχετε θετική άποψη για τον εαυτό σας είτε αρνητική, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω «αλήθειες» για να βελτιωθείτε.

Σε αυτή την ζωή, όλοι είμαστε πιο σκληροί με τον εαυτό μας παρά με τους άλλους και δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό. Κάνουμε τον εαυτό μας να αισθάνεται μικρός και όταν δεν είμαστε ευδιάθετοι σχεδόν ποτέ δεν μας εμψυχώνουμε όπως κάνουμε στους άλλους. Γιατί γίνεται αυτό;

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας είναι σημαντικός και όσο πιο θετικός είναι τόσο πιο θετική θα είναι και η ζωή σας.

Παρακάτω θα αναφέρω μερικές από τις αλήθειες που πρέπει να θυμάστε στην ζωή σας. Θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε περισσότερο από όσο γνωρίζατε.

10 αλήθειες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον εαυτό σας

  1. Μερικές φορές μπορείτε να δείτε πιο καθαρά από απόσταση.

Μερικές φορές, το να κάνετε ένα βήμα πίσω κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τα πράγματα. Αν ταλαιπωρείστε, το να κάνετε ένα βήμα πίσω θα βελτιώσει τα πράγματα. Μην διστάζετε να δώσετε στον εαυτό σας ένα διάλειμμα.

  1. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά.

Δεν υπάρχει το «πολύ αργά». Μπορείτε πάντα να κυνηγήσετε τα όνειρα σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Απλώς πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά, επίμονα.

  1. Μερικές φορές δεν θα νιώθετε καλά και δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα γι αυτό.

Θα έχετε και καλές και κακές μέρες. Δεν θα είναι όλα στην ζωή ωραία. Μερικές φορές θα υπάρχει πόνος. Ο πόνος όμως δεν κρατάει για πολύ…

  1. Ανεξάρτητα από το που βρίσκεστε, έχετε κάνει μεγάλο ταξίδι μέχρι εδώ.

Έχετε κάνει μεγάλο ταξίδι μέχρι εδώ ακόμα και αν δεν βρίσκεστε εκεί που θέλετε. Μην το υποτιμάτε αυτό.Έχετε κάνει τόσα πολλά στην ζωή σας και όλα αυτά έχουν καθορίσει τον άνθρωπο που είστε σήμερα.

  1. Είστε κάτι παραπάνω από τα λάθη σας.

Δεν είστε τα λάθη που έχετε κάνει. Είστε πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζετε. Σταματήστε να εστιάζετε στην αρνητικότητα. Μόνο να σας βλάψει μπορεί.

  1. Οι γνώμες των άλλων δεν έχουν καμία σημασία.

Οι γνώμες των άλλων δεν καθορίζουν το ποιοι είστε. Δεν θα έπρεπε να σας νοιάζουν. Μόνο εσείς γνωρίζετε ποιοι είστε στην πραγματικότητα.

  1. Όσο πιο πολύ αναζητάτε την ευτυχία τόσο πιο δυστυχισμένοι θα είστε.

Η αληθινή ευτυχία προέρχεται από μέσα σας. Δεν μπορείτε να την βρείτε σε κάποιο άλλο άτομο. Το να την ψάχνετε αλλού θα σας κάνει μόνο να αισθάνεστε χειρότερα μακροπρόθεσμα.

  1. Το παρελθόν και το μέλλον δεν υπάρχουν.

Το παρελθόν και το μέλλον δεν είναι τίποτα. Κανένα από αυτά δεν υπάρχει. Το παρόν είναι εδώ και αυτό είναι που έχει σημασία. Μην βασανίζεστε με πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

  1. Δεν είναι κακό να είστε λίγο στεναχωρημένοι.

Όλοι είμαστε λίγο στεναχωρημένοι! Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μην είστε τέλεια ή λίγο στεναχωρημένοι. Θα μπορέσετε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

  1. Είστε ο χειρότερος κριτής σας.

Είστε αυτοί που καταστρέφετε περισσότερο τον εαυτό σας και δεν θα έπρεπε να είστε τόσο σκληροί μαζί του. Να είστε αυτοί που εμψυχώνετε τον εαυτό σας αντί να είστε οι χειρότερος κριτής σας.

Μ. Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top