Εναλλακτικά άρθρα

Σημάδια συγχρονικότητας από το Σύμπαν


«Πιστεύω σε ένα καθημερινό είδος μαγείας- την ανεξήγητη σύνδεση που μερικές φορές βιώνουμε με μέρη, ανθρώπους, έργα τέχνης και άλλα. Την απόκοσμη καταλληλότητα των στιγμών της συγχρονικότητας. Αυτή η ψιθυριστή φωνή, η κρυμμένη παρουσία όταν νομίζουμε πως είμαστε μόνοι.» -Καρλ Γιούνγκ

Όλοι έχουμε εμπειρίες συγχρονικότητας – ίσως τραγουδούσαμε ένα τραγούδι από μέσα μας και τότε το ακούσαμε στο ραδιόφωνο. Σκεφτόμασταν κάποιον που δεν είχαμε δει για πολύ καιρό και λίγες ώρες αργότερα μας έστειλε μήνυμα ή μας τηλεφώνησε. Ίσως ακούσατε το ίδιο πράγμα από διαφορετικούς ανθρώπους μέσα σε μια μέρα. Ή κάποιος σας συστήνει να διαβάσετε ένα βιβλίο το οποίο μόλις δανειστήκατε. Παρόλο που θα ήταν εύκολο να θεωρήσουμε αυτά τα συμβάντα ως απλές συμπτώσεις, αυτές οι στιγμές είναι πολύ πιο ισχυρές από όσο συνειδητοποιούμε.

Συγχρονικότητα είναι: οι σημαντικές συμπτώσεις που προσελκύετε στη ζωή σας για να βοηθήσετε την ψυχή σας να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί.

Τι είναι η συγχρονικότητα;

Ο Καρλ Γιούνγκ είχε μελετήσει εκτενώς την συγχρονικότητα. Είχε πει: «Συγχρονικότητα είναι η προσέλευση εσωτερικών και εξωτερικών γεγονότων με τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί από αιτία και αποτέλεσμα και είναι σημαντική για τον παρατηρητή.»

Για την συγχρονικότητα, ο Ντίπακ Τσόπρα λέει: «Η δική μου ζωή αγγίζεται συχνά από την συγχρονικότητα, τόσο πολύ ώστε ανεβαίνω στο αεροπλάνο και περιμένω πως ο διπλανός μου επιβάτης θα είναι εκπληκτικά σημαντικός για μένα. Θα μπορεί να είναι είτε απλώς η φωνή που χρειάζομαι για να λύσω ένα πρόβλημα ή ο σύνδεσμος που λείπει σε μια συναλλαγή που πρέπει να διαλευκανθεί.»

Με απλά λόγια: Η συγχρονικότητα είναι μια διασύνδεση με το Σύμπαν. Είναι η απόδειξη πως όλοι είμαστε συνδεδεμένοι. Για παράδειγμα, αν σκέφτεστε πως για μεσημεριανό θέλετε να φάτε μεξικάνικο και μια ώρα αργότερα ένας συνάδελφος σας ζητά να πάτε μαζί για μεξικάνικο- αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα της συγχρονικότητας και της αλληλοσύνδεσης όλων μας!

Συγχρονικότητες συμβαίνουν όλη την ώρα. Απλώς πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στο πνεύμα και στο Σύμπαν. Καθώς τις παρατηρείτε, θα συμβαίνουν περισσότερες. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι είστε πρόθυμοι να πραγματοποιηθούν αλλά επειδή οι πνευματικοί οδηγοί/το σύμπαν/ο θεός (ότι θέλετε) στέλνουν περισσότερες στον δρόμο σας καθώς γίνεστε πιο ανοιχτοί. Εκπληκτικές καταστάσεις συμβαίνουν όταν αλλάζει η εσωτερική σας συνείδηση. Οι ενεργητικές σκέψεις, οι προθέσεις, τα ενδιαφέροντα και οι επιθυμίες σας, όλα θα ευθυγραμμιστούν με τις φυσικές δονήσεις γύρω σας, κάνοντας σας πιο δεκτικούς για περισσότερες τέτοιες εμπειρίες.

Πως μπορώ να ανοιχτώ σε περισσότερες συγχρονικότητες;

Το Σύμπαν είναι πάντα πρόθυμο και περιμένει να σας δείξει τι είναι γραμμένο για σας. Οι συγχρονικότητες σας καθοδηγούν απαλά και σας κατευθύνουν σε αυτό που ευθυγραμμίζεται με την προσωπική σας ανάπτυξη. Οι συγχρονικότητες είναι μια μικρή ώθηση για την ψυχή σας- μια υπόδειξη που πρέπει να δείτε για να περιμένετε κάτι. Μερικές φορές, είναι το χτύπημα στο κεφάλι που χρειαζόσασταν- η απάντηση που περιμένατε. Απλώς πρέπει να είστε ανοιχτοί σε αυτές. Αναγνωρίστε τις «υποδείξεις» όταν τις λάβετε, χαμογελάστε και ζητήστε περισσότερες.

Στη ζωή μου, σκεφτόμουν αν έπρεπε να αρχίσω να διδάσκω την πρακτική του Ρέικι. Ήξερα στην καρδιά μου πως ήταν αυτό που ήθελα, αλλά είχα στιγμές πανικού και αμφιβολίας που με έκαναν να αναρωτηθώ αν έπρεπε ή όχι να το κάνω πραγματικά. Μια νύχτα πήγα για ύπνο ζητώντας ένα «σημάδι» για το αν η επιθυμία μου να ασκήσω επαγγελματικά το Ρέικι ήταν σωστή κίνηση. Το επόμενο πρωί, έλαβα ένα μήνυμα από το Σύμπαν. Εντάξει κλισέ, ξέρω. Ξέρω ότι στάλθηκε από έναν άντρα (ή μια γυναίκα) και όχι από το Σύμπαν, αλλά εξακολουθώ να το διαβάζω. Είναι σαν να διαβάζεις το ωροσκόπιο σου κάθε μέρα γνωρίζοντας ότι είναι πολύ γενικό για να είναι ακριβές αλλά μερικές φορές απλώς μιλά για σένα και την κατάσταση σου.

Τέλος πάντων- το μήνυμα από το Σύμπαν εκείνη την μέρα περιείχε την απάντηση μου: Όλος ο κόσμος γυρίζει τώρα στην παλάμη σου. Μια πρακτική Ρέικι δεν ζητά πάρα πολλά.

Συγχρονικότητα, πράγματι.

L.C.

Διαβάστε επίσης


To Top