Τρόπος να ζεις

Πρόσθεσε κάτι καλό στη συλλογικότητα

Ακολούθησε τον ρυθμό της ζωής, πήγαινε με τη ροή…

Αφαίρεσε τις ταμπέλες από τον εαυτό σου. Δεν είσαι αυτό, δεν είσαι εκείνο.

Είσαι ένας Συμπαντικός ταξιδιώτης που πετά προς το Όλα Όσα Είναι και κάθε φορά που ακούς το κάλεσμα, ενσαρκώνεσαι ξανά σε ένα ανθρώπινο κοστούμι για να παίξεις το παιχνίδι.

Μερικές φορές ξεχνάς πως είσαι ένα πνεύμα που παίζει έναν ανθρώπινο ρόλο. Ξεχνάς πως είσαι ένας Συμπαντικός ταξιδιώτης χωρίς όρια. Δεν πειράζει, όλοι ξεχνάμε.

Τώρα… πάρε μια βαθιά αναπνοή… και νιώσε τη Μητέρα Γη στην καρδιά σου. Δες τα ατέλειωτα δάση της, τις βαθιές της θάλασσες, τις χρυσές της ερήμους… Εισέπνευσε την ομορφιά της.

Ως άνθρωπος, είσαι μέρος τούτου του κόσμου. Ως Πνεύμα, είσαι ο κόσμος.

Σκέψου σαν πνεύμα για μια στιγμή και δες τι έχεις φέρει σε ύπαρξη με ανιδιοτελή αγάπη και συμπόνια.

Από αυτή την οπτική, ολόκληρος ο κόσμος, άσχετα πόσο καλός ή κακός είναι… μοιάζει αξιαγάπητος. Έτσι μας βλέπει το πνεύμα… χωρίς να κρίνει.

Τώρα, νιώσε την ενέργεια της Γης. Αυτή η ενέργεια είναι οι ρίζες μας που μας βοηθούν να μεγαλώσουμε σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο. Όλα τα πλάσματα στον πλανήτη επηρεάζονται από αυτή την ενέργεια.

Έχεις τη δύναμη να επηρεάσεις αυτή την ενέργεια με κάτι θετικό. Πρόσθεσε κάτι καλό στη συλλογικότητα και θα βοηθήσεις στην αλλαγή του κόσμου.

Όταν αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία, χαμογέλασε με σιγουριά ακόμα κι αν νιώθεις φόβο.

Όταν η ζωή σου γκρεμίζεται, ξεκίνα κάτι νέο.

Επίτρεψε στον χρόνο να θεραπεύσει τις πληγές σου καθώς προχωράς. Δώσε χρόνο στον χρόνο.

Σταμάτα να σκέφτεσαι σαν κάποιος της ηλικίας σου και άλλαξε τη ζωή σου… ποτέ δεν είναι αργά.

Αγάπησε όσους σε πλήγωσαν. Ακόμα κι αν αυτό σου είναι δύσκολο τώρα, συγχώρησε τις πράξεις τους… θα έχεις την ευκαιρία να συγχωρήσεις τους δράστες αργότερα.

Ζήτα συγχώρεση αν χρειάζεται, ακόμα κι από τον εαυτό σου. Το να παραδεχτείς κάτι που ένιωσες ή που έκανες, χρειάζεται θάρρος.

Όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα προσθέτουν κάτι καλό στη συλλογικότητα. Να τα εξασκείς καθημερινά.

Να βλέπεις τη ζωή σου από την οπτική του Πνεύματος όσο πιο συχνά μπορείς. Αυτό έχει μεγάλες επιπτώσεις στη συλλογικότητα.

Όταν βλέπεις τη ζωή σου, τους άλλους και τον κόσμο από την οπτική του Πνεύματος, γίνεσαι άφοβος και ανοίγεις την καρδιά σου στην αγάπη.

Όταν δημιουργώ τα με ιδιαίτερη σημασία κοσμήματα και τα διακοσμητικά, ο νους μου γαληνεύει και νιώθω την ιερή σύνδεση με το Σύμπαν. Αυτό που νιώθω, το μεταφράζω σε δημιουργίες.

Κάθε φορά που δημιουργώ, προσθέτω κάτι όμορφο στη συλλογικότητα. Προσθέτω αγάπη, γαλήνη και το αναμφισβήτητο γεγονός πως είμαι ένα Πνεύμα που παίζει έναν ανθρώπινο ρόλο, σαν ηθοποιός.

Ως Πνεύμα δεν έχεις όρια, ακόμα και όταν είσαι με ανθρώπινη μορφή. Ίσως χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να συμβούν μερικές αλλαγές αλλά τελικά θα συμβούν. Σίγουρα. Έχε υπομονή.

Namaste,

Έλενα – healinghome.gr
photocredit: fotolia.com

Διαβάστε επίσης

To Top