Θετική ενέργεια

Προστατεύστε τον εαυτό σας από την αρνητική ενέργεια


Η αρνητική ενέργεια είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν, ειδικά στο σπίτι τους, ένα μέρος στο οποίο θα μπορούν να ξεκουραστούν σε ένα περιβάλλον γαλήνιο και ελεύθερο από αρνητική αύρα. Ωστόσο, η αρνητική ενέργεια μπορεί να διατηρείται στο χώρο της εργασίας σας, όπως και στο σχολείο, και η εμφάνισή της μπορεί να επηρεάσει την ημέρα σας και να εμποδίσει τα πράγματα τα κυλήσουν όπως θα έπρεπε. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε την αρνητική ενέργεια ώστε να πάψει να ταράζει τα συναισθήματά σας.

Τι είναι η αρνητική ενέργεια;

Είναι η ενέργεια που σας επηρεάζει συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά ή ψυχικά διαταράσσοντας την ηρεμία σας και προκαλώντας συναισθήματα άγχους, αγωνίας, κατάθλιψης και έλλειψη συγκέντρωσης.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την αρνητική ενέργεια;

Η αντιμετώπιση της αρνητικής ενέργειας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενδυναμώσετε τη ζωή σας και κυρίως τα συναισθήματά σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφύγετε και να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρνητική αύρα που εμφανίζεται μέρα με τη μέρα, με το να κρατάτε μια θετική στάση και να αποβάλλετε το στρες. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές:

Αποβάλλετε τους φόβους σας. Ορισμένες φορές, η αρνητική ενέργεια μας προκαλεί φόβους, ανασφάλειες ή αρνητικές σκέψεις που μπορούμε να ελέγξουμε μόνο αν τις αντιμετωπίσουμε. Είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τη ρίζα αυτών των φόβων και να τους αντιμετωπίσετε για να αισθανθείτε ελεύθεροι και ασφαλείς.

Θετική σκέψη. Αν και μπορεί να μην το εφαρμόζουμε αρκετά συχνά, η θετική ψυχολογία είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αρνητική αύρα και για να παραμείνετε συναισθηματικά υγιείς.

Αν μάθετε να αντιμετωπίζετε τις κακές στιγμές και αρχίζετε να βλέπετε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, τότε θα ξεπεράσετε και θα απαλλαγείτε από την αρνητική ενέργεια.

Να έχετε μαζί σας μια σκελίδα σκόρδο. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν φυλαχτό που μπορεί να απωθήσει με ασφάλεια την αρνητική ενέργεια και τη ζήλια. Σας προτείνουμε να έχετε πάντα μαζί σας, στην τσάντα σας ή στο πορτοφόλι σας ένα κομμάτι σκόρδο τυλιγμένο με ένα κομμάτι πανί ή ύφασμα.

Να έχετε πάντα διαθέσιμο αιθέριο έλαιο θυμαριού. Μια εσωτεριστική πρακτική είναι να εφαρμόζετε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο πίσω από τα αυτιά σας ή στους καρπούς σας για να διατηρείτε σε απόσταση την αρνητική αύρα.

Να έχετε μαζί σας ένα κλαδάκι απήγανο. Θεωρείται ότι ο απήγανος έχει την ικανότητα να απωθεί κάθε είδους αρνητική ενέργεια είτε οφείλεται σε απρόβλεπτα γεγονότα είτε σε ανθρώπους. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να διατηρείτε μερικά κλαδάκια ή φύλλα από αυτό το φυτό στο χώρο εργασίας.

Πώς μπορώ να εξαλείψω την αρνητική αύρα του σπιτιού;

Όταν υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι ή στα αδέρφια, είναι πιθανό το σπίτι σας να γεμίσει με αρνητική ενέργεια και να μετατραπεί σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον για όλη την οικογένεια. Πριν λοιπόν φτάσετε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να κάνετε μερικές αλλαγές και να προσπαθήσετε να εξαλείψετε τις πηγές της αρνητικής αύρας.

Απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Όταν έχετε πολλά πράγματα μέσα στο σπίτι σας, επηρεάζεται η ενέργεια του σπιτιού. Θα πρέπει να διατηρείτε ένα φρέσκο και οργανωμένο περιβάλλον.

Ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες. Μια καλή εναλλακτική για να καθαρίσετε το σπίτι σας είναι να αφήσετε το φρέσκο αέρα να μπει μέσα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για το φως του ήλιου.

Λιβάνι. Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το λιβάνι για την ανανέωση του αέρα μέσα στο σπίτι και για να διαλύσουν την αρνητική ενέργεια.

Αλμυρό νερό. Το μείγμα αυτών των δυο συστατικών είναι καλό για τον καθαρισμό του σπιτιού και για την αλλαγή του αρνητικού περιβάλλοντος.

Αρωματοθεραπεία. Η χρήση αιθέριων ελαίων ή αρωματικών χώρου σε διάφορα σημεία του σπιτιού μπορεί να βοηθήσει όλη την οικογένεια να χαλαρώσει και να δημιουργηθεί έτσι ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Να έχετε φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκτός από το ότι βοηθούν να ανανεωθεί ο αέρας, τα φυτά βοηθούν στην αποβολή της αρνητικότητας ενώ παράλληλα προσκαλούν θετική ενέργεια στο σπίτι.

Να καθαρίζετε συχνά. Η συγκέντρωση σκόνης, βρωμιάς ή σκουπιδιών μπορούν να δημιουργήσουν μια αρνητική ατμόσφαιρα που αντικατοπτρίζεται στα αρνητικά συναισθήματα των μελών της οικογένειας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ολόκληρο το σπίτι καθαρό, να ανανεώνετε τους χώρους και να δίνετε στο σπίτι μια νέα αίσθηση.

Διάλογος. Τέλος, το κλειδί για να διατηρήσετε την οικογένειά σας ενωμένη και την αρνητική ενέργεια σε απόσταση είναι να επιλύετε ήρεμα τις διαφωνίες έτσι ώστε να μπορούν όλα τα μέλη να ζουν ειρηνικά μαζί. Το να μοιράζεστε με την οικογένειά σας, να εκφράζετε τα συναισθήματά σας και να ενδυναμώνετε τα δεσμά σας είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρείτε την αρνητική ενέργεια έξω από το σπίτι σας.

Πηγή: meygeia.gr

Διαβάστε επίσης


To Top