Σκέψεις - Απόψεις

Προσοχή στις Σκέψεις


Όλα ξεκινούν από τις Σκέψεις. Εμείς είμαστε αυτοί που τις πλάθουμε σαν κουλουράκια στο μυαλό μας, δίνοντας το σχήμα που θέλουμε. Εμείς αποφασίζουμε πως θα τις χρησιμοποιήσουμε. Όλοι φτιάχνουμε Σκέψεις αλλά πολλοί λίγοι μπορούν να οπλίσουν το μυαλό τους και την προσωπικότητά τους με τρόπο όμορφο και καλό.

Όλες οι πράξεις έχουν αφετηρία τις Σκέψεις μας. Μια καλή Σκέψη, μπορεί να μετατραπεί σε μια καλή πράξη και αντίστοιχα μια κακή Σκέψη μπορεί να μετατραπεί σε μια κακή πράξη. Οι μεγαλύτερες καταστροφές στην ανθρωπότητα, ξεκίνησαν από Σκέψεις διεστραμμένων μυαλών. Γιατί έπρεπε να ζωντανέψουν τέτοιες φρικτές Σκέψεις; Υπάρχουν όμως και οι Σκέψεις οι όμορφες, οι αγνές, οι καλές. Ποιος, άραγε, δεν θυμάται τον μικρό Ανδρέα, ο οποίος με μια σκέψη του μόνο δημιούργησε το Χαμόγελο του Παιδιού; «Θέλω να υπάρχει ένας οργανισμός που τα παιδιά ανεξαρτήτου χώρας, θρησκείας ή χρώματος θα χαμογελάνε», έγραψε στο ημερολόγιό του. Τι όμορφο που αυτή η αγνή Σκέψη πήρε σάρκα και οστά, ώστε το χαμόγελο να φωλιάζει σε χιλιάδες παιδιά σήμερα;

Κάπου στον κόσμο είμαι και εγώ… Κάνω αυτό που ξέρω καλά, δηλαδή να σκέφτομαι. Αναρωτιέμαι όμως, πού θα με οδηγήσει τόση Σκέψη; Τι αξία έχουν οι Σκέψεις, αν δεν ξέρω να τις χρησιμοποιήσω; Πόσα λάθη έκανα εξαιτίας τους; Πριν πολλά χρόνια στο Δημοτικό σκέφτηκα κάποιες φορές να αγκαλιάσω Δασκάλα μου, αλλά δεν το έκανα επειδή ήρθε μια άλλη Σκέψη και μου είπε: «Τι πας να κάνεις; Δεν είναι η μαμά σου!» και τελικά δεν έκανα πράξη την επιθυμία μου, την αρχική μου Σκέψη. Πολλές φορές έβγαλα Σκέψεις κακές από το στόμα μου, ενώ δεν έπρεπε να το κάνω. Πριν πάρα πολύ καιρό ξεστόμισα μια ύβρη σε Γονέα μου και το μετάνιωσα πολύ πικρά. Δεν έπρεπε να ενσαρκώσω αυτή την λανθασμένη Σκέψη! Είπα μια λέξη που δεν την εννοούσα και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου για εκείνο το λάθος.

Πόσα, Θεέ μου, λάθη έχω κάνει με τις Σκέψεις μου και πόσοι άλλοι τα ίδια λάθη με εμένα; Κάποιες Σκέψεις έπρεπε να τις πάρω από τον κόσμο των ιδεών του μυαλού μου και άλλες έπρεπε να τις διαγράψω οριστικά και αμετάκλητα. Δεν ελέγχω πάντα τις Σκέψεις μου γιατί πολλές φορές αφήνω το συναίσθημα να επικρατεί. Προσοχή στις Σκέψεις. Να καταστρέφουμε τις κακές και αποτρόπαιες Σκέψεις μας και να εκφράζουμε στους ανθρώπους μας τις καλές και αγνές. Να ενσαρκώσουμε τις καλές Σκέψεις μας με ένα φιλί, μια αγκαλιά, με έναν καλό λόγο. Να προσέχουμε τις Σκέψεις.

Διονύσης Π dunamikes-skepseis

Διαβάστε επίσης


To Top