Σκέψεις - Απόψεις

Προς όλους τους φίλους που έχασα, σας ευχαριστώ!

Πολλοί λίγοι άνθρωποι θα μείνουν στην ζωή σου για πάντα. Με κάποιο τρόπο όμως, όταν έρχομαι κοντά με κάποιον, δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς αυτόν/ή. Αναπόφευκτα, κάποια στιγμή όμως φεύγει.

Φυσικά στεναχωριέμαι για όλους αυτούς που έχω χάσει αλλά δεν πικραίνομαι. Περισσότερο μάλλον είμαι ευγνώμων γι αυτό. Απλώς θέλω να πω σε όλους τους φίλους που έχω χάσει πως σας ευχαριστώ.

Σας ευχαριστώ για την χαρά που μου φέρατε

Θα μπορούσα να προσποιηθώ πως δεν με πληγώνει το γεγονός ότι δεν θα έχουμε άλλες αναμνήσεις μαζί, αλλά δεν θέλω να πω ψέματα. Διασκεδάσαμε τόσο πολύ. Γελάσαμε, κλάψαμε, ήμασταν εκεί ο ένας για τον άλλον στις δύσκολες στιγμές. Ανεξάρτητα από την εξέλιξη, δεν θα έπαιρνα τίποτα από αυτά πίσω.

Πραγματικά εύχομαι να μπορούσατε να ήσασταν εδώ για να με κάνετε να χαμογελάσω όταν νιώθω πως δεν μπορώ. Όπως και σε όλες τις φιλίες, είχαμε και τις άσχημες μέρες μας αλλά πάντα μου φέρνατε χαρά. Αυτό σημαίνει πολλά για μένα.

Σας ευχαριστώ που με καταλάβατε

Όταν κανείς άλλος δεν ήταν εδώ για μένα, εσείς ήσασταν. Ήσασταν ο φάρος στο σκοτάδι όταν βρισκόμουν σε απόγνωση. Ξέρω πως είναι πολύ εύκολο για μένα να υπεραναλύω τα πράγματα, αλλά πάντα καταφέρνατε να με αποτρέπετε από αυτό. Παρά την κατήφεια μου πάντα προσπαθούσατε να με καταλάβετε.

Μπορεί να έχετε φύγει από την ζωή μου τώρα, αλλά παρόλα αυτά, μου μάθατε τόσα πολλά που θα τα έχω μαζί μου στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Το μεγαλύτερο μάθημα που μου δώσατε ήταν το ότι μου δείξατε πώς να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει χωρίς εσάς στο πλάι μου. Θα έχω αυτή την γνώση μαζί μου όπου και να είμαι στο μέλλον.

Σας ευχαριστώ που μου δείξατε πώς να βελτιωθώ

Ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουν τα ελαττώματα τους και σίγουρα έχω κι εγώ αρκετά από αυτά. Ίσως μπορεί να έχω και περισσότερα από τους άλλους. Μακάρι να μπορούσα να πω πως οι φίλοι απλώς έρχονται και φεύγουν, αλλά δεν φύγατε όλοι λόγω της μοίρας. Κάποιες φορές σας έδιωξα εγώ και μπορώ να το δω αυτό τώρα.

Σας ευχαριστώ που φύγατε ώστε να εξετάσω καλύτερα τον εαυτό μου. Έμαθα πως δεν είμαι και τόσο άγιος άνθρωπος όσο νόμιζα. Επειδή σας έχασα, μπορώ να δω ξεκάθαρα τώρα πως χρειάζεται να αλλάξω κάτι στον εαυτό μου. Ξέρω τώρα πώς να γίνω ένα καλύτερο άτομο.

Λένε πως όσοι άνθρωποι συναντάς είναι μια ευλογία ή ένα μάθημα, αλλά εγώ λέω ότι οι φίλοι είναι και τα δύο. Όχι μόνο σε ευλογούν με τον χρόνο που σου δίνουν αλλά επίσης σου διδάσκουν περισσότερα για τον εαυτό σου. Αν και αρκετοί από τους φίλους μου έχουν φύγει, πάντα θα είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που μου έδωσαν.

«Το καλύτερο δώρο της ζωής είναι η φιλία και το έχω αποκτήσει.» -Hubert H. Humphrey

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top