Αύρα - Ενέργειες

Πώς να σταματήσετε να είστε ευαίσθητοι στην ‘αρνητική’ ενέργεια που περιβάλλει το μυαλό και το σώμα σας

Έχετε ποτέ κλάψει για κανένα λόγο είτε έχετε εκφράσει συναισθήματα για ανεξήγητους λόγους; Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα από τα δύο: υπάρχει όντως λόγος και απλά τον αποφεύγετε ή είστε ευαίσθητοι στην ενέργεια γύρω σας.

Για παράδειγμα, παραβρισκόμουν σε μια κηδεία την προηγούμενη εβδομάδα και αμέσως αφότου μπήκα στο δωμάτιο ένιωσα μια πυκνή και βαριά ενέργεια. Για λίγες μέρες αργότερα, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Ναι, πολλοί μπορούν να το χαρακτηρίσουν πένθος αλλά για εμένα ο θάνατος αντιπροσωπεύει περισσότερο μια γιορτή παρά έναν αποχαιρετισμό.

Συνειδητοποίησα, ότι τουλάχιστον κάποια από τα συναισθήματα που ένιωθα δεν έδειχναν να είναι δικά μου επειδή δεν ήταν. Δεν είχα καθαρίσει ενεργειακά τον εαυτό μου από την τελετή, οπότε ήμουν ακόμα εξαιρετικά ευαίσθητη στις ενέργειες των άλλων ανθρώπων.

Μαθαίνοντας να αποδέχεστε και να αγαπάτε την “Αρνητικότητα”

Πριν ξεκινήσετε να κατηγορείτε όλα τα συναισθήματα σας επειδή“ είστε ευαίσθητοι στην ‘αρνητική’ ενέργεια”, ας διευκρινίσουμε τι ακριβώς είναι η ‘αρνητική’ ενέργεια.

Φαίνεται να υπάρχει μια παρεξήγηση που περιβάλλει την αρνητικότητα εντός του κινήματος της Νέας Πνευματικής Εποχής. Όταν συζητάμε για την αρνητικότητα, συχνά ακούω τους ανθρώπους να λένε : “ η αρνητικότητα είναι ανύπαρκτη” ή “το μόνο που υπάρχει είναι το Φως”. Ναι το γεγονός ότι ερχόμαστε και ότι είμαστε ένα με την Πηγή (ή Αγάπη ή Φως) είναι μια παγκόσμια αλήθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ή να πιστέψουμε στην αρνητικότητα, γεγονός που καθιστά ότι κάτι αισθανόμαστε.

Είμαστε όλοι ψυχές, μεμονωμένα θραύσματα της Πηγής και είμαστε όλοι εδώ εκφράζοντας τις ανθρώπινες εμπειρίες μας. Μέρος από αυτές τις εμπειρίες είναι η ζωή σε ένα δυαδικό κόσμο, αυτή τη στιγμή και σε αυτή την διάσταση η δυαδικότητα ακόμα υπάρχει: φως και σκοτάδι , αγάπη και φόβος, αρνητικότητα και θετικότητα κτλ.

Οπότε, αν ένα αντιληπτό αρνητικό συναίσθημα εμφανιστεί αφού έχετε υποφέρει κάποιο τραύμα, το να πείτε “δεν υπάρχεις” για να το απομακρύνετε μπορεί να σας οδηγήσει στο να καταπιέσετε αυτό το συναίσθημα. Το νόημα δεν είναι να τρέξετε μακριά από το σκοτάδι, αλλά να το αντιμετωπίσετε με ψηλά το κεφάλι και να το αποδεχθείτε. Εν τέλει, θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε πλήρως τις καλές στιγμές χωρίς τις κακές;

Λέω “αντιληπτά αρνητικό” γιατί όταν όλα καταλήγουν σε αυτό, όλα είναι σχετικά με την αντίληψη σας. Τι είναι αυτό που κάνει κάτι αρνητικό, αρνητικό από την αρχή; Τα μυαλά μας και ιδιαίτερα το εγώ μας αναπτύσσουν αυτά τα προγράμματα που μπορούν να μας κάνουν να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος και το θετικό από το αρνητικό σε αυτόν τον κόσμο. Παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να δούμε τα πράγματα ως αρνητικά ακόμα και αν αυτά τα προγράμματα δεν υπήρχαν;

Υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, αλλά θα προσπαθήσω να σας την παρέχω με ένα παράδειγμα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η πόρτα μου έσπασε καθώς έφευγα για να συναντήσω ένα φίλο. Το μυαλό μου αμέσως άρχισε να εξάγει μια αγχωτική αντίδραση σε αυτό που είχε συμβεί, οπότε αρχικά αντιλήφθηκα την κατάσταση σαν ένα θέμα ή σαν μια ‘αρνητική’ κατάσταση. Ωστόσο αποφάσισα να βγάλω τον εαυτό μου από το δράμα που το μυαλό μου γρήγορα δημιουργούσε, το αποσιώπησα και ακολούθησα το ένστικτο μου.

Το σπάσιμο της πόρτας μου κατέληξε τελικά σαν μια θαυμάσια ευκαιρία ώστε να την φτιάξω μόνη μου! Είμαι μια νεαρή γυναίκα χωρίς πολύ εμπειρία στο να χρησιμοποιώ εργαλεία οπότε ένιωσα εξαιρετικά ενδυναμωμένη αφότου την έφτιαξα μόνη μου χρησιμοποιώντας τα τυχαία εργαλεία που είχα. Η κατάσταση που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αρνητική για μένα, ήταν στην πραγματικότητα μια θετική εμπειρία!

Μπορείτε να το κάνετε αυτό με οτιδήποτε στην ζωή σας. Για παράδειγμα αν έχετε αργήσει πάρα πολύ σε μια συνάντηση ίσως έτσι αποφύγατε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αν έχετε απολυθεί από κάποια δουλειά ίσως θα ήσασταν μίζεροι εάν είχατε παραμείνει. Την στιγμή που θα αποφασίσετε να αλλάξετε την αντίληψη σας και να κοιτάξετε τα πράγματα γι αυτό που είναι, τόσο περισσότερο θα καταλάβετε ότι τα πάντα είναι σε τέλεια τάξη και κατά κάποιο τρόπο σας εξυπηρετούν.

Πως ορίζουμε και αναγνωρίζουμε την αρνητικότητα;

Λοιπόν, πως προσδιορίζουμε την αρνητικότητα; είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτό που ορίζουμε ως αρνητικότητα έχει μια χαμηλότερη δόνηση από αυτό που ορίζουμε θετικότητα. Με πιο απλούς όρους φανταστείτε μια στιγμή που θα μπορούσατε να νιώσετε κάτι ως ΄σωστό’ ή ‘λάθος᾿. Δεν αναφέρομαι στα προγράμματα που είναι αποθηκευμένα στον εγκέφαλο σας και στις κοινωνικές δομές, αλλά στα ενστικτώδη συναισθήματα σας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε αυτό το αίσθημα βύθισης μέσα σας όταν κάτι το αισθάνεστε ‘λάθος’. Αυτό είναι το ένστικτο σας που μαζεύει τις δονητικές σας συχνότητες! Και υπάρχει η επιστήμη για να υποστηρίξει αυτό το είδος συναισθήματος.

Οτιδήποτε έχει την δικιά του δόνηση και συχνότητα. Όταν πραγματικά το σκεφτείτε, όλα είναι φτιαγμένα από ενέργεια, οπότε αυτό βγάζει ένα τέλειο νόημα. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για διάφορα συναισθήματα, αυτά μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την δική σας δόνηση προκαλώντας σας να εκπέμψετε ένα διαφορετικό πεδίο ενέργειας. Το HearthMath Institute στην πραγματικότητα το έχει επιστημονικά αποδείξει, καθώς η έρευνα τους δείχνει ότι τα θετικά συναισθήματα δημιουργούν φυσιολογικά οφέλη στο σώμα και τα αρνητικά συναισθήματα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Πολύ από την έρευνα του HeartMath είναι στην πραγματικότητα στην καρδιά. Τα ευρήματα τους δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από την ανθρώπινη καρδιά μπορούν να μετρηθούν και αυτό γίνεται επειδή με την απλή αλλαγή των συναισθημάτων μας, μπορούμε να αλλάξουμε την πληροφορία που είναι κωδικοποιημένη στα μαγνητικά πεδία που ακτινοβολούνται από την καρδιά. Η καρδιά έχει ένα σύστημα από νευρώνες με τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες αναμνήσεις και έτσι, όταν τα σημάδια της καρδιάς στέλνονται στον εγκέφαλο, επηρεάζουν τις ψυχολογικές μας εμπειρίες.

Στην πραγματικότητα το HeartMath έχει δείξει ότι με το να σκέφτεστε θετικές σκέψεις μπορείτε να ωθήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Διαβάστε περισσότερα γι αυτό στο CE article.

Αν ενδιαφέρεστε στο να μάθετε περισσότερα για τις δονήσεις, τις συχνότητες και τον νόμο της έλξης θα σας πρότεινα τα cd του Kevin Trudeau. Η δουλειά του είναι αρκετά αμφιλεγόμενη, ωστόσο βρίσκω αρκετές αλήθειες μέσα σε αυτό.

Πώς να διώξετε από τον εαυτό σας την αρνητική ενέργεια

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι είστε ευαίσθητοι στην αρνητική ενέργεια ή αισθάνεστε πως χρειάζεστε να ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας από αυτό, ορίστε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Ενεργειακή Θωράκιση

Είμαι μεγάλη λάτρης αυτού, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την πρόθεση σας πίσω από αυτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να οραματιστείτε ένα λευκό φως ( ή κάποιο συγκεκριμένο χρώμα που αντηχεί σε εσάς) γύρω σας να θωρακίζει το σώμα σας από εξωτερικές ενέργειες. Για παράδειγμα, το έχω κάνει αυτό σε κηδείες, ενώ οδηγώ ή σε άλλες καταστάσεις που αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι είναι γεμάτοι με αρνητική ενέργεια που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Ωστόσο, εάν έχετε θωρακίσει τον εαυτό σας ενεργειακά από την αρνητική ενέργεια που αντιλαμβάνεστε ότι προέρχεται από άλλο άτομο, μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να κοιτάξετε προς τα μέσα. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το άτομο είναι τόσο αρνητικό; Εφ’όσον είμαστε όλοι τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό αντανακλάσεις ο ένας του άλλου, εάν το άτομο έχει ένα χαρακτηριστικό που θεωρείτε ότι είναι εξαιρετικά αρνητικό, ίσως αυτό το χαρακτηριστικό είναι αυτό που κρατάτε μέσα σας κι εσείς.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι τα ενεργειακά πεδία σας αναγκάζουν να ξοδεύετε πολύ ενέργεια με το να τα κρατάτε. Εάν σκέφτεστε συνειδητά το να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε αυτό το πεδίο τότε μπορεί να μην είστε πλήρως παρόντες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό με τα ενεργειακά πεδία –είναι μια όμορφη πρακτική με πολλές άριστες χρήσεις- αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε την πρόθεση πίσω από την θωράκιση καθώς και να ζυγίσετε άλλες επιλογές πριν το χρησιμοποιήσετε.

Η κοπή της ‘χορδής’

Οι συναισθηματικές χορδές είναι συνδεδεμένες με εσάς , συνήθως από συγκεκριμένα γεγονότα, τραύματα ή/και από άλλους ανθρώπους που σας μεταφέρουν ενέργεια και μπορούν να θεωρηθούν θετικές ή αρνητικές. Για παράδειγμα θετικές χορδές μπορούν να βρεθούν όταν είστε ερωτευμένοι, αφού ο σύντροφος σας εύχεται τα καλύτερα για εσάς. Αρνητικές χορδές μπορούν να δημιουργηθούν από την αυτό-κριτική σας ή από κάποιον που σπρώχνει αρνητικά συναισθήματα σε εσάς. Είτε οι χορδές που έχετε είναι θετικές ή αρνητικές , το ιδανικό είναι να μην έχετε καμία χορδή απολύτως.

Η θεραπεύτρια Catherine Varga μοιράστηκε αυτή την απλή μέθοδο με εμένα για να ελευθερώσει ενεργειακές/συναισθηματικές χορδές. Όποτε νιώθετε μια ενεργητική “γραβάτα” ή ότι μια συναισθηματική χορδή δημιουργήθηκε μπορείτε να την ελευθερώσετε με το να την βγάλετε φυσικά έξω από εσάς. Όταν νιώσετε την παρουσία της στα τσάκρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να βγάλετε την χορδή έξω από εσάς, σαν να τραβάτε ένα σκοινί και μετά οραματιστείτε το να αφήνει το σώμα σας.

Το πλύσιμο των χεριών ή του σώματος σας

Όπως το φυσικό σας σώμα, έτσι και το ενεργητικό σας σώμα πρέπει να διατηρηθεί υγιές και αυτό. Το νερό είναι ένα από τα πιο σπουδαία περιουσιακά μας στοιχεία γιατί μπορεί να καθαρίσει και το φυσικό και το ενεργητικό μας σώμα. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να διώξετε την ενέργεια των άλλων ανθρώπων είναι να πλύνετε πραγματικά τα χέρια σας ή ολόκληρο το σώμα σας. Καθώς νιώθετε το νερό να ρέει πάνω σας , οραματιστείτε όλη την αρνητική ενέργεια να ξεπλένεται και αυτή.

Φασκόμηλο ή “Μουτζούρωμα”

Όχι μόνο το φασκόμηλο μυρίζει τέλεια, αλλά επίσης καθαρίζει το σπίτι και το σώμα από την αρνητική ενέργεια. Το μουτζούρωμα με φασκόμηλο χρησιμοποιούνταν για χρόνια ώστε να καθαρίσει την ενεργητική αύρα των ανθρώπων και να διώξει το εξωτερικό περιβάλλον της αρνητικής ενέργειας.

Τελικές σκέψεις

Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι η αρνητικότητα μπορεί πάντα να σας εξυπηρετήσει με κάποιο τρόπο. Η ψυχή σας ενσαρκώνεται σε αυτό τον πλανήτη και βιώνει την δυαδικότητα, οπότε πως μπορεί η αρνητικότητα να είναι “κακό πράγμα;” Μην τρέχετε μακριά από το σκοτάδι, χειριστείτε το ως μια ευκαιρία για μάθηση. Με το να μαθαίνετε και να αποδέχεστε τα πιο σκοτεινά μέρη του εαυτού σας και του σύμπαντος, μπορείτε να αρχίσετε να εκτιμάτε πλήρως το φως.

Μετάφραση, επιμέλεια: awakengr.com via collective evolution

Διαβάστε επίσης

To Top