Σχέσεις

Πώς να εμπιστευτείς ξανά όταν σου έχουν ραγίσει την καρδιά…


Σίγουρα όλοι έχουμε πληγωθεί στη ζωή μας άλλοι λίγο και άλλοι πιο πολύ. Βρεθήκαμε σε αυτή την δυσάρεστη θέση περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες συναισθήματα, σε αυτή την θέση να νιώθουμε πως όλος ο κόσμος μας έχει γκρεμιστεί..

Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να αφήσουμε την καρδιά μας να αφεθεί και να ξανά εμπιστευτεί τόσο εύκολα.. από φόβο μην ραγίσει ξανά.. γιατί πιστεύουμε πως εάν την αφήσουμε ελεύθερη θα ξανά βιώσουμε τα ίδια.. Θέτουμε τις άμυνες μας τόσο ψηλά και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας πλησιάσει.. γιατί φοβόμαστε την στεναχώρια, την απογοήτευση, τον πόνο..

Κι όμως το να σταματήσεις να αγαπάς δεν είναι επιλογή, δεν είναι λύση, κανείς μας δεν ξέρει πόσες φορές θα πληγωθεί, για αυτό και πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με τους φόβους σου και να αφήσεις την καρδιά σου να απελευθερωθεί. Να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να προχωρήσεις. Αυτή την φορά όμως πιο δυνατός και πιο έμπειρος..έχοντας περάσει από το πιο ‘’πικρό’’ μάθημα ..

Πλέον έμαθες πολύ καλά να κάνεις πίσω στους επιφανειακούς, έμαθες να αποφεύγεις αυτούς που θέτουν παρά μόνο υποσχέσεις και όχι πράξεις, πίσω από αυτούς που δεν έμαθαν να κοιτάνε στα μάτια..

Έμαθες τι θέλεις για σένα και πλέον ξέρεις τι αξίζεις..

Δέσποινα Παντέλα

Εικόνα: depositphotos

Διαβάστε επίσης


To Top