Αυτοβελτίωση

Πώς να χρησιμοποιήσετε την δύναμη των λέξεων για να πραγματοποιήσετε όλες τις ευχές και τις επιθυμίες σας


Οι λέξεις μας, έχουν πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που συνειδητοποιούμε. Συνήθως, λέμε πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε και για να είμαστε ειλικρινείς, πολλές φορές δεν μας βγαίνει σε καλό.

Τα λόγια επηρεάζουν την ζωή μας με τρόπους που πολλοί από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να παραδεχτούμε. Περιέχουν δονήσεις και ήχους. Ο κόσμος αποτελείται από δονήσεις και έτσι χωρίς τις λέξεις η πραγματικότητα δεν θα ήταν η ίδια.

Σίγουρα, οι σκέψεις μας έχουν και αυτές πολλή δύναμη αλλά δίνοντας φωνή σε αυτές τις σκέψεις τις κάνουμε ισχυρότερες, γι αυτό τεχνικές όπως τα Μάντρα λειτουργούν τόσο καλά για πολλούς σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε σχετικά: 11 μάντρα για θεραπεία και θετικότητα

Ενώ σε αυτόν τον κόσμο ξέρουμε πως όσο περισσότερο μιλάμε για τα προβλήματα μας, τόσο καλύτερα θα νιώσουμε, αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια. Αν βάζουμε πολλή αρνητικότητα στον κόσμο και δίνουμε σε αυτά τα αρνητικά λόγια υπερβολικά πολλή δύναμη, η ύπαρξη μας θα γίνει και αυτή αρνητική. Αν θέλουμε να προωθήσουμε την θετικότητα προς τα έξω, πρέπει πρώτα να το κάνουμε μέσα μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη των λέξεων για να εκδηλώσετε ό, τι θέλετε στην ζωή σας. Ακόμα και αν δεν πιστεύετε αυτά που λέτε, όσο πιο πολύ τα λέτε τόση περισσότερη επίδραση θα έχουν στην ζωή σας.

Γι αυτό πληγωνόμαστε όταν οι άλλοι λένε άσχημα πράγματα για μας. Όσο πιο πολλά λένε τόσο περισσότερο νομίζουμε ότι είναι αλήθεια ακόμα και αν δεν είναι. Μπορούμε να διαμορφώσουμε στ΄ αλήθεια την πραγματικότητα μας μέσω αυτών αν το σκεφτείτε.

Όταν παραπονιόμαστε πολύ για την ζωή μας, μιλάμε με άγχος ή χρησιμοποιούμε άσχημα λόγια συνήθως το κάνουμε λόγω του φόβου. Έτσι, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να τον κατακτήσετε είναι να έχετε περισσότερη αυτογνωσία στις λέξεις που χρησιμοποιείτε.

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το στόμα σας για να παραπονεθείτε ή για να διαμαρτυρηθείτε, αναρωτηθείτε:

«Γιατί θα το πω αυτό;»

«Πως αυτό θα εξυπηρετήσει εμένα ή την ευτυχία μου;»

Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις δύο σημαντικές ερωτήσεις και χωρίς αμφιβολία θα ανακαλύψετε ότι στην πραγματικότητα μιλάτε λόγω του φόβου. Είναι ο φόβος του ότι δεν είστε αρκετά καλοί, ο φόβος του ότι δεν είστε στην σωστή σχέση, στην σωστή καριέρα κτλ.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι θα συνειδητοποιήσετε πως εκφράζοντας αυτούς τους φόβους δεν θα κάνετε τίποτα για την ευτυχία σας. Τα λόγια σας μπορούν μόνο να σας κάνουν να νιώσετε χειρότερα εκδηλώνοντας αυτούς τους φόβους στην ζωή σας με μεγαλύτερη ένταση.

Οπότε επιλέξτε τα λόγια σας θαρραλέα, συνειδητά και με αγάπη. Να μιλάτε πάντα λόγω της αγάπης. Της αγάπης για τον εαυτό σας, για την ζωή σας και για τους άλλους. Οι λέξεις σας είναι το ίδιο με τον κόσμο σας γι αυτό χρησιμοποιήστε τες σοφά.

Αν θέλετε να εκδηλώσετε πράγματα στην ζωή σας, να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τι χρειάζεται να κάνετε και κάντε το. Δώστε στις εσωτερικές λειτουργίες της ζωής σας νόημα λέγοντας τες κυριολεκτικά φωναχτά. Ενώ όλη αυτή η ιδέα μπορεί να ακούγεται τρελή, όσο πιο πολύ την εξετάζετε τόσο περισσότερο νόημα βγάζει.

Μάγεια Τ.

© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Διαβάστε επίσης


To Top