Αρνητικότητα

Πώς η αρνητική ενέργεια επηρεάζει την ζωή μας


Gerald Sinclair

Σε αυτόν τον κόσμο, υπάρχουν θετικές, αρνητικές και ουδέτερες ενέργειες. Ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδράτε με αυτές τις ενέργειες καθορίζει το πώς θα προχωρήσετε στην ζωή σας και γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να τις γνωρίζετε.

Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στην αρνητική ενέργεια και στον τρόπο με τον οποίο μας επηρεάζει. Όταν της επιτρέπουμε να εισέλθει στην ζωή μας, αναγκαζόμαστε να επιβραδύνουμε την πορεία μας. Η αρνητική ενέργεια μπορεί να βρεθεί σε ανθρώπους, σε περιβάλλοντα, ακόμα και μέσα στον ίδιο μας τον εαυτό ανάλογα με τον τρόπο που αναπτυσσόμαστε. Αν πάντα αντιμετωπίζετε εμπόδια και είστε κολλημένοι σε μια νοοτροπία που συνεχώς σας ρίχνει, ίσως επιτρέπετε υπερβολικά πολύ αρνητική ενέργεια να βρίσκεται στην ζωή σας.

Η αρνητική ενέργεια σας κάνει να νιώθετε πως είστε κολλημένοι και ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε. Αν διαπιστώσετε ότι παραπονιέστε πολύ ή ότι καμιά από τις σχέσεις σας δεν λειτουργεί σωστά εξαιτίας της τοξικότητας, απαιτούνται αλλαγές. Όταν επιτρέπουμε στην αρνητικότητα να βρίσκεται γύρω μας, τόσο πιο πιθανό είναι να επηρεαστούμε από αυτή.

Μέσω της πνευματικής θεραπείας, μπορείτε να απομακρύνετε αυτή την αρνητικότητα από την ζωή σας και να αρχίσετε πραγματικά να κατανοείτε την διαφορά μεταξύ ουδέτερων και αρνητικών ενεργειών. Ενώ είναι εύκολο να εντοπίσουμε την θετική, η πραγματικότητα τείνει να μας εμποδίζει από το να την δούμε ακόμα και αν υπάρχει παντού γύρω μας. Όσο πιο πολύ περιβάλλεστε από αρνητική ενέργεια τόσο πιο αρνητικές θα γίνουν και οι σκέψεις σας. Το να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο και ο διαλογισμός είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την ζωή σας.

Σχετικά με τον ορισμό της αρνητικής ενέργειας και το πώς εμφανίζεται στην ζωή μας ο Hareesh έγραψε τα παρακάτω:

«Σχετικά με τον ορισμό, τι σημαίνει αρνητική ενέργεια; Θα μπορούσε να σημαίνει μόνο κάποια δύναμη που με κάποιον τρόπο αποστραγγίζει την ενέργεια σας και μειώνει την δύναμη σας είτε σωματικά είτε συναισθηματικά είτε πνευματικά. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι άλλοι κατέχουν αυτή την δόλια δύναμη: το να περνάτε χρόνο με αυτούς τους αρνητικούς ανθρώπους αποστραγγίζει την ενέργεια της ζωής σας. Πιστεύω πως αυτή η πεποίθηση είναι λάθος και πως ο λόγος για τον οποίο αποστραγγίζεστε είναι απλώς επειδή δεν θέτετε υγιή όρια για τον εαυτό σας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πνευματική ζωή σας: αντί να κατηγορείτε το άτομο που σας «αποστραγγίζει», αναλάβετε την ευθύνη γι αυτό το αίσθημα και πείτε την αλήθεια. «Συγγνώμη, αλλά πραγματικά δεν έχω χρόνο να σε ακούσω τώρα» ή «Χρειάζομαι λίγο χώρο» ή όποια και αν είναι η αλήθεια. Εσείς επιλέγετε τα όρια που μπορείτε να θέσετε.

Μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να πείτε τα συναισθήματα σας και να τιμήσετε τις ανάγκες σας. Και αν σκεφτείτε πως «Αλλά φοβάμαι ότι θα στεναχωρηθούν ή ότι θα με κρίνουν αν θέσω κάποια όρια και πω την αλήθεια για τις ανάγκες μου» θα σας απαντήσω πως εκεί βρίσκεται η πραγματική πνευματική δουλειά. Ντροπιάζετε τον εαυτό σας αν δεν θέτετε ένα υγιές όριο και ντροπιάζετε και το άλλο άτομο αν δεν του πείτε την αλήθεια. Και πρέπει να είστε ειλικρινείς: δεν σας αποστραγγίζουν οι άλλοι. Εσείς αποστραγγίζετε τον εαυτό σας.»

Αυτό υποδηλώνει πως από μόνη της η αρνητική ενέργεια δεν υπάρχει στην ζωή μας συνεχώς αλλά μόνο όταν εμείς της το επιτρέπουμε. Οι άνθρωποι που λειτουργούν σε ένα επίπεδο αρνητικής ενέργειας, θα κρίνουν συνέχεια, θα είναι λιγότερο χαρούμενοι και περισσότερο απρόθυμοι να διαχωρίσουν τους ανθρώπους της ζωής τους. Δεν θέλετε να είστε ένας από αυτούς. Η αρνητική ενέργεια μπορεί να σας ρίξει πραγματικά σε μια ρουτίνα όπου σπαταλάτε τον χρόνο σας. Δεν θα ξέρετε ούτε ποιος είστε ούτε ποιο είναι το ταξίδι σας.

Μετάφραση – επιμέλεια: L.C. για το awakengr.com

Διαβάστε επίσης


To Top