Αύρα - Ενέργειες

Πώς επηρεάζεται η πνευματική σας ενέργεια από τις «σχέσεις της μιας βραδιάς»


«Η κίνηση μεταξύ των αρνητικών και θετικών πόλων είναι αυτή που δημιουργεί την ηλεκτρική ενέργεια. Η έλξη ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό είναι αυτή που δημιουργεί την ζωή. Η δυναμική του σύμπαντος είναι διαλεκτική, προφανώς σε μια σύγκρουση, αλλά εμφανίζεται μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενότητας και ολότητας. Αυτή είναι η κατανόηση του οράματος της Tάντρα.»– Μάργκο Ανάνντ

Όπως έχει εξηγήσει αρκετά καλά η επιστήμη- η ένωση των αρσενικών και θηλυκών αναπαραγωγικών στοιχείων είναι αυτή που δημιουργεί μια ξεχωριστή οντότητα. Ενώ αυτά τα δύο αντίθετα έρχονται σε αντίφαση και διαφέρουν μεταξύ τους, συνενώνονται για να πετύχουν μια ξεχωριστή αρμονία. Το αρσενικό και το θηλυκό πνεύμα συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν το ένα το άλλο.

Η κινέζικη θεωρία του Γιν και του Γιανγκ είναι η απόδειξη της ανάγκης του «άλλου» για να ολοκληρωθεί το πάζλ που ονομάζουμε «ζωή».

Είναι σημαντικό να βρείτε και να δημιουργήσετε ουσιώδεις σχέσεις, που θα λειτουργούν σύμφωνα με την υγιή κοσμοθεωρία σας. Αυτός ο κόπος μετά την αρμονία και την τέλεια συνεχή συνεργασία των συνυπαρχουσών δυνάμεων περιλαμβάνεται στην φιλοσοφία της Tάντρα.

Στον 21ο αιώνα, ο τρόπος ζωής μας είναι πιο ασταθής από ποτέ. Αποφεύγοντας τις υγιείς δραστηριότητες προωθούμε την καταθλιπτική κατάσταση μας. Τα ποσοστά διαζυγίων είναι υψηλότερα από ποτέ- κυρίως επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την έννοια της ασυμβατότητας, αλλά και επειδή η ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε και να διατηρούμε την συναισθηματική μας ισορροπία έχει εξασθενίσει. Συνεχώς κυνηγάμε κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο, κάτι ολοκαίνουργιο. Η απιστία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς μας. Είναι μια πραγματική υπόθεση το ότι η πνευματική φώτιση προκαλεί πολύ πόνο στον τομέα της αγάπης. Αλλά αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι ξεκινά επίσης μια πολύτιμη διαδικασία θεραπείας.

Όταν κάποιος μπαίνει για πρώτη φορά σε μια μεγάλη δόνηση ενέργειας, το μυαλό και το σώμα δεν μπορούν πλέον να ελέγξουν και να προσαρμοστούν στην επίδραση της. Συνεπώς, όταν κάποιος αρχικά ωθείται στην λαμπερή σφαίρα της φώτισης συχνά χάνεται από τις αρχές του. Καθώς τα ενεργητικά κύματα κυριαρχούν στο μυαλό και στην καρδιά, η παρόρμηση για συνουσία ενισχύεται έντονα. Για να απελευθερωθούν από αυτή την ενεργητική υπερφόρτωση, οι άνθρωποι συχνά αναζητούν αμέτρητους συντρόφους για το κρεβάτι τους. Το «τσάκρα του εγκεφάλου» εκτίθεται ξαφνικά σε μια νέα κατεύθυνση, χάνει τον έλεγχο και απορροφάται στην ροή της λευκής ενέργειας με αποτέλεσμα να αποσυντονίζονται τα συναισθήματα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι να κοιμηθούν με πολλούς συντρόφους θα τους προσφέρει μια μεγαλύτερη κοσμοθεωρία απ’ ό, τι ο περιοριστικός χαρακτήρας μιας μονογαμικής σχέσης.

Οι αισθήσεις σας αυξάνονται έντονα κατά την διάρκεια της επαφής. Ένας πόρος στον εγκέφαλο, ο οποίος ανοίγει και κλείνει, διατηρώντας κάποιες μετρήσεις στις συνειδητές αντιδράσεις, περιορίζεται στο να παραμείνει ανοιχτός. Αυτό προκαλεί μια τεράστια εισροή πνευματικής ενέργειας στο σώμα μας. Όταν επιτραπεί σε αυτόν τον πόρο να κλείσει, όπως είναι φυσιολογικό για το νευρικό στοιχείο, είναι υπεύθυνος για τις οργασμικές αντιδράσεις. Αν αυτή η ενέργεια ανέβει προς τα πάνω μέσω του κέντρου, τότε μπορεί να αποκλείσει αυτές τις oργασμικές αντιδράσεις. Θεωρητικά, αυτό πρέπει να ακούγεται τρομακτικό. Είναι σωστό να πιστεύουμε πως θα μπορούσε να διαταράξει και να καταστρέψει την σύνδεση. Ωστόσο, αν αυτή η διαδικασία ξεκινήσει και γίνεται αποδεκτή αμοιβαία, τότε τα αποτελέσματα είναι αρκετά καθησυχαστικά. Αυξάνει την σχέση με ένα υψηλότερο επίπεδο πνευματικής αφύπνισης, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο οι δύο σύντροφοι. Έτσι, δεν περιορίζονται πλέον στο φυσικό επίπεδο, αλλά το σώμα και το μυαλό τους μπορούν να ενωθούν σε ένα κερδοφόρο πνευματικό επίπεδο. Τα μυστήρια του Σύμπαντος βρίσκονται στην αγκαλιά σας και έχετε ξεκλειδώσει μαζί μια τεράστια έκταση γνώσης. Έτσι καθιερώνεται μια συμβιωτική σχέση, μια γαλήνια συνύπαρξη και η ύπαρξη σε ένα ανώτερο στρώμα. Αυτή η συγχώνευση των όντων σβήνει την απειλή ή την ανάγκη για απιστία. Όχι μόνο κερδίζετε στην σχέση, αλλά καταστρέφετε και τις πιθανές απειλές για μια μακροπρόθεσμη ευημερία.

Αν κάποιος είναι απόλυτα ειλικρινής, δεν υπάρχει κανένας νόμος στην Φύση που να μπορεί να σας δεσμεύσει να είστε πιστοί. Δεν υπάρχει ανταμοιβή, ώθηση ή νόμος που να κάνει κάποιον να είναι πραγματικά πιστός. Η δύναμη ή η ώθηση της σ3ξουαλικής ενέργειας ξεπερνά τις παλιές αρχές του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Σε μια κατάσταση φρενίτιδας, ο πρωταρχικός μας εαυτός εγκαταλείπει την κοινωνικά αποδεκτή μάσκα και ενεργεί σύμφωνα με το πόσο ωμός είναι. Ναι, σίγουρα ο σύντροφος ή ο/η σύζυγος σας είναι πολύ καλός σε διαφορετικά πράγματα όπως στον αθλητισμό και στο να είναι καλός γονέας, αλλά αυτό ισχύει για εκατομμύρια άλλους ανθρώπους. Τα ταλέντα και η συμπεριφορά μας συναντώνται σε χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο. Πραγματικά δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού του σε κάποιο άλλο άτομο. Είναι ένας ατελείωτος κύκλος. Είναι ανόητο και αφελές να πούμε ότι η προσωπικότητα κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον σύντροφο του και να εξασφαλίσει την πίστη του.

Η Tαντρική φιλοσοφία δεν προωθεί την ένωση των σωμάτων και των μυαλών για την αποτροπή του κοινωνικού κακού των «άτακτων» συντρόφων. Η ηθική κριτική δεν αποτελεί μέρος αυτής της φιλοσοφίας. Η Tάντρα πιστεύει ότι η ευθυγράμμιση του τσάκρα της καρδιάς, του μυαλού με την πνευματική ενέργεια των συντρόφων μπορεί να τους βοηθήσει να πετύχουν μια ανώτερη αίσθηση ευημερίας, γαλήνης και ευτυχίας στην συντροφικότητα τους. Δεν είναι απαραιτήτως μια άσκηση που επιδιώκει να αποτρέψει την έλλειψη εμπιστοσύνης αλλά αντίθετα, παρέχει έναν δρόμο προς μια ηρεμία πολύ υψηλότερη από αυτή που μπορεί να προσφέρει η συνουσία. Σας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που είναι πραγματικό, και σε αντίθεση με τις οργασμικές αντιδράσεις, αυτό διαρκεί περισσότερο από 11 δευτερόλεπτα.

Στον τομέα της Tάντρα, υπάρχουν ορισμένες φιλοσοφίες όπως ο Sο’hαm (Είμαι Αυτός) και η Sα’hαm (Είμαι αυτή). Ο όρος «Αυτός» είναι μια άμεση αναφορά στον θεό Σίβα. Ο όρος «Αυτή» αναφέρεται στην Σάκτι, στην θεϊκή οντότητα που ελέγχει την πνευματική ενέργεια. Όταν αυτά ενωθούν, όλα τα άλλα φαίνονται ασήμαντα. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Μαγεία Τ.

Διαβάστε επίσης


To Top