Φιλοσοφία

Ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου σε αυτή τη ζωή

Πρώτα από όλα ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω και ξέρει στο περίπου τι επιθυμεί να κάνει στην ζωή του.

Πολύς κόσμος θέλει στη ζωή του να κάνει πολλά ταξίδια άλλος επιθυμεί την απόλυτη ελευθερία, τα πλούτη, μια υπέροχη καριέρα ή μια πετυχημένη οικογένεια, πάντως σίγουρο είναι πως έχει σχέδια για την ζωή και δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει.

Βέβαια κάποιοι έχουν παραδώσει τα όπλα επειδή πιστεύουν πως η ζωή είναι πολύ άδικη και σκληρή για να παλέψουν για αυτήν όμως πρέπει να καταλάβουν πως όσο άδικη και σκληρή και αν είναι δεν έχουν να χάσουν κάτι αν προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν αυτά που επιθυμούν. Άλλωστε αν ο κόσμος ήταν τέλειος γιατί θα προσπαθούσαμε; Για τίποτα όλα θα ήταν έτοιμα και κανείς δεν θα επιθυμούσε τίποτε. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι υπέροχο όμως αν δεν παλέψεις γι” αυτό που θέλεις δεν καταλαβαίνεις και την αξία του.

Όμως, όπως πολλοί σοφοί έχουν πει, ο προορισμός του ανθρώπου είναι η αγάπη για την ζωή και η ευτυχισμένη οικογένεια. Κάποιοι λένε και η πετυχημένη καριέρα, ο καθένας τα βάζει με την δικιά του σειρά, άλλος μπορεί να βάλει πρώτα την καριέρα και μετά την οικογένεια ή και το ανάποδο όμως η αρχή είναι η αγάπη για την ζωή και τον κόσμο, γιατί αν δεν υπήρχε η αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου τότε ούτε ποιος είναι ο προορισμός του ξέρει, ούτε γιατί υπάρχει.

Ο άνθρωπος για κάποιο λόγο έχει έρθει στη ζωή για να δημιουργεί και να αφήνει το στίγμα του από όπου και αν περνάει, το θέμα είναι να έχει καλές προθέσεις και να αγαπά τον πλανήτη και τον κόσμο όπου ζει. Αλλά πάντα ο άνθρωπος για να πετύχει αυτά που θέλει πρέπει να έχει πάνω από όλα πίστη στον εαυτό του, θέληση, πυγμή και να γνωρίζει πως για να καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτά που επιθυμεί στην σκληρή αυτή ζωή, πρέπει να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο και αν πέσει να ξανασηκωθεί.

 athensmagazine 

Διαβάστε επίσης

To Top