Εναλλακτικά άρθρα

Ποιο είναι το μυστήριο του μίσους;

Το πρώτο πράγμα που πρόκειται να μάθουμε, σαν άνθρωποι που φιλοδοξούμε να πάμε προς το φως και την ομορφιά, είναι η εξάλειψη κάθε σπόρου μίσους από την καρδιά μας. Αυτό είναι πολύ πρακτικό. Επίσης, αν μάθετε να το κάνετε αυτό, θα εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο, ενέργεια, και τη ζωή σας. Αυτό είναι εύκολο να το λέμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πετάξετε το μίσος από την καρδιά σας.

Ποιο είναι το μυστήριο του μίσους; Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το μίσος είναι ένα συναίσθημα. Δεν είναι ένα συναίσθημα. Το μίσος είναι μια μαύρη οντότητα, ένα μαύρο χταπόδι. Αν δείτε μία φορά διορατικά πώς μοιάζουν οι άνθρωποι που μισούν, θα τρομοκρατηθείτε. Ένα μαύρο χταπόδι μπαίνει μέσα στην καρδιά τους, το μυαλό τους, και τους ελέγχει. Αυτό το χταπόδι συνδέεται με ένα μεγαλύτερο χταπόδι που λειτουργεί γύρω από τη Γη, γνωστό ως σκοτεινές δυνάμεις ή μαύρη αδελφότητα. Η πρόθεσή τους είναι να σταματήσει η εξέλιξη της ανθρωπότητας. Για να σταματήσει η εξέλιξη της ανθρωπότητας ο μόνος τρόπος που μπορεί, η μαύρη αδελφότητα δημιουργεί μίσος μεταξύ οικογενειών, μεταξύ εθνών, και στην ανθρωπότητα. Θέλει τους ανθρώπους να καταβροχθίζουν ο ένας τον άλλον μέσα από το μίσος και να καταβροχθίζουν τον εαυτό τους και να αποτρέψουν την εξέλιξή τους, την πνευματική ανάπτυξη, την υπηρεσία, την ομορφιά και τη δημιουργικότητα.

Γνωρίζοντας αυτό, μην αφήνετε το χταπόδι να προσκολλάται σε σας. Μόλις αρχίσετε να μισείτε, μισείτε περισσότερο και το χταπόδι αρπάζει το μυαλό σας και λέει, “Έλα, να μισείς περισσότερο επειδή υπάρχει λόγος να μισείς περισσότερο, να μισείς περισσότερο.” Αυτός είναι ο τρόπος που σας απορροφά πλήρως το μαύρο χταπόδι.

Το μίσος συσσωρεύεται στο σύστημά σας, στο μυαλό σας, στην καρδιά σας, ειδικά στο πνευμονογαστρικό νεύρο που ελέγχει το στομάχι και την καρδιά σας. Ο ερεθισμός από το μίσος αρχίζει να καταστρέφει τις σωματικές λειτουργίες. Σιγά-σιγά, παραλύει εν μέρει τον εαυτό σας εδώ εκεί. Τελικά το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα μικρόβια και στους ιούς που κάνουν επίθεση στο σύστημα σας.

Δυστυχώς, όταν αρχίσετε να μισείτε νιώθετε πολύ χαρούμενοι γιατί αισθάνεστε ότι νικάτε κάτι με το μίσος σας. Στην πραγματικότητα, αυτοκτονείτε.

Η μητέρα μου συνήθιζε να λέει, “Πριν το φίδι γίνει μεγάλο, να τον σκοτώσεις.” Αν ένα φίδι μεγαλώσει, δεν μπορείτε να το ελέγξετε. Αν το μίσος αρχίσει να εμφανίζει το κεφάλι του μέσα στην καρδιά σας, μέσα στο μυαλό σας, βγάλτε το αμέσως έξω και πείτε, “Σατανά, θα σε καταστρέψω,” και ρίχτε το στη φωτιά. Μόνο στη φωτιά μπορείτε να απαλλαγείτε από το μίσος.

Αυτή η φωτιά είναι η αγάπη. Το μίσος καίγεται εντελώς στη φωτιά της αγάπης.
 Πρόκειται να βρείτε κάτι στο νου σας και να πείτε, “Λοιπόν, μισώ αυτόν τον άνθρωπο, λόγω του συνόλου των δραστηριοτήτων του, των ανοησιών του, των αχρειοτήτων, της υποκρισίας του, και ούτω καθεξής, αλλά αγαπώ τη Θειότητα που είναι ακόμη σε αυτόν. Αν αγγίξω αυτό το Πετράδι και το φέρω προς τα έξω, μπορώ να κάνω κάτι.” Η διάθεση του μίσους σας μετατρέπεται σε διάθεση για να σώσετε κάποιο άτομο που νικήθηκε από το δικό του μίσος.

Τώρα αμέσως – σήμερα, αύριο, τον επόμενο μήνα, τον επόμενο χρόνο – αν κάποιο μίσος σάς επιτεθεί, να πείτε, “Όχι, σε αρνούμαι.” Θα δείτε τι θα συμβεί στην υγεία σας. Η υγεία σας θα βελτιωθεί, η καρδιά σας θα αρχίσει να λειτουργεί καλύτερα, και θα καθαρίσει ο νους σας. Θα βλέπετε τα πράγματα όπως είναι. Αυτό είναι πολύ πρακτικό.

-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.2

elenastral

Διαβάστε επίσης

To Top