Εσωτερισμός

Πνευματική πραγματικότητα, ένα εσωτερικό ταξίδι


1. ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, 2. ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, 3. ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ, 4. Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ και η ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Β. ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ 5. ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, 6. ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ και ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ, 7. ΝΙΡΒΑΝΑ, 8. Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ


Η Πνευματική Πραγματικότητα σας μεταφέρει σε ένα μοναδικό ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή σας
. Ένα ταξίδι που θα σας εμπλουτίσει, θα σας καταρτίσει και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε τη μακαριότητα. Η Πνευματική Πραγματικότητα είναι μια εκπομπή που ασχολείται με το διαλογισμό και τις εμπειρίες υπό διαλογισμό. Καθώς θα παρακολουθείτε την εκπομπή, να είστε απολύτως, χαλαρωμένος. Απλώς, παρατηρήστε. Απλώς, αφεθείτε. Μην προσπαθήσετε να αναλύσετε. Μείνετε ολοκληρωτικά παρατηρώντας. Εάν παρεισφρήσει κάποια σκέψη, παύστε την. Πάρε μια βαθιά εισπνοή και απλώς μείνε μαζί του. Βρίσκετε εκεί για εσένα. Σε ολόκληρη τη Δημιουργία είμαστε απλώς μια κουκκίδα. Ο καθένας από εμάς, αναζητά Υγεία, Ειρήνη, Γνώση, Ευημερία, Αρμονία και Πάνω απ’ όλα, μια ευτυχισμένη και ευλογημένη ζωή κάθε στιγμή και σε κάθε περίσταση. Όλοι και ο καθένας προσωπικά, πασχίζει να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Αλλά μπορεί πράγματι αυτό να επιτευχθεί; Ναι. Αυτό, μπορεί να επιτευχθεί. Όλα αυτά είναι δυνατόν να επιτευχθούν, κατανοώντας τι είναι η Κοσμική Ενέργεια και η Γνώση του Εαυτού. Τώρα ας γνωρίσουμε τι είναι η Κοσμική Ενέργεια.

ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Κοσμική Ενέργεια υπάρχει παντού στο Σύμπαν. Είναι ο σύνδεσμος μεταξύ των γαλαξιών των πλανητών των ανθρώπων και των μορίων. Είναι ο χώρος μεταξύ του καθενός και των πάντων. Είναι ο σύνδεσμος που κρατά ολόκληρο το Σύμπαν, σε τάξη. Η Κοσμική Ενέργεια είναι η ζωτική δύναμη. 

Αυτή η Κοσμική Ενέργεια είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της τάξης στη ζωή μας και για τη διεύρυνση της συνείδησής μας. Η Κοσμική Ενέργεια, είναι η βάση όλων των δράσεών μας και των λειτουργιών μας. Λαμβάνουμε κάποια ποσότητα Κοσμικής Ενέργειας στον βαθύ ύπνο και στην απόλυτη ησυχία. Χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια για τις καθημερινές δραστηριότητες του μυαλού όπως η όραση η ομιλία η ακοή η σκέψη και για όλες τις λειτουργίες του σώματός μας. Λαμβάνουμε αυτή την περιορισμένη ενέργεια μέσω του ύπνου αλλά δεν είναι αρκετή γι’ αυτές τις δραστηριότητες.

Γι’ αυτό αισθανόμαστε εξουθενωμένοι κουρασμένοι και σε ένταση. Αυτό οδηγεί σε πνευματικό και φυσικό στρες και όλων των ειδών τις ασθένειες. Ο μόνος τρόπος για να το ξεπεράσουμε αυτό είναι να λάβουμε περισσότερη και περισσότερη Κοσμική Ενέργεια. Η Κοσμική Ενέργεια είναι ουσιώδης για, τη διατήρηση της τάξης στη ζωή μας. Για να διάγουμε μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Για να συμμετέχουμε πλήρως σε όλες τις καταστάσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Για να αποκτήσουμε γνώση και τελικώς για τη διεύρυνση της συνείδησής μας. Η άφθονη Κοσμική Ενέργεια λαμβάνεται μόνο μέσω του διαλογισμού.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο ύπνος είναι μη-συνειδητός διαλογισμός. Ο διαλογισμός, είναι συνειδητός ύπνος. Κατά τη διάρκεια του ύπνου λαμβάνουμε περιορισμένη ενέργεια κατά το διαλογισμό λαμβάνουμε άφθονη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια επαυξάνει την δύναμη του σώματός μας του νου και του πνεύματος. Ανοίγει τις πύλες για τις.. έξι αισθήσεις μας και πέραν. Με αυτή την ενισχυμένη ενέργεια μέσω του διαλογισμού μπορούμε να είμαστε.. χαλαροί υγιείς και ευτυχισμένοι. Βοηθά επίσης να αποκτήσουμε υψηλότερα επίπεδα στο Φυσικό Πεδίο.

Ο διαλογισμός δεν είναι παρά ένα ταξίδι της συνείδησής μας προς τον εαυτό. Στο διαλογισμό ταξιδεύουμε συνειδητά από το σώμα στο νου. από το νου, στο πνεύμα. Από το πνεύμα, προς τον Εαυτό και.. πέραν. Για να κάνουμε διαλογισμό πρώτα χρειάζεται να σταματήσουμε όλες τις λειτουργίες του σώματός μας και του μυαλού. Και αυτό περιλαμβάνει, τις κινήσεις του σώματος την όραση την ομιλία, και.. τη διαδικασία της σκέψης.

Τώρα, ας δούμε πώς χρειάζεται να κάνουμε διαλογισμό. Για την άσκηση του διαλογισμού το πρώτο πράγμα είναι η στάση του σώματος. Μπορείτε να καθίσετε σε οποιαδήποτε στάση. Στη στάση σώματος πρέπει να αισθάνεστε άνετα και σταθερά. Μπορούμε να διαλογιστούμε καθήμενοι είτε στο πάτωμα ή σε καρέκλα. Μπορούμε να διαλογιστούμε, σε οποιοδήποτε μέρος. Οπουδήποτε αισθανόμαστε άνετα. Καθίστε αναπαυτικά σταυρώστε τα πόδια σας ενώστε τα δάχτυλα των χεριών σας Τώρα, κλείστε τα μάτια σας Σταματήστε την εσωτερική ή εξωτερική φλυαρία. Μην ψάλλετε κάποιο μάντρα. Απλώς, χαλαρώστε. Απολύτως, χαλαρώστε. Απλώς, χαλαρώστε. Όταν σταυρώνουμε τα πόδια μας και τις παλάμες μας ένα κύκλωμα ενέργειας σχηματίζεται και δίνει περισσότερη σταθερότητα. Τα μάτια είναι οι πύλες του μυαλού οπότε, τα μάτια χρειάζεται να είναι κλειστά. Η ψαλμωδία κάποιου μάντρα ή άλλου είδους φλυαρία, εσωτερική ή εξωτερική είναι δραστηριότητες του μυαλού. Συνεπώς, χρειάζεται να παυτούν. Όταν το σώμα χαλαρώνει η συνείδηση οδεύει προς την επόμενη ζώνη. Προς το μυαλό και τη διάνοια. Το μυαλό δεν είναι παρά δέσμες σκέψεων. Υπάρχουν αναρίθμητες σκέψεις που πάντοτε έρχονται στην επιφάνεια. Οποτεδήποτε υπάρχουν σκέψεις στο μυαλό, μπορεί να έχουμε, πολλές ερωτήσεις γνωστές ή μη-γνωστές.

Για να υπερβούμε τις λειτουργίες του μυαλού και της διανόησης χρειάζεται να παρατηρούμε, την αναπνοή. Η παρατήρηση είναι η φύσις του εαυτού. Συνεπώς, χρειάζεται απλώς, να έχουμε επίγνωση της αναπνοής μας. Μην αναπνέετε συνειδητά. Μην εισπνέετε ή εκπνέετε συνειδητά. Αφήστε την εισπνοή ή την εκπνοή να συμβούν φυσιολογικώς. Απλώς, παρατηρήστε.. την φυσιολογική αναπνοή. Αυτός, είναι ο βασικός τρόπος. Αυτή, είναι η μέθοδος.

Μην κυνηγάτε τις σκέψεις Μην προσκολλάστε σε απορίες, ερωτήματα ή σκέψεις. Παύστε τη σκέψη. Επιστρέψτε στην αναπνοή. Παρατηρήστε τη φυσιολογική αναπνοή. Να είστε παρόντες στην αναπνοή σας. Τότε.. η πυκνότητα των σκέψεων, περιστέλλεται. Σιγά σιγά, η αναπνοή γίνεται όλο και λεπτότερη όλο και πιο σύντομη. Τελικώς, η αναπνοή γίνεται η ελάσσων και εγκαθίσταται ως μια αναλαμπή ανάμεσα στα φρύδια. Υπό αυτή την κατάσταση απουσιάζει η αναπνοή και η σκέψη. Υπάρχει, απόλυτη απουσία της σκέψης. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται Νίρμαλ Στίτι (Nirmal Sthithi) είναι η κατάσταση στην οποία απουσιάζει η σκέψη. Αυτή, είναι η κατάσταση υπό διαλογισμό. Σε αυτή την κατάσταση θα μας ραίνει η Κοσμική Ενέργεια. Όσο περισσότερο διαλογιζόμαστε τόσο περισσότερη θα είναι η Κοσμική Ενέργεια που θα λαμβάνουμε. Αυτή η Κοσμική Ενέργεια ρέει μέσα από το ενεργειακό σώμα το οποίο καλείται επίσης και ‘αιθερικό σώμα’.

ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το ενεργειακό σώμα αποτελείται από περισσότερα από 72000 Νάντις (Nadis) ή ενεργειακές σήραγγες οι οποίες διατρέχουν ολόκληρο το σώμα. Όλες αυτές οι ενεργειακές σήραγγες ξεκινούν από την περιοχή στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτή η περιοχή καλείται Πράμαράρντρα (Pramarandra). Αυτά τα Νάντις εκτείνονται σε ολόκληρο το σώμα ωσάν ρίζες και βλαστοί, ενός φυτού.


Το ενεργειακό σώμα είναι το κύριο θεμέλιο για το σχεδιασμό της ζωής μας. Αυτό το ενεργειακό σώμα, είναι η κύρια πηγή όλων των δράσεών μας ακόμη και της ύπαρξης. Το ενεργειακό μας σώμα λαμβάνει Κοσμική Ενέργεια κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου και κατά το διαλογισμό. Χρησιμοποιούμε αυτή την ενέργεια, για τις δραστηριότητες του σώματος και του μυαλού. Όπως η όραση, ομιλία ακοή σκέψη και όλων των φυσικών λειτουργιών. Όλες αυτές οι λειτουργίες, βασίζονται ολοκληρωτικά στην εισρέουσα Κοσμική Ενέργεια. Η εισροή της Κοσμικής Ενέργειας βασίζεται αποκλειστικά από τις σκέψεις μας. Όταν έχουμε σκέψεις η εισροή της Κοσμικής Ενέργειας παρεμποδίζεται. Με άλλα λόγια, οι σκέψεις μας, είναι το κύριο εμπόδιο για την εισροή της Κοσμικής Ενέργειας. Όταν η εισροή της Κοσμικής Ενέργειας είναι λιγότερη, η ενέργεια στις ενεργειακές σήραγγες, εξαντλείται. Αυτή η κένωση της ενέργειας, προκαλεί αιθερικές κηλίδες στο ενεργειακό σώμα. Αυτές οι αιθερικές κηλίδες, οδηγούν σταδιακά σε ασθένειες στο φυσικό σώμα. Με άλλα λόγια, η βασική αιτία όλων των ασθενειών, είναι η έλλειψη της ενέργειας στο αιθερικό σώμα.

Κατά το διαλογισμό, λαμβάνουμε άφθονη Κοσμική Ενέργεια. Εισρέει μέσα σε όλες τις ενεργειακές σήραγγες του ενεργειακού σώματος. Όταν η Κοσμική Ενέργεια διαπερνά τις ενεργειακές σήραγγες και λόγω της μεγάλης ροής της, καθαρίζει όλες τις αιθερικές κηλίδες. Όταν οι αιθερικές κηλίδες είναι καθαρές το σώμα δεν ασθενεί πλέον. Όταν η ενέργεια αρχίζει να εισρέει στην περιοχή Πράμαράντρα έχουμε μια αίσθηση βάρους στην περιοχή του κεφαλιού ή ένα αίσθημα βάρους σε ολόκληρο το σώμα. Όταν η ενέργεια καθαρίζει τις ενεργειακές σήραγγες σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μπορεί να έχουμε την αίσθηση κνησμού ή πόνου, σε εκείνη την περιοχή.

Μερικές φορές μπορεί να αισθανθούμε πόνο σε διάφορα σημεία στο φυσικό σώμα. Γι’ αυτούς τους πόνους, δεν χρειάζεται να λάβουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Όλοι αυτοί οι πόνοι θα εξαφανιστούν κάνοντας περισσότερο διαλογισμό. Με την πρόσληψη όλο και περισσότερης Κοσμικής Ενέργειας μέσω του διαλογισμού εξερχόμαστε από όλες τις φυσικές και πνευματικές ασθένειες. Εάν διαλογιστούμε μέσα στην πυραμίδα η κατάσταση διαλογισμού μπορεί να επιτευχθεί τρεις φορές ταχύτερα από ό,τι συνήθως. Ας δούμε τώρα, τι είναι η Πυραμίδα και η Πυραμιδική ισχύς.


Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ και η ΠΥΡΑΜΙΔΙΚΗ ΙΣΧΥΣ

Η πυραμίδα είναι η πιο σταθερή δομή η οποία λαμβάνει την υψηλότερη Κοσμική Ενέργεια σε αυτό τον πλανήτη Γη. Η πυραμίδα σχηματίζεται κατά μια γωνία 52° 51 λεπτών και λόγω αυτής της γωνίας, λαμβάνει την υψηλότερη Κοσμική Ενέργεια. Η πυραμίδα μπορεί να δομηθεί με οποιοδήποτε υλικό. Τα υλικά ουδόλως μεταβάλουν την εισροή της Κοσμικής Ενέργειας. Η πυραμίδα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη επακριβώς στα σημεία του ορίζοντα. Βοράς, Νότος, Ανατολή και Δύση. Η Κοσμική Ενέργεια συσσωρεύεται στο καθ’ ύψος, από τη βάση της πυραμίδας. Αυτό το σημείο είναι γνωστό ως ‘Το Δωμάτιο του Βασιλιά’. Η Κοσμική Ενέργεια θα βρίσκεται στο μέγιστο στο ‘Δωμάτιο του Βασιλιά’. Και εξαπλώνεται σε ολόκληρη την πυραμίδα. Ένας κρύσταλλος, τοποθετημένος στην κορυφή της πυραμίδας πολλαπλασιάζει και διανέμει την Κοσμική Ενέργεια σε ολόκληρη την πυραμίδα. Η κατάσταση μη-σκέψης ή αλλιώς Νίρμαλ Στίτι (Nirmal Sthithi) επιτυγχάνεται τρεις φορές ταχύτερα εάν κάποιος διαλογίζεται μέσα στην πυραμίδα. Η πυραμίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία με υψηλότερες συχνότητες. Ο διαλογισμός εντός της πυραμίδας, βοηθά στην ίαση και σε όλες τις εμπειρίες του διαλογισμού.

Τώρα, ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση των όσων έχουμε καταλάβει έως τώρα. Ο διαλογισμός είναι ένα ταξίδι, προς τον εαυτό. Γι’ αυτό το λόγο, χρειάζεται να υπερβούμε τα όρια του σώματος και του μυαλού. Σε μια άνετη στάση σώματος, το σώμα μας χαλαρώνει ολοκληρωτικώς. Και αυτό διευκολύνει στην υπέρβαση της συνείδησης του σώματος. Παρατηρώντας την φυσιολογική αναπνοή μας υπερβαίνουμε το μυαλό. Όταν υπερβούμε το σώμα και το μυαλό τότε, η Κοσμική Ενέργεια ρέει. 

Η Κοσμική Ενέργεια καθαρίζει όλες τις ασθένειες του σώματος. Ως εκ τούτου θα είμαστε υγιείς δίχως κάποια φαρμακευτική αγωγή. Όλο και περισσότερη Κοσμική Ενέργεια, απελευθερώνει όλη την ένταση και το στρες του μυαλού. Καθώς ασκούμαστε όλο και περισσότερο στο διαλογισμό το μυαλό γίνεται ήρεμο και αποκτά περισσότερο «χώρο». Αυτό, οδηγεί σε υψηλότερη ικανότητα απομνημόνευσης. Όλο και περισσότερος διαλογισμός οδηγεί σε υψηλότερες ικανότητες αντίληψης και κατανόησης. Τότε, οδηγεί σε ισορροπημένες διαπροσωπικές σχέσεις. Ο διαλογισμός επαυξάνει την ευτυχία στην οικογενειακή ζωή. Το μυαλό θα είναι γαλήνιο. Ο διαλογισμός επιφέρει υγεία και ευδαιμονία. Ο διαλογισμός μας βοηθά να λάβουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας. Για να το κατορθώσουμε αυτό και περισσότερα ο διαλογισμός χρειάζεται να ασκείται καθημερινά.


Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Ο διαλογισμός μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας διαλογισμού πρέπει να είναι ίση με την ηλικία μας. Για παράδειγμα, ένας άνδρας 30 ετών πρέπει να διαλογίζεται τουλάχιστον επί 30 λεπτά τη φορά. Για την άσκηση διαλογισμού, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψετε την οικογενειακή ζωή.

Ο καθένας χρειάζεται να ασκεί διαλογισμό. Τα παιδιά, είναι οι καλύτεροι διαλογιστές. Μπορούν να ξεκινήσουν διαλογισμό από την ηλικία των πέντε ετών. Για την άσκηση διαλογισμού δεν χρειάζεται να αναζητήσετε κάποιον γκουρού ή πνευματικό διδάσκαλο. Ο γκουρού, ο πνευματικός διδάσκαλος, βρίσκεται μέσα μας. Ο γκουρού, είναι η αναπνοή σας. Ο πνευματικός διδάσκαλος, είναι η αναπνοή σας. Και αυτό, ισχύει για τον καθένα.


Μεταγραφή στα ελληνικά, απόδοση, επιμέλεια υποτιτλισμού: Γρηγόρης Δεούδης

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


Ο διαλογισμός είναι το ταξίδι της συνείδησής μας προς τον εαυτό.
Για να ασκήσουμε διαλογισμό, χρειάζεται να υπερβούμε το σώμα και το μυαλό. Όταν υπερβούμε το σώμα και το μυαλό φθάνουμε στον Εαυτό. Τότε, λαμβάνουμε άφθονη Κοσμική Ενέργεια. Ασκώντας όλο και περισσότερο διαλογισμό, η αυτογνωσία μας επεκτείνεται. Τώρα, ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τι είναι γνώση; Ο διαλογισμός σας μεταφέρει στις σφαίρες της υψηλότερης γνώσης. Η γνώση δεν είναι άλλο παρά, εμπειρία. Η εμπειρία δεν είναι άλλο παρά, η ολοκληρωτική συμμετοχή σας. Ασκώντας όλο και περισσότερο διαλογισμό, λαμβάνουμε υψηλότερη ενέργεια. Με αυτή την υψηλότερη ενέργεια επιτυγχάνεται η υψηλότερη συμμετοχή, σε κάθε τομέα. Το οποίο οδηγεί στην υψηλότερη γνώση.

Μέσω της γνώσης έχουμε υψηλότερη νόηση και σοφία. Με αυτή την κατανόηση αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε απλώς το σώμα και το μυαλό. Αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε θαυμαστά όντα. Κατανοούμε όλες τις καταστάσεις που βιώνουμε και επιλύουμε όλα τα προβλήματά μας, με υψηλότερη νόηση. Η υψηλότερη ενέργεια και η υψηλότερη γνώση διευρύνουν τη συνείδηση. Η διεύρυνση της συνείδησης είναι ο καθαυτός σκοπός, του εαυτού. Η υψηλότερη γνώση, λαμβάνεται μόνο μέσω των υψηλότερων αισθήσεων. Όπως, το Τρίτο Μάτι. Και το Αστρικό Σώμα.


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ

Το τρίτο μάτι είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο της ψυχής. Για να δούμε.. να αισθανθούμε.. και να ακούσουμε.. τις πραγματικότητες των υψηλότερων συχνοτήτων. Αυτές οι τρεις λειτουργίες της ψυχής, είναι γνωστές ως: Το Τρίτο Μάτι. Ασκώντας όλο και περισσότερο διαλογισμό περισσότερη ενέργεια εισρέει περισσότερη ενέργεια, ενεργοποιεί το Τρίτο Μάτι. Είναι μια σπουδαία εμπειρία, για τον διαλογιζόμενο. Την ώρα της ενεργοποίησης του Τρίτου Ματιού νοιώθουμε μια αίσθηση φαγούρας ή έλξης, στην περιοχή του μετώπου. Αρχίζουμε να «βλέπουμε» αναλαμπές διαφόρων χρωμάτων που περιστρέφονται γύρω μας. Ακούμε, μουρμουρητά, βηματισμούς. Αισθανόμαστε, ότι ταξιδεύουμε, σε ένα κατασκότεινο τούνελ. Όταν το αιθερικό σώμα λάβει αρκετή Κοσμική Ενέργεια με όλο και περισσότερο διαλογισμό, τότε το Τρίτο Μάτι μας τελειοποιείται. Σε αυτή την κατάσταση, αντιλαμβανόμαστε πεντακάθαρα, οράματα αυτού του επιπέδου πραγματικότητας, καθώς και άλλων.

Κατά την τελειοποίηση του Τρίτου Ματιού: «βλέπουμε» διάφορα πράγματα, καθαρότερα από τις φυσικές απεικονίσεις τους. «Βλέπουμε», πραγματικότητες άλλων συχνοτήτων. «Βλέπουμε» τα πράγματα εκείνα που δεν είναι παρόντα, στο πεδίο των πέντε αισθήσεων. Αισθανόμαστε τόσα πολλά πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λέξεις. Ακούμε, εσωτερικές φωνές, ήχους, ή ήχους οργάνων από άλλες συχνότητες. «Βλέπουμε» Δασκάλους, οι οποίοι δεν βρίσκονται κοντά μας με τη φυσική τους υπόσταση. «Βλέπουμε» Δασκάλους, σε φυσική μορφή, όπως τους γνωρίζουμε. Έπειτα από περισσότερο διαλογισμό αρχίζουμε να βλέπουμε τον Δάσκαλο ως ένα λαμπερό φως. Ακόμη και όταν βλέπουμε το λαμπερό φως αισθανόμαστε την ταυτότητα του Δασκάλου. Μπορούμε να ακούσουμε τα μηνύματα των Δασκάλων. Αισθανόμαστε να κινούμαστε μέσα σε ένα τούνελ και τελικώς, να γινόμαστε ένα, με το Φως. Μέσω των εμπειριών του Τρίτου Ματιού που γνωρίζουμε, μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις για όλα τα προβλήματά μας μέσω των μηνυμάτων των Δασκάλων ή «βλέποντας» πραγματικότητες άλλων συχνοτήτων. Ή, ως αίσθημα. Έπειτα από αυτό: οι δράσεις μας θα αλλάξουν. Τα πιστεύω μας, θα αλλάξουν. Η κατανόησή μας, θα αλλάξει. Έπειτα από αυτή την εμπειρία του Τρίτου Ματιού βρίσκουμε αλλαγές στην αντίληψή μας, σε αυτό το φυσικό επίπεδο.

ΑΣΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑ και ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ


Ας γνωρίσουμε τώρα, το άλλο εργαλείο του εαυτού. Το Αστρικό Σώμα. Το Αστρικό Σώμα, είναι ένα εργαλείο του Εαυτού για την αντίληψη πραγματικοτήτων σε άλλες συχνότητες. Το Αστρικό Σώμα, είναι ακόμη μια μορφή της συνείδησής μας όπως είναι και το φυσικό μας σώμα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η συνείδησή μας απλώνεται παντού στο φυσικό μας σώμα. Όταν λάβουμε αρκετή ποσότητα Ενέργειας και όταν αισθανόμαστε ότι αντιλαμβανόμαστε πραγματικότητες από άλλες συχνότητες η συνείδηση μετακινείται υπό την μορφή του Αστρικού Σώματος. Αντιλαμβανόμαστε εμπειρίες του Αστρικού Σώματος, ασυνειδήτως, στον ύπνο μας που ονομάζουμε, όνειρα. Μπορούμε να αντιληφθούμε τις εμπειρίες του Αστρικού Σώματος συνειδητά, κατά το διαλογισμό.


Το Αστρικό Σώμα ταξιδεύει πέρα από το χώρο και τον χρόνο. Έπειτα από τις συνειδητές εμπειρίες με το Αστρικό Σώμα, αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε, νέες διαστάσεις. Κατά το διαλογισμό αφού λάβουμε άφθονη Κοσμική Ενέργεια η συνείδηση, η οποία απλώνεται παντού στο σώμα, αρχίζει να μετακινείται προς ένα σημείο. Καθώς η συνείδηση μετακινείται βιώνουμε τραντάγματα, στο φυσικό σώμα. Αισθανόμαστε, ότι το σώμα μας αιωρείται. Δεν αισθανόμαστε τα χέρια και πόδια.

Αισθανόμαστε, την ελαφρότητα στο σώμα, όπως ένα φτερό. Ενδέχεται να βιώσουμε κινήσεις σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Ή κάποιες φορές ενδέχεται να βιώσουμε ότι ολόκληρο το σώμα περιστρέφεται. Αυτές είναι γνωστές ως ‘Αστρικές Κινήσεις’. Ασκώντας όλο και περισσότερο διαλογισμό λαμβάνουμε περισσότερη Κοσμική Ενέργεια. Η συνείδηση παίρνει τη μορφή ενός Αστρικού Σώματος. Αρχίζει να περιστρέφεται πολύ γρήγορα. Κάτι που προκαλεί έντονες κινήσεις.

Έπειτα από αυτές τις κινήσεις, το Αστρικό Σώμα αρχίζει να εξέρχεται από το φυσικό σώμα, με ένα σύνδεσμο που ονομάζεται Ασημένιο Νήμα. Το Ασημένιο Νήμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια υψηλά δονούμενη συνείδηση η οποία μεταφέρει τα μηνύματα από το φυσικό σώμα στο Αστρικό Σώμα και αντιστρόφως. Με αυτό, μπορούμε να κάνουμε Αστρικά Ταξίδια. 


Τα Αστρικά Ταξίδια είναι ταξίδια της συνείδησης σε γνωστές και άγνωστες περιοχές και συχνότητες. Κάνοντας Αστρικά Ταξίδια αποκτούμε ύψιστη γνώση και κατανόηση του Εαυτού. Στα Αστρικά Ταξίδια, το Αστρικό Σώμα μπορεί να περάσει διαμέσου όλων των φυσικών υλικών, από όλα τα στοιχεία, όπως Γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας. Το Αστρικό Σώμα μπορεί να πάει σε όλες τις άλλες συχνότητες, χωρίς κανένα περιορισμό. Αφότου έχει βγει από το σώμα, ο Διαλογιζόμενος «βλέπει» το δικό του φυσικό σώμα. Με αυτό, αποκτά μέγιστη κατανόηση. Κατανοεί, ότι δεν είναι μόνο το σώμα και το μυαλό αλλά ότι, μένει μέσα στο σώμα. Αυτή, είναι μέγιστη κατανόηση. Ο καθένας χρειάζεται να αποκτήσει την εμπειρία Αστρικών Ταξιδιών. Με την εμπειρία του Αστρικού Ταξιδιού, οι περιορισμοί μας εξαφανίζονται. και θα καταλάβουμε, ότι είμαστε, απεριόριστοι. Με αυτή την εμπειρία, Καταλαβαίνουμε, ότι ΕΙΜΑΣΤΕ η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΙ. Καταλαβαίνουμε τις καινούργιες ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ της ΖΩΗΣ.

ΝΙΡΒΑΝΑ

Ασκώντας όλο και περισσότερο διαλογισμό θα λάβουμε περισσότερη Κοσμική Ενέργεια. Η Κοσμική Ενέργεια βελτιώνει οιαδήποτε συμμετοχή μας. Έπειτα από όλο και περισσότερη ολοκληρωτική συμμετοχή με το σώμα, το μυαλό, τον εαυτό έχουμε μια ολική κατανόηση των καταστάσεων. Αυτή η κατανόηση, δεν είναι παρά, γνώση. Ένας μέσος άνθρωπος θα αποκτήσει μόνον εμπειρία, αλλά δεν θα μπορέσει να αντιληφθεί το Γνωστικό εύρος σε μια κατάσταση. Και αυτό είναι διότι, βιώνει την κατάσταση μόνο μέσω φυσικής κατανόησης. Αλλά ο διαλογιζόμενος, θα κατανοήσει την κατάσταση ολοκληρωτικώς. Και αυτό είναι επειδή, γνωρίζει ότι αυτός, δεν είναι μόνον το σώμα. Γνωρίζει, ότι απλώς, μένει μέσα στο σώμα. Κατανοεί, ότι οι καταστάσεις που βιώνει αφορούν την εξέλιξή του. Αφότου βιώσει όλες τις εμπειρίες του διαλογισμού και εφαρμόζοντάς τες πρακτικώς στη ζωή θα αποκτήσουμε, μέγιστη κατανόηση.

Αυτή η κατανόηση, ανοίγει 7000 πόρτες παρέχοντας νέες διαστάσεις αντίληψης, στη ζωή μας. Η κατανόησή μας, η αντίληψή μας, και η γνώση μας, διευρύνονται σημαντικά. Αυτό οδηγεί στη διεύρυνση της συνείδησής μας. Το οποίο δεν είναι παρά, η απόκτηση Σοφίας. Βιώνουμε αυτή την κατάσταση Σοφίας ως ένα άνθος Χρυσού Λωτού με χίλια πέταλα. Το κάθε ένα πέταλο, είναι μια νέα διάσταση νόησης. Καθώς αντιλαμβανόμαστε όλο και περισσότερες διαστάσεις κατανοούμε, την πληρότητα της Γνώσης σε άλλα συστήματα ύπαρξης. Με αυτή την κατανόηση, φθάνουμε στο σημείο να γνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει θάνατος. Και ότι είμαστε αιώνια πλάσματα. Κατανοούμε, τι σημαίνει γέννηση και τι σημαίνει θάνατος.


Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ

Ερχόμαστε σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης στη Γη ως μια κηλίδα Κοσμικής Ενέργειας. Καθώς προερχόμαστε από την Πηγή, ερχόμαστε με το αιθερικό σώμα ως τμήμα του Εαυτού. Ερχόμαστε σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης στη Γη για να έχουμε μοναδικές εμπειρίες. Για τις εμπειρίες μας, επιλέγουμε τη μήτρα, επιλέγουμε τους γονείς, το περιβάλλον και τις καταστάσεις. Το όλο Σχέδιο της Ζωής, είναι γνωστό στον Εαυτό. Αφού επιλέξουμε τη μητέρα, μια κηλίδα συνείδησης, εισέρχεται στη μήτρα της μητέρας. Αφότου η συνείδηση εισέλθει στη μήτρα της μητέρας, το έμβρυο παίρνει ζωή. Το φυσικό σώμα παίρνει το σχήμα σύμφωνα με την Κοσμική Ενέργεια στο Αιθερικό Σώμα και τον Λόγο. Η συνείδηση, θα ταξιδεύει συχνά προς την Πηγή, έως ότου λάβει την πρώτη αναπνοή.

Αφότου εξέλθει από την κοιλιά της μητέρας, παίρνει την πρώτη εξωτερική αναπνοή. Αυτό είναι γνωστό ως, γέννηση. Από την πρώτη ημέρα, έως την ηλικία των επτά ετών θα έχουμε επίγνωση της Πηγής. Το μυαλό αρχίζει να παίρνει το σχήμα του από την ηλικία των επτά ετών. Μορφοποιείται πλήρως, μέχρι την ηλικία των δεκατεσσάρων. Η διάνοια, ξεκινά να ενεργοποιείται από την ηλικία των δεκατεσσάρων, και είναι πλήρως ανεπτυγμένη, έως την ηλικία των είκοσι ενός. Από την ηλικία των είκοσι ενός, μέχρι την ηλικία των είκοσι οκτώ, βιώνουμε το συνδυασμό των ικανοτήτων του σώματος, του μυαλού και της διάνοιας.

Από την ηλικία των είκοσι οκτώ, η ζωή εξαρτάται από την γνώση του εαυτού. Εάν κάποιος δεν έχει επίγνωση του εαυτού, η συνείδησή του βρίσκεται μεταξύ του σώματος και του νου. Λόγω αυτού, επέρχεται δυστυχία. Δεν μπορεί να κατανοήσει τις καταστάσεις. Τα πράγματα θα γίνουν πιο κρίσιμα γι’ αυτόν Αναπτύσσεται, μέσα σε μια.. κεκαλυμμένη ακαμψία. Η ακαμψία αυτή, μπλοκάρει την Κοσμική εισροή. Λόγω αυτού, υποφέρει από σωματική ασθένεια, άγχος και εντάσεις. Περνά τις μέρες του δίχως επίγνωση. Δεν μπορεί να κατανοήσει τον κύριο σκοπό της ζωής του. Περνά από την παιδική ηλικία, στη νεότητα, στη συνέχεια στο γήρας, και τελικώς, φεύγει από αυτό το επίπεδο ύπαρξης στη Γη, δίχως να ολοκληρώσει το σκοπό του, ερχόμενος εδώ, στο επίπεδο ύπαρξης στη Γη.

Αυτό είναι που αποκαλούμε, θάνατος. Ακόμη και μετά το θάνατο, το επίπεδο του άκαμπτου νου, με την εσφαλμένη κατανόηση, δεν επιτρέπει στη Συνείδηση, να φτάσει στην Πηγή. Λόγω της εσφαλμένης κατανόησης, δημιουργεί τη δική του κόλαση και παράδεισο. Και παραμένει ως μια οντότητα του χαμηλού Αστρικού Πεδίου. Εάν κάποιος ξεκινά τη ζωή του παραμένοντας σε σύνδεση με τον Εαυτό, τότε θα βρίσκεται πάντοτε σε μια κατάσταση ευδαιμονίας, σε όλες τις δεδομένες καταστάσεις. Ακόμη και μετά το θάνατο, δεν θα παραμείνει στις χαμηλότερες σφαίρες, παρά, θα επιστρέψει, στην Πηγή.

Με την απόκτηση της υψηλότερης γνώσης, μέσω του Τρίτου Ματιού, του Αστρικού Ταξιδιού, της γνώσης της γέννησης και του θανάτου, θα έχει τέλεια κατανόηση του σώματος, του μυαλού, της νόησης, του εαυτού και της ζωτικής δύναμης. Καταλαβαίνει τότε ότι: Η συνείδηση είναι ο συνδυασμός της ενέργειας και της Γνώσης. Η Συνείδηση έρχεται σε αυτό το επίπεδο στη Γη για να αποκτήσει περισσότερη ενέργεια και γνώση και να δημιουργήσει. Ζώντας όλη την ώρα με αυτή την αντίληψη, κάποιος αρχίζει να αποκτά μια υψηλότερη κατανόηση για την ύπαρξη της όλης Δημιουργίας. Με αυτή την κατανόηση γίνεται ένας ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ. Στη συνέχεια… Οτιδήποτε πει, εκδηλώνεται. Οτιδήποτε σκέφτεται, εκδηλώνεται. Οτιδήποτε κάνει, γίνεται, Δημιουργία.Αυτό, είναι, Φ Ω Τ Ι Σ Η.

Μεταγραφή στα ελληνικά, απόδοση, επιμέλεια υποτιτλισμού: Γρηγόρης Δεούδης
Υπότιτλοι από την κοινότητα Amara.org
Skafidas Zaxos

Διαβάστε επίσης


To Top