Εναλλακτικά άρθρα

Πνευματικά Χαρίσματα τα οποία δεν ξέρατε ότι ήδη έχετε


Ήδη ξέρετε ότι έχετε κάποια πνευματικά χαρίσματα, το πρόβλημα είναι ότι ξεχνάμε… και με το ξεχνάμε εννοώ ότι καθημερινά ξεχνάμε. Αν είστε σαν κι εμένα ξεχνάτε κάθε ώρα. Ως δάσκαλος της γιόγκα, επιχειρηματίας και σύμβουλος εργασίας βλέπω συχνά αυτά τα χαρίσματα να μην χρησιμοποιούνται.

Δημιούργησα μία προσωπική βοηθητική λίστα για να χτίσετε την πνευματική σας ικανότητα ώστε να μπορέσετε να μπείτε στην ζωή σας με περισσότερη δύναμη και χάρη. Εμπλουτίστε αυτή τη λίστα με μικρές δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτή τη στιγμή για την δημιουργία των πνευματικών σας χαρισμάτων. Η καθημερινή ενασχόλησή σας με αυτές, ακόμα και για λίγη ώρα, θα σας πάει μακριά.

1) Η σοφία της εσωτερικής σας φωνής.

Συχνά αφήνουμε την φωνή της λογικής να παρακάμψει την εσωτερική μας φωνή.
Σκεφτείτε την διαίσθηση σας σαν να κατοικεί στο σώμα σας όπως οι φυσικές αισθήσεις σας. Όταν είστε μπερδεμένοι για το ποια πορεία δράσης  θα ακολουθήσετε, εξετάστε με τις αισθήσεις του σώματος σας ειδικά την περιοχή της κοιλιάς. Το ‘ναι’ συνήθως το αισθάνεστε πιο διευρυμένα και το ‘όχι’ πιο σφιχτά και περιορισμένα. Μπορείτε να παραπέμψετε την διαίσθηση σας στο σκεπτόμενο μυαλό σας αλλά μην αφήσετε το μυαλό σας να κάνει όλα τα πλάνα: συχνά το σώμα και η εσωτερική φωνή ξέρουν καλύτερα.

2) Η δύναμη της εξωτερικής σας φωνής.

Η υπερένταση σε πολλούς από μας χτυπά στον λαιμό και στο στομάχι, εμποδίζοντας την ικανότητα μας να χρησιμοποιούμε την φωνή μας με αυτοπεποίθηση. Πάρτε χρόνο για να τραγουδήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι κάθε μέρα. Τραγουδώντας και γελώντας διώχνετε την ένταση έξω από το σώμα σας. Σκεφτείτε το ως αναπνοές καθαρισμού με επιπλέον ήχο. Δοκιμάστε αυτό: Εισπνεύστε με τα χέρια σας σε σχήμα “V” πάνω από το κεφάλι σας και εκπνεύστε με ένα μακρύ αργό “ααα” αυξάνοντας σιγά-σιγά την ένταση της φωνής σας. Το σύμπαν θέλει να ακούσει την φωνή σας!

3) Η βαθιά συνδεδεμένη σιωπή

Αισθάνεστε χαμένοι ή μπερδεμένοι για μία απόφαση; Το να πάτε για ορειβασία στο βουνό και με το να μείνετε ήσυχοι για λίγες ώρες θα επιτρέψει τις βαθύτερες απαντήσεις να σας βρουν. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα προσπαθώ να πηγαίνω μια βόλτα στο δάσος και είναι τότε, στην ακινησία, που τα συναισθηματικά μου μπλοκαρίσματα και τα πάθη της ζωής μου καθίστανται σαφή. Προκαλέστε τον εαυτό σας να σταματάει κατά μήκος της διαδρομής μένοντας ακίνητος, ώστε να μπορείτε να ανοιχτείτε στην σιωπή σας.

4) Αναζωογόνηση μέσω της αναπνοής

 Κάθε φορά που θυμόμαστε να αναπνεύσουμε, διεγείρουμε την κατάσταση ‘ξεκούραση και χώνεψη’ του νευρικού μας συστήματος ώστε να βγούμε από την κατάσταση πανικού του ‘πάλεψε, πέτα, πάγωσε’. Με τη συνειδητή μας αναπνοή περιορίζουμε το στρες και το άγχος και προσκαλούμε την ηρεμία. Όπως ανέφερα ξεχνάμε κάθε μέρα, κάθε ώρα να αναπνέουμε βαθιά. Προσπαθήστε αυτό, μία φορά την ημέρα : ορίστε ένα χρονοδιακόπτη κάθε ώρα. Αφήστε τον ήχο να λειτουργεί ως υπενθύμιση, για να πάρετε τρεις βαθιές εισπνοές και μακριές εκπνοές. Προσέξτε την κατευναστική επίδραση της αναπνοής σας.

5) Το βλέμμα σας

Ως δάσκαλος της γιόγκα, βλέπω μαθητές, ακόμα και τους πιο προχωρημένους , να κρατάνε μια πόζα ακίνητη ενώ τα μάτια τους περιπλανούνται. Τα περιπλανώμενα μάτια δηλώνουν ότι το μυαλό περιπλανιέται κι αυτό. Πηγαίνετε στο επόμενο επίπεδο και κρατήστε τα μάτια σας ακίνητα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις πόζες της γιόγκα αλλά επίσης και για την επικοινωνία με τους άλλους. Προκαλέστε τον εαυτό σας να μείνει σε οπτική επαφή και σύνδεση με τον άλλον. Για πλάκα και για συγκέντρωση προσπαθήστε να κάνετε την πόζα του δέντρου καθώς κοιτάτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για ένα λεπτό, πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Ναι, η γιόγκα μπορεί να είναι ευέλικτη και αναδιπλούμενη, και το βλέμμα σας πιο συγκεντρωμένο.

6) Η αγέλη των ανθρώπων σας

Πολλοί από εμάς έχουμε την νοοτροπία του “μοναχικού λύκου” όσο αφορά την αυτοβελτίωση. Πιστεύουμε ότι “πρέπει να το λύσουμε μόνοι μας.” Φανταστείτε τους ανθρώπους της ζωής σας ως κομμάτι ενός προσωπικού στηρίγματός σας για την ανάπτυξή σας. Υπάρχουν τόσα άτομα γύρω σας που περιμένουν να είναι εκεί για εσάς, και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Στραφείτε σε αυτά για την άποψή τους. . Σαν πρώτο βήμα, κάντε μια λίστα 12 ατόμων που θα θέλατε να είστε πιο κοντά και προγραμματίστε ραντεβού για φαγητό μαζί τους ξεχωριστά. Προσπαθώ να έχω τουλάχιστον μια συνάντηση την εβδομάδα με ένα φίλο για να διατηρήσω και να ενισχύσω την δεκτικότητά μου και την σχέση μου μαζί του.

7) Γίνετε ένα χρήσιμο εργαλείο για τους φίλους σας

Αυτό πάει χέρι με χέρι με το προηγούμενο χάρισμα. Είστε κομμάτι της κοινότητας κάποιου άλλου, ένα πολύτιμο στήριγμά του. Επιταχύνετε. Επικοινωνήστε μαζί του. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να είμαστε συχνά εκεί, να ακούμε τους φίλους μας, να σκεφτόμαστε αυτά που λένε και να τους δείχνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους.

8) Εθελοντική δράση

Οι ανιδιοτελείς υπηρεσίες είναι κάτι που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Αν δεν είστε ήδη εθελοντής τι θα λέγατε να αφιερώνατε μια με δυο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο σας; Είμαι εθελοντικά δάσκαλος της γιόγκα σε έφηβα αγόρια που κρατούνται για αδικήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά. Είναι αρκετά απαιτητικό αλλά κάθε φορά φεύγω νιώθοντας τόσο γεμάτος ενέργεια γιατί έχω γίνει η αλλαγή που θέλω να δω στον κόσμο. Προσπαθήστε να γίνετε εθελοντές στο συσσίτιο απόρων, σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, στο καταφύγιο ζώων. Θα γεμίσει την καρδιά σας με συμπόνια και χαρά και θα έχετε περάσει ωφέλιμα τον χρόνο σας.

9) Το οχτάωρο ωράριο

Αν εργάζεστε, είτε αγαπάτε τη δουλειά σας είτε όχι, χρησιμοποιείστε την ως  εργαστήριο για να δείτε ποιες είναι οι δραστηριότητες που αγαπάτε να κάνετε. Όσο συνεχίζουν να τρέχουν οι μήνες, τα χρόνια και οι καριέρες,  έχετε την ευκαιρία να κάνετε όλο και περισσότερα από αυτά που αγαπάτε. Είχα τουλάχιστον 20 δουλειές σε εφτά διαφορετικές καριέρες. Σε κάθε μία από αυτές έκανα και κάτι που μου έφερνε χαρά. Οπότε αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και δείτε τη δουλειά σας ως  ένα εργαστήριο πειραμάτων.

10) Η ευτυχία σας!

Τι σας αρέσει να κάνετε; Ξεκαθαρίστε το. Προσπαθήστε αυτό: γράψτε 5 δραστηριότητες που σας αρέσει να κάνετε σε ένα φύλλο χαρτί και βάλτε το κάπου στον τοίχο που θα μπορείτε να το βλέπετε κάθε μέρα. Το έκανα κάποια χρόνια πριν και είναι καταπληκτικό. Και οι πέντε είναι τώρα στην ζωή μου με έναν τρόπο πιο σημαντικό απ’ ότι υπολόγιζα τότε. Όταν κάνετε πράγματα που αγαπάτε, δημιουργείτε περισσότερη χαρά, αυτό-αξία και έχετε περισσότερη ενέργεια για να κατακτήσετε τον κόσμο, με ευτυχία!

11) Οι πόνοι σας

Μιλάω και για σωματικό και για ψυχικό πόνο. Αυτοί οι πόνοι μας βοηθούν να είμαστε πιο συμπονετικοί με τους εαυτούς μας και να κατανοούμε τους άλλους. Ο πόνος μας, πραγματικά λέει : “χρειάζομαι προσοχή”. Προσπαθήστε αυτό για δυο λεπτά: Δώστε προσοχή σε ένα πόνο ψυχικό ή σωματικό που είχατε πρόσφατα και στείλτε την ανάσα σας εκεί. Επιτρέψτε στον πόνο να μαλακώσει με κάθε εκπνοή. Αυτές οι στιγμές της προσωπικής φροντίδας θα κυματίσουν στην ζωή σας, αυξάνοντας τις επαφές σας με τους άλλους.

12) Γελάστε

Ο καθένας έχει την δική του αίσθηση του χιούμορ. Η φώτιση έχει να κάνει με το να είμαστε χαλαροί και να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά! Ορίστε μια πρόκληση: βρεθείτε με έναν φίλο που γελάτε εύκολα και πηγαίνετε σε μέρη που νιώθετε ότι σας αποφεύγουν. Περάστε καλά. Αλλάξτε ρόλους και συμπεριφερθείτε σαν να ήσασταν ο άλλος. Κάντε τυχαίες φωνές από άλλους ανθρώπους που συζητάνε δύσκολα θέματα. Τι θα έλεγε η Katherine Hepburn γι αυτό; ή ο Sean Connery ; ή ο Daffy Duck ; γελάστε πολύ και καλά.

13) Η ιστορία της ζωής σας

Το να μεγαλώνεις είναι καταπληκτικό. Κάθε χρόνο αποκτάτε δεδομένα και στοιχεία 365 ημερών που σας επιτρέπουν να δείτε τις τάσεις στις πεποιθήσεις σας και τις συμπεριφορές σας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να κάνετε σοφότερες επιλογές. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιτάξει την ιστορία του με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη, και μετά φέρτε αυτή την σοφία στην παρούσα στιγμή για να σας βοηθήσει στις αποφάσεις σας. Ενθαρρύνετε τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο και μοιραστείτε μαζί τους ιστορίες και εμπειρίες.

14) Το σενάριο σας

Γράφετε την ιστορία της ζωής σας από την ημέρα που γεννηθήκατε. Σταματήστε και αναρωτηθείτε: “τι έχω γράψει και τι κάνω τώρα; “. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε απλά ένας ηθοποιός που παίζει την ιστορία αλλά είστε επίσης ο σεναριογράφος και ο παραγωγός! Μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία ΚΑΙ το νόημα που σας έχει δοθεί για να εξυπηρετείτε τον υψηλότερο σκοπό σας . Γράψτε την ιστορία ενός ήρωα όχι μία ιστορία τύπου “αφέσου στην τύχη σου” .

15) Η δημιουργικότητα σας

Όταν είμαστε σε ευθυγράμμιση με την καρδιά μας, έρχονται ιδέες αφιλτράριστες από το φόβο της απόρριψης ή της εμμονής ότι πρέπει να είναι καλές. Βάλτε τον εαυτό σας σε καταστάσεις που σκέφτεστε ιδέες και λύσεις. Βοηθήστε ένα φίλο να βρει μια ατάκα για τη δουλειά του, δημιουργήστε τυχαία, ασυνάρτητα τραγούδια  καθώς πλένετε τα πιάτα, δημιουργήστε καινούργιες στάσεις στην γιόγκα βασισμένοι στους χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το νόημα είναι , να το θέσω απλά, να χαλαρώσετε , χωρίς να είστε προσκολλημένοι στο αποτέλεσμα. Αυτοσχεδιάστε και κάντε πράγματα που θα γουστάρετε. Ταΐστε την μούσα της δημιουργικότητας σας.

16) Η ευθυγράμμιση σας

Αυτό έχει να κάνει με το κοίταγμα της μεγάλης εικόνας. Αυτό έχει να κάνει με το μεταγιγνώσκειν που συνδυάζει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Είστε εναρμονισμένοι; Ρέουν τα πράγματα όπως πρέπει; Η εργασία σας είναι να δίνετε προσοχή στην ευθυγράμμιση σας και να αναλάβετε δράση ώστε να φέρετε τον εαυτό σας πίσω στο δικό σας μέρος της δύναμης, της χαράς και της συγκέντρωσης . Όταν έχετε αμφιβολία γυρίστε πίσω σε αυτή την λίστα και δείτε τι δεν έχετε ενεργοποιήσει.

Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com
Photo by David Lynch

Διαβάστε επίσης


To Top