Αυτογνωσία

Πέντε σημάδια πως είστε δυνατότεροι από όσο νομίζετε


Στη ζωή, οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τα πράγματα με μια απαισιόδοξη οπτική, παρατηρώντας τι δεν έχουν παρά το τι έχουν. Κρίνουμε τον εαυτό μας και γινόμαστε οι χειρότεροι εχθροί μας, περιμένοντας την τελειότητα και τίποτα λιγότερο. Συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων και αποφασίζουμε πως η δική μας πρέπει να είναι μια αδύναμη ζωή, λιγότερο όμορφη ή αποδοτική. Όμως, πιθανότατα είστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζετε και οι λόγοι είναι οι παρακάτω:

1. Εστιάζεστε σε αυτά που μπορείτε να αλλάξετε

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι στέκονται πάντα σε αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Οι Χαρούμενοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν δικαιολογία γιατί κάτι είναι αδύνατον, ενώ οι χαρούμενοι άνθρωποι κατανοούν πως μπορούν να υπερβούν όλα τα εμπόδια με θετικές και αποφασιστικές σκέψεις. Αν συνειδητοποιήσετε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε και βαδίσετε προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης αυτών των αλλαγών, θα έχετε ανακαλύψει έναν από τους καλύτερους τρόπους να νιώσετε πραγματική ευτυχία: το να αναλαμβάνετε την ευθύνη της εδραίωσης των θετικών αλλαγών στη ζωή σας.

2. Δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι

Αν νιώθετε άνετα να ζείτε πέρα από τους περιορισμούς των κοινωνικών κανόνων και δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για τον τρόπο που ζείτε, είτε μέλος μιας σπάνιας ομάδας ανθρώπων. Πολλοί δεν επιτρέπουν ποτέ στον εαυτό τους να ανθίσει γιατί ανησυχούν υπερβολικά για το πώς θα τους δεχθούν οι άλλοι και δεν προσέχουν το πώς οι ίδιοι δέχονται τον εαυτό τους. Η μέρα που θα σταματήσει να σας ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι για εσάς, θα είναι η μέρα που θα αρχίσετε να ζείτε. Αν έχετε ξεπεράσει την ανάγκη να ζητάτε επιβεβαίωση και να ζείτε σύμφωνα με τα δικά σας ιδανικά, θα έχετε ξεκλειδώσει μια από τις πύλες προς την ευτυχία.

3. Δεν φοβάστε την αποτυχία

Αυτό πηγαίνει μαζί με το προηγούμενο, γιατί το να ζείτε χωρίς μεταμέλεια συνήθως συμπίπτει με το να μη φοβάστε την αποτυχία. Το να αφήνετε την ασφαλή σας ζώνη σημαίνει πως εστιάζεστε περισσότερο στην εμπειρία και όχι στο αποτέλεσμά της. Αν δεχθείτε τις αποτυχημένες προσπάθειες ως μέρος της διαδικασίας μαθητείας σας εδώ στη Γη, πιθανόν να ζείτε μια χαρούμενη ζωή γιατί συνειδητοποιείτε πως η εξέλιξη δεν γίνεται χωρίς την αποτυχία.

4. Έχετε θετική νοοτροπία

Υιοθετήστε αυτό τον τρόπο σκέψης και θα αποκτήσετε μια νέα οπτική της σημασίας του «όχι». Το όχι σημαίνει πως το σύμπαν σας αναδρομολογεί προς μια άλλη ευκαιρία, κάτι που σημαίνει πως ένα «ναι» είναι αναπόφευκτο αν ακολουθήσετε την πρόθεσή σας. Αν έχετε ήδη αυτή τη νοοτροπία, θα σας αρέσει να λέτε «όχι» επειδή σας προκαλεί να συνεχίσετε να ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή, άσχετα με τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε. Το να έχετε αυτή τη νοοτροπία σημαίνει πως θα λέτε ναι στη ζωή, ακόμα κι αν η ζωή δεν λέει πάντα ναι σε εσάς.

5. Βλέπετε την αξία των μικρών πραγμάτων στη ζωή

Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν στη ζωή τους χωρίς να επιβραδύνουν κάθε τόσο για να απολαύσουν την ομορφιά γύρω τους. Αν μπορέσετε να χαμογελάσετε βλέποντας ένα λουλούδι να ανθίζει ανάμεσα στα ζιζάνια, τότε σίγουρα έχετε μια πολύ όμορφη οπτική για τη ζωή. Παρομοίως, αν βρεθείτε σε μια θάλασσα από αυτοκίνητα και νιώσετε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να αποκτήσετε υπομονή, αυτό δείχνει πως μπορείτε να δείτε τα θετικά σε κάθε κατάσταση.

_______________

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr
Πηγή: https://www.powerofpositivity.com

Διαβάστε επίσης


To Top