Τροφή για σκέψη

Όταν ζούμε για να ευχαριστήσουμε τους άλλους, τότε εκδηλώνονται το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη.

Η ζωή μας προσφέρει την ευκαιρία να επιλέξουμε το σωστό δρόμο για να ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Εμείς είμαστε οι βασικοί υπεύθυνοι για το πώς θα γραφτεί η ιστορία της ζωής μας.

Καταλαβαίνουμε ότι μόνο εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές, ότι πρέπει να στηρίξουμε τις επιλογές μας σύμφωνα με τα όνειρά μας και να έχουμε ως πρώτο στόχο να φροντίζουμε το εαυτό μας.

Έχουμε την τάση επίσης να θέλουμε να έχουμε γύρω μας ανθρώπους, όμως δεν είμαστε πάντα σε θέση να τους δώσουμε τη σωστή προτεραιότητα και τη σωστή σημασία.

Πολύ συχνά αφήνουμε τους γύρω μας να αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής μας, των αποφάσεων και των ενεργειών μας. Έχουμε χάσει τα σημεία αναφοράς και πολλές φορές εξαρτόμαστε από την επιθυμία να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας, βάζοντας κατά μέρος τις ανάγκες μας και υιοθετώντας συνήθειες οι οποίες στην πραγματικότητα δεν μας ευχαριστούν.

Όλα αυτά τα οποία φαίνεται να μας γεμίζουν με χαρά, τελικά μετατρέπονται σε απογοήτευση. Θα πρέπει λοιπόν να μάθουμε πως δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πρότυπα για να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά σημασία έχει να κερδίζουμε το σεβασμό και την αγάπη εκείνων που ζουν δίπλα μας.

Η ζωή είναι ένα σημαντικό μονοπάτι και μόνο με τις εμπειρίες θα μπορέσουμε να ωριμάσουμε και να μάθουμε.

Τα λάθη μας είναι μια πολύτιμη αποσκευή που μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στο ταξίδι της ζωής. Όμως παρόλα αυτά τείνουμε να πράττουμε το αντίθετο, προσαρμόζοντας τον εαυτό μας σε αυτό που πιστεύουμε ότι θέλουν οι άλλοι, και όχι σε αυτό που θέλουμε εμείς. Μας νοιάζει τι σκέφτονται οι άνθρωποι και προχωράμε αναλόγως.  Με αυτό τον τρόπο πνίγουμε τα συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας, με αποτέλεσμα να κατακλυζόμαστε από το άγχος και από διάφορες μορφές κατάθλιψης….συνθήκες που μπορούν επίσης να επηρεάσουν το σώμα και τη ψυχή μας.

Όταν δεν σκεφτόμαστε θετικά το σώμα μας θα αντιδράσει και θα μας προειδοποιήσει ότι υπάρχει κάτι που δεν κάνουμε σωστά. Πρέπει να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε τις αντιδράσεις του σώματός μας και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής. Αυτό φυσικά σημαίνει πως πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και να αφιερώσουμε σε εμάς την απαραίτητη ενέργεια.

Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους άλλους να  επηρεάζουν τις αποφάσεις μας, αντ αυτού είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια κλίμακα με τις προτεραιότητές μας, όπου θα δίνουμε τη σωστή θέση στους σωστούς ανθρώπους.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να επιλέξουμε να τη ζούμε σαν κομπάρσοι και όχι ως πρωταγωνιστές.

Είναι σημαντικό να ζούμε το κάθε δευτερόλεπτο κυνηγώντας τα όνειρά μας με τον πιο παθιασμένο τρόπο και να σταματήσουμε να ζούμε τα όνειρα των άλλων, με σκοπό να τραβήξουμε την προσοχή τους.

jenny.gr

Διαβάστε επίσης

To Top