Σκέψεις - Απόψεις

Όταν όλα πηγαίνουν σκατά, χαμογέλα στραβά

Υπάρχουν μέρες, εβδομάδες, κάποιες φορές και μήνες ολόκληροι, που νομίζεις πως το πιο σωτήριο πράγμα είναι να οριζοντιωθείς, μπας και σταματήσουν οι αναποδιές.
Κάνεις ευχέλαια, ξεματιάζεσαι, αρχίζεις διαλογισμό, μα μάταια.

Αναρωτιέσαι ποιανού κατάρα σʾ έπιασε και μόνο σε ανοιχτό τάφο δεν έχεις πέσει ακόμη. Αποφασίζεις ότι η μόνη λύση είναι να κλειστείς σπίτι σου και χαλάει το πλυντήριο, το πιστολάκι και πέφτει το ρεύμα.

Karma is a bitch. Χώνεσαι στο κρεβάτι σα βρεγμένη γάτα και ψιθυρίζεις «ξορκισμένα στο απήγανο».

Μα για στάσου! Έχεις σκεφτεί ότι ίσως εσύ είσαι αυτός που σαμποτάρει τον εαυτό του;

Για να μιλήσω πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να απογοητευόμαστε αμέσως μόλις κάτι μας πάει στραβά. Κάπως έτσι, γινόμαστε μαγνήτες με πόλο έλξης την αρνητική ενέργεια και την κακοτυχία. Εμείς, λοιπόν, το προκαλούμε και στο χέρι μας βρίσκεται η δύναμη να το φτιάξουμε. Άλλωστε ευστόχως λέγεται πως είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε.

Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο, όταν έχουμε συνηθίσει να λειτουργούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά αν προσπαθήσεις να βρεις έστω ένα θετικό στοιχείο μέσα στη γκαντεμιά που σε βαράει αλύπητα, θα ανακαλύψεις ότι δεν είναι όλα μαύρα.

Always look on the bright side of life τραγουδούν οι Monty Python και διόλου άδικο δεν έχουν. Τη μιζέρια ουδείς αγάπησε και σε κανένα δεν επέφερε θετικά αποτελέσματα. Εκτός αυτού, κανείς δε θέλει στην παρέα του έναν άνθρωπο μου μιρλιάζει συνεχώς γιατί τον αδικεί η ζωή.

Πώς όμως θα επιτύχεις αρμονία στη ζωή σου παρά τις αναποδιές; Αρχικά, πάψε να θυματοποιείσαι. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι εκεί έξω που περνάνε πιο δύσκολα από εσένα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα.

Μη γίνεσαι απαισιόδοξος και μη σκέφτεσαι πάντα τα ενδεχόμενα αποτυχίας. Εντάξει, προφανώς υπάρχει μια τέτοια πιθανότητα, αλλά αν αρχίσεις να έλκεις θετικά συναισθήματα η πιθανότητα μειώνεται σημαντικά, ενώ αν τελικά απογοητευτείς για κάτι που συνέβη, χαμογέλα. Είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσεις δυναμικά.

Διάβασε ανέκδοτα και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, πήγαινε κόντρα στην κακοτυχία, μα πάνω από όλα φρόντισε να διαλέγεις σωστά το περίγυρό σου. Το μυστικό βρίσκεται και στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι. Ένα χαλασμένο αυγό είναι αρκετό για να καταστρέψει ένα ολόκληρο καλάθι με αυγά.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν είσαι το πιο θετικά σκεπτόμενο άτομο, η παρέα με ένα αρνητικό άτομο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου προς το χειρότερο.

Τέλος, ακόμη κι αν φοβάσαι ότι το σύμπαν σε εκδικείται και μόνο που υπάρχεις, μη μένεις σε σκέψεις. Χρειάζεται δράση. Να πατήσεις τα πόδια σου γερά στη γη, αλλά να μην μένεις ακινητοποιημένος, περιμένοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν με ένα τρόπο μαγικό.

Δοκίμασε να κάνεις κάτι που θα σου δώσει θάρρος κι αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να νιώσεις ικανός. Εν ανάγκη κάνε μια καλή πράξη, πέρνα μια γιαγιά απέναντι ή ελέησε κάποιο φτωχό.

Άλλωστε, κάθε φορά που βοηθάμε τους γύρω μας νιώθουμε καλύτερα. Δες το και σαν επιβράβευση. Σαν το κάρμα να έσβησε άλλη μια κακή πράξη σου από τη λίστα.

Πηγή: ilov.gr

Διαβάστε επίσης

To Top