Τροφή για σκέψη

Osho: Το ανθρώπινο σeξ, μια πόρτα προς την υπερενσυναίσθηση.

Μπορεί να γίνει το Σeξ πύλη για την Πνευματικότητα;

Αν το σeξ δεν λάβει μια πνευματική διάσταση, ένα πνευματικό κύρος, δεν θα μπορέσει να γεννηθεί ποτέ μια νέα ανθρωπότητα. Η ανθρώπινη ψυχή λαχταρά να ανυψωθεί, να ανέβει στον ουρανό, να φωτιστεί σαν το φεγγάρι και τα αστέρια, να ανθίσει σαν τα λουλούδια. Η ανθρώπινη ψυχή διψάει και κλαίει για μουσική, για χορό. Όμως ο άνθρωπος γυρίζει γύρω – γύρω σαν ένα βόδι στον μύλο και τελειώνει τη ζωή του εκεί- δεν μπορεί να απελευθερωθεί.

Ποιά μπορεί να είναι η αιτία;

Υπάρχει μόνο μία αιτία και αυτή είναι ότι η παρούσα διαδικασία της αναπαραγωγής είναι παράλογη· είναι γεμάτη με τρέλα. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορέσαμε να κάνουμε το σeξ μια πόρτα προς την υπερενσυναίσθηση. Το ανθρώπινο σeξ μπορεί να γίνει μια πόρτα προς την υπερενσυναίσθηση.

Μέχρι να μπορέσουμε να φέρουμε μια βαθιά κατανόηση και αρμονία στην πράξη του σeξ, μέχρι να την κάνουμε πνευματική -μια πόρτα στην υπερενσυναίσθηση- δεν μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη ανθρω­πότητα. Μέχρι να συμβεί αυτό η ανθρωπότητα θα γίνεται όλο και χειρότερη, επειδή τα σημερινά παιδιά θα περάσουν αργό­τερα από το σeξ και θα γεννήσουν παιδιά χειρότερα από τα ίδια. Η ποιότητα της κάθε καινούργιας γενιάς θα είναι όλο και χειρότερη· αυτό είναι βέβαιο, αυτό τουλάχιστον μπορούμε να το προφητεύσουμε. Όμως έχουμε φτάσει ήδη σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο ώστε κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει περι­θώριο να κατέβουμε πιο κάτω. Ολόκληρος ο κόσμος έχει σχε­δόν γίνει ήδη ένα τεράστιο τρελοκομείο.

Οι άνθρωποι που αποφεύγουν τις αλήθειες της ζωής είναι εχθροί της ανθρωπότητας. Αυτός που σας λέει, «Μην συζητάς ποτέ για το σeξ» είναι εχθρός της ανθρωπότητας. Αυτοί είναι εχθροί που δεν έχουν επιτρέψει στους ανθρώπους να το σκεφτούν, να το συλλογιστούν. Διαφορετικά, πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε αναπτύξει ακόμη μια επιστημονική στάση απέναντι στο σeξ;

Κάποιος που σας λέει ότι το σeξ δεν έχει σχέση με τη θρησκευτικότητα κάνει 100% λάθος, επειδή αυτή που μπαίνει στο βασίλειο της θρησκείας είναι η ενέργεια του σeξ σε μια μεταμορφωμένη και εξευγενισμένη κατάσταση. Η ενέργεια του σeξ που ανεβαίνει προς τα πάνω μας πηγαίνει σε βασίλεια για τα οποία δεν έχουμε ιδέα, βασίλεια στα οποίο δεν υπάρχει θάνατος, δεν υπάρχει θλίψη, δεν υπάρχει τίποτα περά από ευτυχία.

Πού είναι αυτή η ενέργεια όμως; Ποιός έχει αυτή την ενέργεια που τον οδηγεί στην αλήθεια, τη συναίσθηση, την ευτυχία;

Σπαταλάμε αυτή την ενέργεια. Είμαστε σαν κουβάδες γεμάτοι τρύπες στο κάτω μέρος και μετά προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους κουβάδες για να βγάλουμε νερό από το πηγάδι. Ακούμε τον παφλασμό καθώς ο κουβάς φτάνει στο νερό μέσα στο πηγάδι, ακούγεται ο ήχος του κουβά που γεμίζει. Και καθώς ανεβαίνει υπάρχει ο ήχος του νερού που πέφτει από μέσα του, δείχνοντάς ότι υπάρχει νερό στον κουβά. Μέχρι να μας φτάσει όμως δεν έχει απομείνει καθόλου νερό.

Όλο το νερό έχει βγει, και καταλήγουμε με έναν άδειο κουβά. Είμαστε βάρκες με τρύπες στο κάτω μέρος, κωπηλατούμε απλά και μόνο για να βυθιστούμε. Οι βάρκες μας δεν φτάνουν ποτέ στην ακτή. Μας παρασέρνουν απλά στη μέση του ποταμού και μας καταστρέφουν.

Όλες αυτές οι τρύπες υπάρχουν εξαιτίας εκτροπών στη ροή της σeξουαλικής ενέργειας προς λάθος κατευθύνσεις. Και εκεί­νοι που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις λάθος εκτροπές δεν είναι αυτοί που παράγουν και προωθούν γυμνές φωτογραφίες, γράφουv αισχρά βιβλία, και κάνουν αισχρές ταινίες.

Η ευθύνη για την καταστροφή της ανθρώπινης σeξουαλικής ενέργειας βαραίνει εκείνους που έχουν βάλει φραγμούς στον τρόπο που κατανοεί ο κόσμος την αλήθεια του σeξ. Εξαιτίας αυτών των ανθρώπων έχουν τόση ζήτηση οι γυμνές φωτογραφίες, πωλούνται πορνογραφικά βιβλία, γυρίζονται γυμνές ταινίες, δημιουργούνται κάθε λογής παράξενες λέσχες, και γεννιούνται όλο και πιο καινούργιες διαστροφές και παραλογισμοί.

Όλα αυτά εξαιτίας ποιου; Εξαιτίας εκείνων που αποκαλούμε αγίους. Εκείνοι δη­μιούργησαν την αγορά για όλα αυτά. Αν εμβαθύνετε σε αυτό, θα δείτε ότι είναι εκείνοι που πραγματικά διαφημίζουν την πορ­νογραφία.

Osho , από το Σeξ στην Υπερενσυναίσθηση, εκδόσεις Ενάλιος

Τantra Υoga Εvents
Photo by jyotish (13)| flickr

Διαβάστε επίσης

To Top