Τροφή για σκέψη

Osho: Το σώμα είναι η αόρατη ψυχή και η αόρατη ψυχή είναι το σώμα

Το σώμα και η ψυχή δεν διαχωρίζονται ποτέ μεταξύ τους, είναι μέρη το ένα του άλλου, είναι μέρη μιας ολότητας. Πρέπει να αποδεχτείς το σώμα, πρέπει να αγαπάς το σώμα, πρέπει να σέβεσαι το σώμα.

Με αυτά τα λόγια ο κορυφαίος Ινδός δάσκαλος Osho μας υπενθυμίζει αυτό που ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος έχει ξεχάσει κι αυτό που αρχίζει να αποδέχεται πλέον και η κλασσική ιατρική: ότι ο νους και το σώμα δεν είναι ξέχωρες οντότητες. Ο νους μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση του σώματος, όπως ακριβώς η κατάσταση του σώματος μπορεί να επηρεάσει σκέψεις και συναισθήματα.

Tα περισσότερα προβλήματα υγείας οφείλονται στο ότι έχουμε απομακρυνθεί από το ίδιο μας το σώμα. Με τη βοήθεια του Σώμα – Νους σε Τέλεια Αρμονία μπορούμε να μάθουμε τον τρόπο για να επικοινωνήσουμε και να επανασυνδεθούμε μαζί του.

Όλη η δυστυχία υπάρχει –όπως διδάσκει ο Osho για να σου δείξει ότι κάπου έχεις λαθέψει, ότι έχεις εκτροχιαστεί.

«Αν τρως με έναν διαφορετικό πνεύμα κι έναν διαφορετικό τρόπο, αν πίνεις νερό έχοντας μια διαφορετική αντιμετώπιση και αν θυμάσαι πάντα να είσαι περισσότερο αισθαντικός, ευαίσθητος, σύντομα θα δεις ότι το σώμα σου ήταν νεκρό σε πολλά μέρη του».

_____________________

Το βιβλίο του Osho με τίτλο «Σώμα- Νους σε τέλεια αρμονία» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος (iviskospublications.gr)  αποτελεί έναν οδηγό συμφιλίωσης μες το σώμα.

Η καθοδήγηση και οι συμβουλές του Osho μας βοηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ανακαλύψουμε καινούργιους τρόπους για να υπάρχουμε μέσα στο σώμα μας, αλλά και για να οδηγηθούμε στην τέλεια αρμονία σώματος και νου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από το CD Καθοδηγούμενου Θεραπευτικού Διαλογισμού Υπενθυμίζοντας στον Εαυτό σου την Ξεχασμένη Γλώσσα του να Μιλάς στο Σώμα – Νου, που δημουργήθηκε από τον ίδιο τον Osho προκειμένου να επιτύχει ο αναγνώστης/ακροατής την επανασύνδεση με το σώμα του και την απόκτηση ενός νέου και υψηλότερου επιπέδου υγείας και ευεξίας.

Διαβάστε επίσης

To Top