Σοφά λόγια

Osho: Όταν κάνεις Eρωτα χάσε εντελώς τον έλεγχο.

Ο έpωτας δεν θα πρέπει να είναι ένα τοπικό φαινόμενο- δεν αφορά μόνο τα γεννητικά όργανα, θα πρέπει να αφορά ολόκληρο το είναι σου ! Δεν θα πρέπει να έχεις μόνο σ3ξουαλικό oργασμό, απαιτείται και πνευματικός oργασμός. Η ολότητα σου θα πρέπει να διεγερθεί, θα πρέπει να είναι σε τρελή έκσταση, θα πρέπει να φτάσει στην αποκορύφωση και να χαλαρώσει.

Στην πραγματικότητα, εάν κάνεις πραγματικά έpωτα, θα βρεθείς σε ένα είδος τρέλας και δεν θα γνωρίζεις που πηγαίνεις και τι συμβαίνει. Θα είναι σχεδόν σαν να έχεις πάρει ναpκωτικά λες και είσαι μαστoυρωμένoς.

Η εpωτική πράξη είναι το καλύτερο ναpκωτικό που υπάρχει. Η χημεία είναι το καλύτερο ναpκωτικό που υπάρχει. Η χημεία της είναι εσωτερική , αυτό είναι όλο – κατά τα άλλα είναι ναpκωτικό. Εάν έχετε τρελαθεί πραγματικά στην εpωτική πράξη , στη συνέχεια θα πέσετε σε έναν βαθύ ύπνο, τον βαθύτερο που μπορείτε να έχετε, σαν κούτσουρο, ολόκληρος ο νους σταματάει. Και όταν επανέρχεστε, αισθάνεστε αναστημένοι.

Κάθε εpωτική πράξη θα πρέπει να είναι μια σταύρωση και μια ανάσταση. Μόνο τότε είναι τόσο ικανοποιητική που δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεις την εμπειρία καθημερινά. Οι άνθρωποι επαναλαμβάνουν υπερβολικά αυτό που ονομάζουν εpωτική πράξη επειδή δεν ικανοποιούνται ποτέ!

Στην Ινδία το αρχαιότερο κείμενο σχετικά με τον έpωτα, η Kάμα Σoύτρα του Βατσαγιανα, λέει πως εάν κάνεις πραγματικά τρελό έpωτα, μια φορά το χρόνο είναι αρκετό! Φαίνεται σχεδόν αδύνατον για το σύγχρονό μου- μια φορά το χρόνο; Και αυτοί δεν ήταν άνθρωποι καταπιεσμένοι με οποιονδήποτε τρόπο. Ο Βατσαγιάνα είναι ο πρώτος σεξολόγος του κόσμου και ο πρωτος που εισήγαγε το διαλογισμό στο σ3ξ, ο πρώτος που συνειδητοποίησε τα βαθύτερα κέντρα του. Έχει δίκιο.

Εάν η εpωτική πράξη φτάσει πραγματικά στα άκρα, μια φορά το χρόνο είναι μάλλον αρκετό. Οι μετασεισμικές δονήσεις θα διαρκέσουν για μήνες.

Όσσο, Συναισθηματική Ευδαιμονία, εκδόσεις Ενάλιος

princess-airis

Διαβάστε επίσης

To Top