Σχέσεις

Ονορέ Ντε Μπαλζάκ – Η αγάπη δεν είναι μόνο συναίσθημα, είναι και τέχνη.

Γράφει η Γεωργία Ντ.

Για εκείνον που τον συναντάς με τον πιο παράδοξο τρόπο και σου αποδεικνύει καθημερινά με κάθε τρόπο ότι ήρθε στη ζωή σου για να μέινει.

Για εκείνον που από ξένος καταλήγει να γίνεται κομμάτι του εαυτού σου. Για εκείνον που νιώθεις διαφορετικά μαζί του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Είσαι διαφορετική μαζί του. Συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον με έναν μαγικό και ταυτόχρονα ανεξήγητο τρόπο. Σαν τα κομμάτια του παζλ που “κουμπώνει” το ένα με το άλλο. Ακόμη κι αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για να είναι όμοια, αλλά για να συμπληρώνει η διαφορετικότητα του ενός το άλλο. Σημασία έχει να βρίσκεις όσα αναζητάς στην διαφορετικότητα του άλλου και όχι να αναζητάς την “καθ’εικόνα και καθ’ομοίωσή σου”.

Κάτι τέτοιο όμως, μπορείς να το καταλάβεις μονάχα όταν το ζήσεις. Μονάχα όταν είσαι και νιώθεις με τον άλλον ένα!Αλλά γοα να το ζήσεις πρέπει να βρεθεί το κατάλληλο άτομο. Εκείνος που θα σε κάνει να ξαναπιστέψεις στη δύναμη της αγάπης. Εκείνος που θα σου ξυπνήσει συναισθήματα που δεν είχε καταφέρει κανείς ως τώρα. Με εκείνον που θα θέλεις να μοιράζεσαι κάθε στιγμή, κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα μαζί του. Με εκείνον που δεν υπάρχει χώρος για ψέματα και δεύτερες σκέψεις γιατί θα υπάρχει εμπιστοσύνη και επικοινωνία ανάμεσά σας. Με εκείνον που στα δύσκολα θα σηκώνει ο ένας τον άλλον και στα όμορφα θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν την κάθε στιγμή.

Εκείνον που θα αγαπήσεις γι’αυτό ακριβώς που είναι και όχι γι’αυτό που θα ήθελες να γίνει. Πρωτίστως όμως, εκείνον που θα αγαπήσεις τα ελαττώματά του περισσότερο και από τα προτερήματά του και θα γιατρέψεις τις πληγές του. Για τα θετικά σου όλοι θα είναι πρόθυμοι να πλέξουν το εγκώμιό σου, ποιος όμως θα αγαπήσει τα ελαττώματά σου ; Με εκείνον που όσο και αν διαφωνήσετε δεν θα αντεχετε να μένετε μαλωμένοι και μακριά ο ένας από τον άλλον, και θα το λύσετε όσο πιο άμεσα γίνεται, γιατί ο τσακωμός θα σου προκαλεί έναν εσωτερικό ξεριζωμό.

Για εκείνον που θα αποτελείς προτεραιότητα και θα σου συμπεριφέρεται με ευγένεια και σεβασμό, γιατί θα σε εκτιμάει. Εκείνον που θα αγαπάς και θα νοιάζεσαι περισσότερο και από τον εαυτό σου.Με εκείνον που θα ερωτευτείς πραγματικά και θα θέλεις να βαδίσεις μαζί του σε άβατα μονοπάτια του έρωτα. Εκείνον που πρώτα θα σε αιχμαωτίσει το μυαλό του και έπειτα θα σε δέσει με γερά δεσμά ο χαρακτήρας και η καρδιά του. Εκείνος που θα νιώθεις τυχερή κάθε πρωί που θα ξυπνάς δίπλα του. Θα τον θαυμάζεις και θα νιώθεις περήφανη γι’αυτόν. Δίπλα του σε κάθε βήμα, μα και σε κάθε ρίσκο, επιτυχία ή αποτυχία.

Μα πάνω απ’όλα, με εκείνον που θα μείνετε ενωμένοι και αγαπημένοι. Γιατί μόνο μαζί μπορούν να αντιμετωπισθούν όλα.

Για εκείνον που θα μείνει…

“Αφιερωμένο σε εκείνον”

Διαβάστε επίσης

To Top