Ψυχολογία

Όλα είναι μαθήματα. Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Η ζωή είναι κάθε δευτερόλεπτο γεμάτη ανατροπές και απρόοπτα γεγονότα. Κάποια απ’ αυτά μας αρέσουν και κάποια άλλα όχι.

Ο άνθρωπος στα θετικά γεγονότα από τη φύση του είναι πιο δεκτικός , τα απορροφάει πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Στα δυσάρεστα όμως τι γίνεται; Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχουν τα εξής στάδια που βιώνει ο παθών.

  1. Άρνηση
  2. Θυμό
  3. Διαπραγμάτευση
  4. Κατάθλιψη
  5. Αποδοχή

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας, αυτό, απαιτεί κάποιο χρόνο, σίγουρα σημαντικό από τη ζωή μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο για πολύ καιρό νιώθοντας ασφάλεια εκεί. Υπάρχουν άλλοι που τους συνεπαίρνει η θλίψη. Είτε είναι κάποια ασθένεια είτε κάποιος θάνατος, ένας χωρισμός, μια απογοήτευση, μια απάτη, οτιδήποτε που μπορεί να φθείρει μια ψυχή.

ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ: αν μια λέξη θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στη λέξη ΖΩΗ θα ήταν ο ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ.

Κάθε στιγμή είναι απρόβλεπτη κι εμείς ίσως να μη μπορέσουμε να κάνουμε τίποτε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Έτσι λοιπόν όσο πιο γρήγορα πάρουμε απόφαση πως έτσι είναι η ζωή, θα είμαστε κερδισμένοι απ’ αυτή.

Αν μέσα στη ψυχή μας επικρατεί σεβασμός και αγάπη, αλήθεια, τίποτα δεν χάνεται. Θα ήταν πολύ όμορφο να μπορούμε να ξεπερνούμε γρήγορα τα προβλήματα και τις αναποδιές που μας συμβαίνουν χωρίς να χάνουμε σημαντικό χρόνο από τη ζωή.

Όλα είναι μαθήματα, άλλωστε ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Το έργο του κάθε ανθρώπου πάνω στη γη είναι πολύ σημαντικό, αν ο καθένας μας παραιτείται με τις δυσκολίες, η κοινωνία θα σταθεί πολύ πίσω σχετικά με το σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Κάντε τέχνη δώστε αγάπη , γελάστε γιατί είναι μεταδοτικό, φτιάξτε μια όμορφη ψυχή, ζήστε σαν να είστε σκύλος ή γάτα, απαρνηθείτε για μια στιγμή την ανθρώπινη σας φύση και ξεπεράστε τον εαυτό σας.

Να θυμάστε για πάντα την λέξη «επαναπροσδιορισμός» και μέσα από τα συντρίμμια να επανέρχεστε πιο δυναμικοί, με περισσότερες εμπειρίες. Κρατώντας στα χέρια σας ένα ακόμη πιο σημαντικό έργο, το οποίο θα καταθέσετε με ευλάβεια στον υπόλοιπο κόσμο.

Ελένη Κακλαμάνου

Διαβάστε επίσης

To Top