Ψυχολογία

Οι τύψεις «τρώνε» το συκώτι

Οι τύψεις που για τον κάθε άνθρωπο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα εσωτερικά, γίνονται η αιτία να αρχίσει η φθορά στο συκώτι του.

Το συκώτι καταβάλεται τόσο πολύ από αυτό το συναισθηματικό φορτίο που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο.

Πώς γεννιούνται οι τύψεις;

Οι τύψεις γεννιούνται σε μας όταν η συνείδησή μας γεμίζει μέσα από πράξεις για τις οποίες μετανιώνουμε και ή δεν έχουμε τη δυνατότατα να τις αλλάξουμε ή ντρεπόμαστε τόσο πολύ γι’ αυτές που δεν τολμάμε να τις πούμε ούτε στον εαυτό μας.

Όμως αυτές «καραδοκούν» γιατί παραμένουν μέσα μας και μέσα από εμάς μας απορυθμίζουν εντελώς τον εσωτερικό μας κόσμο, δεσμεύουν το συκώτι και μετά σταδιακά ο μεταβολισμός μας αρχίζει κι εκείνος να αλλάζει.

Καλό είναι να θυμόμαστε πάντα πως κάθε μας συναίσθημα έχει επιπτώσεις στο σώμα μας. Το οποίο είναι αυτό που καταβάλεται αυτόματα από τα συναισθήματά μας.

Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε πως οι τύψεις συσσωρεύονται από την παιδική μας ηλικία.

Κανένας μας δεν είναι αλάνθαστος και όλοι μας έχουμε περάσει από τον «δρόμο» των τύψεων. Το να τις κρατάμε μέσα μας από ότι καταλαβαίνουμε δεν θα μας βοηθήσει πουθενά, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Τρόποι για να βγάλουμε από μέσα μας τις τύψεις είναι αρκετοί. Ένας είναι να επιλέξουμε να τις πούμε σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μας, ένας άλλος τρόπος είναι να επισκεφτούμε έναν ψυχολόγο, άλλος τρόπος είναι να αναζητήσουμε έναν Πνευματικό και άλλος είναι ένα τετράδιο.

Το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να αφήσουμε αυτό το «σαράκι» να μας τρώει γιατί όλο το μέσα μας βγαίνει στο σώμα μας, αλλά και στην ζωή μας. Εμείς είμαστε όπως και να έχει ο τελικός αποδέκτης.

Διαβάστε επίσης:  Osho – Έχεις καταπιέσει τα πάντα και όλα αποθηκεύονται στο στομάχι..

Δωροθέα

Διαβάστε επίσης

To Top