Εναλλακτικά άρθρα

Οι θεραπευτικές ικανότητες των μαλλιών


Ήξερες πως τα μαλλιά σου έχουν στην πραγματικότητα θεραπευτικές ικανότητες;

Βασικά, όλες οι τρίχες του σώματος σου έχουν, ακόμα και οι πιο μικρές.

Σκέψου την αίσθηση που έχεις όταν σου σηκώνονται οι τρίχες. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ενστικτωδώς ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά.

Τι προσπαθούν να σου πουν τα μαλλιά σου;

Πιστεύεται ότι οι άκρες των μαλλιών σου είναι σαν κεραίες που μαζεύουν την ενέργεια από το Σύμπαν ώστε να διεγείρουν τα ανώτερα επίπεδα της συνείδησης και της δημιουργικότητας.

Τα μαλλιά είναι μια φυσική προέκταση του νευρικού συστήματος και λέγεται ότι μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο. Πιστεύεται επίσης ότι εξισορροπούν όλο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος, το οποίο με τη σειρά του σε βοηθά να αυξήσεις την δύναμη της ζωής σου, την ζωτικότητα και την διαίσθηση.

Πολλά χρόνια πριν, το κόψιμο των μαλλιών ήταν ανήκουστο και τα μαλλιά θεωρούνταν σημαντική προέκταση ταυτότητας και κληρονομιάς. Βασικά, μόνο οι σκλάβοι έκοβαν τα μαλλιά τους και πιστεύονταν ότι έτσι τους τιμωρούσαν και τους υπέτασσαν παίρνοντας την ενέργεια και την δύναμη τους.

Όταν ο Τζένγκις Χαν κατέκτησε την Κίνα, διέταξε επίσης να κόψουν όλοι τα μαλλιά τους και να κάνουν αφέλειες για να ανασταλθεί η ανάπτυξη του τρίτου ματιού, της διαίσθησης και της γνώσης.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που δεν ασπάζονται το κόψιμο των μαλλιών για να διατηρήσουν την ενέργεια και τις πνευματικές τους ικανότητες.

Οι ιθαγενείς της Αμερικής για παράδειγμα, πιστεύουν ότι μέσω των μαλλιών τους μπορούν να συνδεθούν με την δύναμη της ζωής που υπάρχει γύρω τους. Είναι επίσης αποδεδειγμένο πως κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ οι ιθαγενείς της Αμερικής με πιο μακριά μαλλιά μπορούσαν να ανιχνεύουν την γη χρησιμοποιώντας την διαίσθηση τους καλύτερα από ανθρώπους άλλων φυλών με κοντά μαλλιά.

Η κουλτούρα του Σιχισμού πιστεύει πως το κόψιμο των μαλλιών μπορεί να εμποδίσει την πνευματική ανάπτυξη και να οδηγήσει σε κακή υγεία. Αντιθέτως, δένουν τα μαλλιά τους σε «κότσο Rishi» στην κορυφή του κεφαλιού τους. Αυτό πιστεύεται ότι βοηθά στον έλεγχο και στην ρύθμιση της ροής της ενέργειας μέσω του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συνείδησης.

Υπάρχει επίσης και η περίφημη βιβλική ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά όπου ο Σαμψών χάνει όλη του την δύναμη αφού η Δαλιδά του κόψει τα μαλλιά.

Πιστεύεται ότι τα κομμένα μαλλιά χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να ανακτήσουν την ικανότητα τους να στέλνουν και να δέχονται ζωτική ενέργεια από το Σύμπαν. Όταν κόβεις τα μαλλιά σου είναι λες και μουδιάζεις τις διαισθητικές σου αισθήσεις ως προς τον κόσμο γύρω σου.

Μελέτες έχουν δείξει πως η κερατίνη, η πρωτεΐνη των μαλλιών περιέχει μια κρυσταλλική δομή που είναι παρόμοια με εκείνη των ιερών κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων.

Οπότε, τι μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις την δεκτικότητα των μαλλιών σου;

  1. Χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα. Η τοποθέτηση χημικών ουσιών στα μαλλιά και στο κεφάλι δεν κάνει κακό μόνο σε εσένα αλλά μπορεί επίσης να επιβαρύνει και τις δεκτικές σου ικανότητες. Επίλεξε φυσικά ή οργανικά σαμπουάν , μαλακτική και άλλα προϊόντα. Οι βαφές των μαλλιών πιστεύεται επίσης ότι μπλοκάρουν την διαισθητική σου δεκτικότητα.
  2. Απόφυγε τις κατεστραμμένες άκρες. Έχουμε πιστέψει πως για να έχουμε υγιή μαλλιά πρέπει να τα κόβουμε, αλλά γιατί να μην ξεκινήσουμε από την άλλη πλευρά; Διατήρησε τα μαλλιά σου υγιή με διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και υγιή λίπη. Προκειμένου να φροντίσεις τα μαλλιά σου και να τα προστατέψεις από τις ξηρές και κατεστραμμένες άκρες κάνε μια φυσική μάσκα με έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και άφησε την πάνω τους για μία νύχτα.
  3. Απόφυγε το πιστολάκι. Προσπάθησε να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο. Έτσι αυξάνεται η απορρόφηση της βιταμίνης D και η ζωτικότητα της δύναμης της ζωής σου. Τα πιστολάκια εκπέμπουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία μπορεί να αλλοιώσει την ευαισθησία των μαλλιών σου και το τσάκρα του τρίτου ματιού.
  4. Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν. Επίτρεψε στα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου να καθαρίσουν και να προστατέψουν τα μαλλιά σου. Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα.
  5. Λούσου μετά από άγχος. Πιστεύεται ότι μετά από μια συναισθηματική ένταση ή άγχος, μπορεί να συσσωρευτεί αρνητική ενέργεια στα μαλλιά. Το λούσιμο μετά από μια αγχωτική μέρα μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις και να καθαρίσεις αυτή την ενέργεια.
  6. Χτενίσου με ξύλινη βούρτσα. Πέτα τις πλαστικές και μεταλλικές βούρτσες και πάρε μια φυσική από ξύλο. Λέγεται ότι διατηρεί την ενέργεια που περιβάλλει το τσάκρα του στέμματος και εξασφαλίζει την ισορροπία στο ηλεκτρομαγνητικό σου πεδίο. Το ξύλο είναι το προτιμώμενο υλικό καθώς εμποδίζει τον στατικό ηλεκτρισμό και βοηθά στην τόνωση της ενέργειας του κεφαλιού.
  7. Κόμμωση. Πολλοί Yogis πιστεύουν ότι πρέπει να έχεις τα μαλλιά σου μαζεμένα κατά την διάρκεια της ημέρας για να απορροφήσεις την ενέργεια της δύναμης της ζωής, για να διεγείρεις την επίφυση και να τα λύνεις στην διάρκεια της νύχτας για να απορροφήσεις την σεληνιακή ενέργεια και να ενισχύσεις την πνευματική αντίληψη.
  8. Κόψιμο μαλλιών. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις τα μαλλιά σου, κάντο το στο γέμισμα του φεγγαριού. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα και για να γίνουν πιο πλούσια. Επίσης, απόφυγε να τα κόβεις τα μετά την δύση του ηλίου.

Τα μαλλιά του κεφαλιού και του σώματος είναι ισχυρά και μας δίνουν ενδείξεις όχι μόνο για το φυσικό μας σώμα αλλά και για το συναισθηματικό και πνευματικό.

Προσπάθησε να υιοθετήσεις κάποιες από αυτές τις πρακτικές στην ρουτίνα σου και δες αν παρατηρείς κάποια διαφορά στην ενέργεια και την διαίσθηση σου.

Διαβάστε επίσης


To Top