Εναλλακτικά άρθρα

Οι πνευματικές συνέπειες του αλκοόλ

Εικόνα: Silvia Travieso G.

Ενώ κανένας από εμάς δεν μπορεί να ξεφύγει από την ύπαρξη του αλκοόλ, σχεδόν κανείς δεν αναρωτιέται αν η κατανάλωση του έχει επιπτώσεις στο πνεύμα μας. Μια καλή αρχή είναι να επιστρέψουμε στις ρίζες της λέξης «αλκοόλ».

Αρχικά προέκυψε από την λέξη «al-kuhl», μια Αραβική λέξη που μεταφράζεται «το πνεύμα που τρώει το σώμα» και έδωσε την ρίζα στον αγγλικό όρο «ghoul». Στην λαϊκή παράδοση της Μέσης Ανατολής, «ghoul» είναι ένας κακός δαίμονας που θέλει να τρώει τα ανθρώπινα σώματα, είτε ως κλεμμένα πτώματα είτε ως παιδιά.

Οι λέξεις «αποστακτήριο» (alembic) και «αλκοόλ» είναι μεταφορές για το «aqua vitae» ή για «νερό της ζωής» ή για το «πνεύμα» και συχνά αναφέρονται σε αποσταγμένο υγρό που προέρχεται από μαγικές εξερευνήσεις στην αλχημεία της Μέσης Ανατολής.

Τα λόγια του συγγραφέα και θεραπευτή Jason Christoff:

«Στην αλχημεία, το αλκοόλ χρησιμοποιείται για να εξάγει την ουσία της ψυχής μιας οντότητας. Επίσης χρησιμοποιείται στην εξαγωγή αποσταγμάτων για τα αιθέρια έλαια και για την αποστείρωση ιατρικών οργάνων. Η κατανάλωση αλκοόλ βασικά εξάγει την ίδια την ουσία της ψυχής επιτρέποντας στο σώμα να είναι πιο ευαίσθητο σε γειτονικές οντότητες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν χαμηλές συχνότητες (γιατί νομίζετε ότι λέμε πως κάποια αλκοολούχα ποτά περιέχουν οίνο-«πνεύμα») ;Γι αυτό οι άνθρωποι που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ συχνά δεν θυμούνται τι συνέβη. Αυτό συμβαίνει όταν η καλή ψυχή μας φεύγει επειδή οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ μολυσμένες και πολύ τραυματικές για να τις ανεχθεί. Η καλή ψυχή εγκαταλείπει το σώμα, παραμένοντας συνδεδεμένη με ένα σκοινί και μια σκοτεινή οντότητα οδηγεί το σώμα συχνά σε ηδονιστικές και αυτό-εξυπηρετικές παράλογες εξάρσεις. Το σώμα μας γίνεται αυτοκίνητο για τα πνεύματα. Αν κάποιο φύγει, ένα άλλο μπορεί να το πάρει για μια βόλτα. Ουσιαστικά όταν κάποιος γίνει σκοτεινός μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή μολύνει το σώμα του με πολλούς άλλους τρόπους, το σώμα του κατέχεται από μια άλλη οντότητα.»

Όταν εξετάζουμε την επιστήμη της αλχημείας, το αλκοόλ εξυπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Χρησιμοποιείται για την απόσταξη μιας οντότητας σε σημείο που να απογυμνωθεί μέχρι τον πυρήνα της ή μέχρι την καθαρότερη ουσία της.

Έχει το ίδιο αποτέλεσμα στο ανθρώπινο σώμα. Η ψυχή μπορεί να φθαρθεί σταδιακά μέχρι να γίνει ευάλωτη σε εξωτερικές δονήσεις που είναι πιθανότατα σε πολύ χαμηλότερη συχνότητα. Έτσι όσοι πίνουν πολύ ξεχνούν τι συνέβη στο μεταξύ.

Όλοι μας έχουμε διδαχθεί για τις συνέπειες του αλκοόλ στο σώμα μας. Σιγά-σιγά σκοτώνει το συκώτι και τον εγκέφαλο ενώ μειώνει την ανοσία μας. Παρόλα αυτά είναι ακόμα παντού γύρω μας, σε όλες τι μορφές των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το αλκοόλ θα μπορούσε να είναι όργανο που χρησιμοποιείται από το “Μάτριξ”, μια οργάνωση που εργάζεται για τον έλεγχο και την καταπίεση όλων των ανθρώπων, οδηγώντας μας όλους σε έναν δρόμο ασθένειας και καταστροφής. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι ενώ είναι νόμιμο να πίνουμε, οι ψυχεδελικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην θεραπεία, στην πνευματική ωρίμανση και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας απαγορεύονται στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι καιρός να κάνουμε τη διαφορά. Έχουμε δει ότι πολλοί άνθρωποι χωρίζονται λόγω του αλκοόλ και των παρενεργειών του. Ήρθε η ώρα να έχουμε μια σταθερή στάση εναντίον του.

«Το αλκοόλ είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο ώστε να έχει καλή άποψη για τον εαυτό του, ανενόχλητος από τα γεγονότα». - Φίνλυ Πίτερ ΝτύννClick To Tweet

Ας συνεχίσουμε λίγο περισσότερο με την ιστορία του αλκοόλ.

Ο Παράκλεσος που έζησε τον δέκατο έκτο αιώνα αναφερόταν σε αυτό ως και σκόνη και υγρό που ήταν αρκετά άστατο. Σύντομα άρχισε να αναφέρεται ως η καθαρότερη μορφή οποιουδήποτε υλικού.

Αν πάμε πιο πίσω στο παρελθόν, μπορείτε να δείτε ότι στην Αίγυπτο και οι άντρες και οι γυναίκες τραβούσαν μια γραμμή στα μάτια τους και αυτό το σχήμα αντιπροσώπευε το μάτι του Ώρου που θα τους προστάτευε από κακές οντότητες.

Σε πολλά παλιά αραβικά έργα, το αλκοόλ χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε πνεύματα που μπορούν να μεταμορφωθούν σε οτιδήποτε και επίσης στο ναρκωτικό που μπορεί να κάνει κάποιον να χάσει τις αισθήσεις του. Συνδέεται με ένα ουράνιο σώμα, τον Algol, που ονομάζεται αλλιώς «δαίμονας».

Ακόμα και στα σύγχρονα Αραβικά, το αλκοόλ ονομάζεται al-gawl που μπορεί να μεταφραστεί ως «πνεύμα».

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το αλκοόλ σε όλη την ιστορία έχει συνδεθεί με τα πνεύματα. Μια βαθύτερη ματιά στον πολιτισμό και στην ιστορία μπορεί να φέρει αυτές τις πληροφορίες στο φως και όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό. Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους και τον εαυτό μας να ζήσουμε μια πλήρη και υγιή ζωή χωρίς έλεγχο από άλλους που θέλουν μόνο να μας ρίξουν!

Μάγεια Τ.

Διαβάστε επίσης

To Top